Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Curaçao

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Curaçao te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Centraal-Amerika - Curaçao

Welk weer te verwachten in Curaçao

Het klimaat op Curaçao is tropische zee, beperkt door de noordoostelijke wind. De temperaturen zijn hier meestal mild, het klimaat is half droog met weinig regenval. Droge seizoen is van januari tot september, natte seizoen is van oktober tot december. De temperaturen variëren niet het hele jaar door.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Curaçao.

Laten we nu kijken wat voor weer je hier kunt verwachten. (Waarschuwing: omdat we geen betrouwbare gegevens voor dit land hebben, gebruiken we gegevens van nabijgelegen locaties voor deze statistieken.) De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde temperatuur is 29.4 ℃ (84.92 ℉). De koudste maand hier is februari, de gemiddelde temperatuur is 26.4 ℃ (79.52 ℉).

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Curaçao te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Curaçao in januari is dit: De gemiddelde temperatuur in Curaçao in januari is 27.4 ℃ (81.32 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.35 ℃ (81.23 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.9 ℃ (80.42 ℉). De gemiddelde regenval is 46.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:25 (uren en minuten), in midden in de maand 11:29 en aan het einde van de maand 11:35.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Curaçao in februari is dit: De gemiddelde temperatuur in Curaçao in februari is 26.4 ℃ (79.52 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.9 ℃ (80.42 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27 ℃ (80.6 ℉). De gemiddelde regenval is 28.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:35 (uren en minuten), in midden in de maand 11:44 en aan het einde van de maand 11:53.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Curaçao in maart is dit: De gemiddelde temperatuur in Curaçao in maart is 27.6 ℃ (81.68 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27 ℃ (80.6 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.1 ℃ (82.58 ℉). De gemiddelde regenval is 14.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:53 (uren en minuten), in midden in de maand 12:03 en aan het einde van de maand 12:14.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Curaçao in april is dit: De gemiddelde temperatuur in Curaçao in april is 28.6 ℃ (83.48 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.1 ℃ (82.58 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.5 ℃ (83.3 ℉). De gemiddelde regenval is 18.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:14 (uren en minuten), in midden in de maand 12:24 en aan het einde van de maand 12:33.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Curaçao in mei is dit: De gemiddelde temperatuur in Curaçao in mei is 28.4 ℃ (83.12 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.5 ℃ (83.3 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.5 ℃ (83.3 ℉). De gemiddelde regenval is 25.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:33 (uren en minuten), in midden in de maand 12:41 en aan het einde van de maand 12:47.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Curaçao in juni is dit: De gemiddelde temperatuur in Curaçao in juni is 28.6 ℃ (83.48 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.5 ℃ (83.3 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.8 ℃ (83.84 ℉). De gemiddelde regenval is 20.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:47 (uren en minuten), in midden in de maand 12:50 en aan het einde van de maand 12:50.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Curaçao in juli is dit: De gemiddelde temperatuur in Curaçao in juli is 29 ℃ (84.2 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.8 ℃ (83.84 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.2 ℃ (84.56 ℉). De gemiddelde regenval is 34 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:50 (uren en minuten), in midden in de maand 12:46 en aan het einde van de maand 12:40.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Curaçao in augustus is dit: De gemiddelde temperatuur in Curaçao in augustus is 29.4 ℃ (84.92 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.2 ℃ (84.56 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.25 ℃ (84.65 ℉). De gemiddelde regenval is 40.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:40 (uren en minuten), in midden in de maand 12:32 en aan het einde van de maand 12:23.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Curaçao in september is dit: De gemiddelde temperatuur in Curaçao in september is 29.1 ℃ (84.38 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.25 ℃ (84.65 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.25 ℃ (84.65 ℉). De gemiddelde regenval is 44.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:23 (uren en minuten), in midden in de maand 12:13 en aan het einde van de maand 12:03.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Curaçao in oktober is dit: De gemiddelde temperatuur in Curaçao in oktober is 29.4 ℃ (84.92 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.25 ℃ (84.65 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.1 ℃ (84.38 ℉). De gemiddelde regenval is 84.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:03 (uren en minuten), in midden in de maand 11:53 en aan het einde van de maand 11:44.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Curaçao in november is dit: De gemiddelde temperatuur in Curaçao in november is 28.8 ℃ (83.84 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.1 ℃ (84.38 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.05 ℃ (82.49 ℉). De gemiddelde regenval is 94.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:44 (uren en minuten), in midden in de maand 11:35 en aan het einde van de maand 11:29.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Curaçao in december is dit: De gemiddelde temperatuur in Curaçao in december is 27.3 ℃ (81.14 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.05 ℃ (82.49 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.35 ℃ (81.23 ℉). De gemiddelde regenval is 99.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:29 (uren en minuten), in midden in de maand 11:25 en aan het einde van de maand 11:24.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.