Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Chili

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Chili te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Welk weer te verwachten in Chili

Het klimaat in Chili is gematigd. Over het algemeen zijn er vier seizoenen in het grootste deel van het land: zomer, herfst, winter en lente. Er zijn woestijnen in het noorden, maar je kunt mediterraan klimaat verwachten in centrale regio's en koel en vochtig weer in het zuiden. Er zijn zelfs toendra en gletsjers in het oosten en zuidoosten.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Achao, Algarrobo, Ancud, Antofagasta, Araucanía, Arica, Bernardo O'Higgins National Park, Biobío, Cabo Froward, Calama, Caldera, Castro, Central Chile, Chaitén, Chillán, Chiloé Island, Chiloé National Park, Cochamó Valley, Concepción, Copiapó, Coyhaique, Curacautín, Easter Island, El Colorado, Farellones, Frutillar, Futaleufu, Iquique, Isla Mocha, Juan Fernández Islands, La Serena, Laguna San Rafael National Park, Lauca National Park, Los Andes, Los Lagos, Los Ríos, Northern Chile, Parque Tantauco, Patagonia, Pichilemu, Pisco Elqui, Portillo, Pucon, Puerto Montt, Puerto Natales, Puerto Rio Tranquilo, Puerto Varas, Punta Arenas, Punta de Choros, Putre, Quellon, Quintay, Radal Siete Tazas National Reserve, Rancagua, Reñaca, San Pedro de Atacama, Santiago de Chile, Southern Chile, Talca, Temuco, Tierra del Fuego, Torres del Paine National Park, Valdivia, Valparaíso, Vicuña, Vilches, Villa O'Higgins, Villarrica, Viña del Mar.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 13.7 ℃ (56.66 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 15.5 ℃ (59.9 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 4.1 ℃ (39.38 ℉). De meest regenachtige maand hier is juli, het gemiddelde aantal regendagen is 7.1. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 0.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Chili reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Nevado Ojos del Salado (6880 m) en het laagste punt is Pacific Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Chili te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Chili in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chili in januari is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.7 ℃ (56.66 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.25 ℃ (86.45 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 0. De gemiddelde regenval is 0.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:19 (uren en minuten), in midden in de maand 14:06 en aan het einde van de maand 13:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Chili in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chili in februari is 29.5 ℃ (85.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13 ℃ (55.4 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.25 ℃ (86.45 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 0. De gemiddelde regenval is 1.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:45 (uren en minuten), in midden in de maand 13:18 en aan het einde van de maand 12:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Chili in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chili in maart is 27.7 ℃ (81.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.4 ℃ (52.52 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.45 ℃ (77.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 1. De gemiddelde regenval is 6.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:48 (uren en minuten), in midden in de maand 12:16 en aan het einde van de maand 11:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Chili in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chili in april is 23.2 ℃ (73.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.9 ℃ (48.02 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.45 ℃ (77.81 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.8 ℃ (69.44 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 3. De gemiddelde regenval is 16.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:45 (uren en minuten), in midden in de maand 11:15 en aan het einde van de maand 10:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Chili in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chili in mei is 18.4 ℃ (65.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.5 ℃ (43.7 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.8 ℃ (69.44 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.2 ℃ (62.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 6. De gemiddelde regenval is 55.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:47 (uren en minuten), in midden in de maand 10:23 en aan het einde van de maand 10:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Chili in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chili in juni is 16 ℃ (60.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.2 ℃ (41.36 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.2 ℃ (62.96 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.75 ℃ (60.35 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 7. De gemiddelde regenval is 81.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:06 (uren en minuten), in midden in de maand 9:56 en aan het einde van de maand 9:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Chili in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chili in juli is 15.5 ℃ (59.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.1 ℃ (39.38 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.75 ℃ (60.35 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.45 ℃ (61.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 7.1. De gemiddelde regenval is 74 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:57 (uren en minuten), in midden in de maand 10:07 en aan het einde van de maand 10:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Chili in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chili in augustus is 17.4 ℃ (63.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.3 ℃ (41.54 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.45 ℃ (61.61 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.35 ℃ (65.03 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 5.9. De gemiddelde regenval is 54 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:25 (uren en minuten), in midden in de maand 10:48 en aan het einde van de maand 11:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Chili in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chili in september is 19.3 ℃ (66.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.8 ℃ (44.24 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.35 ℃ (65.03 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.4 ℃ (70.52 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 4.9. De gemiddelde regenval is 27.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:16 (uren en minuten), in midden in de maand 11:46 en aan het einde van de maand 12:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Chili in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chili in oktober is 23.5 ℃ (74.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9 ℃ (48.2 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.4 ℃ (70.52 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.75 ℃ (76.55 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 3. De gemiddelde regenval is 12.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:16 (uren en minuten), in midden in de maand 12:47 en aan het einde van de maand 13:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Chili in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chili in november is 26 ℃ (78.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.2 ℃ (50.36 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.75 ℃ (76.55 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.45 ℃ (81.41 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 1. De gemiddelde regenval is 6.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:17 (uren en minuten), in midden in de maand 13:44 en aan het einde van de maand 14:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Chili in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Chili in december is 28.9 ℃ (84.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.3 ℃ (54.14 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.45 ℃ (81.41 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 0. De gemiddelde regenval is 1.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:06 (uren en minuten), in midden in de maand 14:19 en aan het einde van de maand 14:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Chili kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Iquiquetemperatuur: - hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: - regenachtige dagen: -
Santiagotemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.9 ℃ (84.02 ℉)laagste temperatuur: 12.3 ℃ (54.14 ℉)regenval: 1.5mmregenachtige dagen: 0
Puerto Montttemperatuur: - hoogste temperatuur: 18.2 ℃ (64.76 ℉)laagste temperatuur: 8.7 ℃ (47.66 ℉)regenval: 92.9mmregenachtige dagen: 14.7
Punta Arenastemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.2 ℃ (57.56 ℉)laagste temperatuur: 6.1 ℃ (42.98 ℉)regenval: 31.7mmregenachtige dagen: 13.7
Coyhaiquetemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.7 ℃ (63.86 ℉)laagste temperatuur: 7.8 ℃ (46.04 ℉)regenval: 58.6mmregenachtige dagen: 12.8
Concepciontemperatuur: - hoogste temperatuur: 22.1 ℃ (71.78 ℉)laagste temperatuur: 10.3 ℃ (50.54 ℉)regenval: 21.1mmregenachtige dagen: 3.9
La Serenatemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.5 ℃ (68.9 ℉)laagste temperatuur: 12.9 ℃ (55.22 ℉)regenval: 0.2mmregenachtige dagen: 1
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.