Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Eastern Spain

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Eastern Spain? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Europa - Spania - Eastern Spain

Hvilket vær kan du forvente i Eastern Spain

Eastern Spain er en del av Spania. Klimaet i Spania er temperert. Du kan forvente klare og varme somre i interiøret, men mer moderat og overskyet somre langs kysten. Vintrene er ganske ofte skyfri og kalde i interiøret, men delvis skyet og kult langs kysten. I den nordlige delen av landet er det havs klima, du kan forvente snø om vinteren. I den sørøstlige delen av landet er klimaet halvt tørt. Langs den sørlige og østlige kysten er klimaet Middelhavet. På fjellet kan du forvente kaldere vær.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Agost, Albufera Natural Park, Alcossebre, Alcoy, Alicante, Almàssera, Alp, Altea, Badalona, Barcelona, Begues, Benidorm, Besalú, Biar, Blanes, Buñol, Cadaqués, Calella de Palafrugell, Calp, Canet de Mar, Cantallops, Cap de Creus, Caravaca de la Cruz, Cardona, Cartagena, Castellfollit de la Roca, Castellón, Catalonia, Cocentaina, Costa Blanca, Costa Brava, Costa Daurada, Cullera, Dénia, El Prat de Llobregat, El Puig, Elche, Empuriabrava, Figueres, Gandía, Girona, Girona Pyrenees, Hospitalet de Llobregat, L'Estartit, La Llacuna, La Manga, La Palma de Cervelló, La Seu d'Urgell, Llançà, Lleida, Lloret de Mar, Lorca, Malgrat de Mar, Manises, Mataró, Montanejos, Montserrat, Montsià, Moraira, Morella, Murcia, Olot, Pals, Paterna, Peratallada, Peñiscola, Queralbs, Requena, Reus, Roses, Rupit, Sagunto, Salou, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Santa Susanna, Segorbe, Setcases, Sitges, Tabarca, Tarragona, Taüll, Terres de l'Ebre, Torrent, Torrevieja, Torroella de Montgrí, Tossa de Mar, Ulldecona, Val d'Aran, Valencia, Valencian Community, Vall del Corb, Verdú, Viladecans, Villarreal, Xàbia, Xàtiva.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Barcelona Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 28.6 ℃ (83.48 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 20.1 ℃ (68.18 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 13.9 ℃ (57.02 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 4.9 ℃ (40.82 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Oktober, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 8.2. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 3.

Når du reiser rundt Eastern Spain, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Spania er Pico de Teide (Tenerife) on Canary Islands (3718 m) og det laveste punktet er Atlantic Ocean (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Eastern Spain. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Eastern Spain i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Eastern Spain i Januar er 13.9 ℃ (57.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.9 ℃ (40.82 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.15 ℃ (57.47 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.25 ℃ (57.65 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 5.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 38 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:14 (timer og minutter), i midten av måneden 9:31 og i slutten av måneden 10:00.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Eastern Spain i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Eastern Spain i Februar er 14.6 ℃ (58.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.7 ℃ (42.26 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.25 ℃ (57.65 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.5 ℃ (59.9 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 5.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 37.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:00 (timer og minutter), i midten av måneden 10:36 og i slutten av måneden 11:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Eastern Spain i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Eastern Spain i Mars er 16.4 ℃ (61.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.4 ℃ (45.32 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.5 ℃ (59.9 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.4 ℃ (63.32 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 6.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 35 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:15 (timer og minutter), i midten av måneden 11:57 og i slutten av måneden 12:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Eastern Spain i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Eastern Spain i April er 18.4 ℃ (65.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.6 ℃ (49.28 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.4 ℃ (63.32 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.95 ℃ (67.91 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 41 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:38 (timer og minutter), i midten av måneden 13:19 og i slutten av måneden 13:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Eastern Spain i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Eastern Spain i Mai er 21.5 ℃ (70.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.3 ℃ (55.94 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.95 ℃ (67.91 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.2 ℃ (73.76 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 6.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 46.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:57 (timer og minutter), i midten av måneden 14:29 og i slutten av måneden 14:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Eastern Spain i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Eastern Spain i Juni er 24.9 ℃ (76.82 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.7 ℃ (62.06 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.2 ℃ (73.76 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.75 ℃ (80.15 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 5.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 29.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:54 (timer og minutter), i midten av måneden 15:08 og i slutten av måneden 15:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Eastern Spain i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Eastern Spain i Juli er 28.6 ℃ (83.48 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.1 ℃ (68.18 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.75 ℃ (80.15 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.6 ℃ (83.48 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 20.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:07 (timer og minutter), i midten av måneden 14:53 og i slutten av måneden 14:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Eastern Spain i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Eastern Spain i August er 28.6 ℃ (83.48 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.3 ℃ (68.54 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.6 ℃ (83.48 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.4 ℃ (81.32 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 6.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 61.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:28 (timer og minutter), i midten av måneden 13:55 og i slutten av måneden 13:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Eastern Spain i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Eastern Spain i September er 26.2 ℃ (79.16 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.2 ℃ (62.96 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.4 ℃ (81.32 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.3 ℃ (75.74 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 6.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 79 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:17 (timer og minutter), i midten av måneden 12:37 og i slutten av måneden 11:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Eastern Spain i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Eastern Spain i Oktober er 22.4 ℃ (72.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.7 ℃ (56.66 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.3 ℃ (75.74 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.05 ℃ (68.09 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 8.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 91.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:56 (timer og minutter), i midten av måneden 11:16 og i slutten av måneden 10:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Eastern Spain i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Eastern Spain i November er 17.7 ℃ (63.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.6 ℃ (47.48 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.05 ℃ (68.09 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.05 ℃ (60.89 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 6.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 60.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:36 (timer og minutter), i midten av måneden 10:01 og i slutten av måneden 9:32.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Eastern Spain i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Eastern Spain i Desember er 14.4 ℃ (57.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.8 ℃ (42.44 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.05 ℃ (60.89 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.15 ℃ (57.47 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 6.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 41.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:32 (timer og minutter), i midten av måneden 9:15 og i slutten av måneden 9:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Eastern Spain på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Barcelonatemperatur: - høyeste temperatur: 14.4 ℃ (57.92 ℉)laveste temperatur: 5.8 ℃ (42.44 ℉)nedbør: 41.2mmregnfulle dager: 6.4
Valenciatemperatur: - høyeste temperatur: 17.4 ℃ (63.32 ℉)laveste temperatur: 8.2 ℃ (46.76 ℉)nedbør: 47.7mmregnfulle dager: 7.4
Gironatemperatur: - høyeste temperatur: 13.9 ℃ (57.02 ℉)laveste temperatur: 2.2 ℃ (35.96 ℉)nedbør: 56.8mmregnfulle dager: 5.9
Lleidatemperatur: - høyeste temperatur: 9.9 ℃ (49.82 ℉)laveste temperatur: 1.7 ℃ (35.06 ℉)nedbør: 23.9mmregnfulle dager: 12
Tarragonatemperatur: - høyeste temperatur: 15.9 ℃ (60.62 ℉)laveste temperatur: 7 ℃ (44.6 ℉)nedbør: 37.5mmregnfulle dager: -
Cartagenatemperatur: - høyeste temperatur: 16.7 ℃ (62.06 ℉)laveste temperatur: 9.2 ℃ (48.56 ℉)nedbør: 29.2mmregnfulle dager: 3.2
Figuerestemperatur: - høyeste temperatur: 14.5 ℃ (58.1 ℉)laveste temperatur: 5.6 ℃ (42.08 ℉)nedbør: 51.4mmregnfulle dager: -
Reustemperatur: - høyeste temperatur: 15.2 ℃ (59.36 ℉)laveste temperatur: 3.8 ℃ (38.84 ℉)nedbør: 37.4mmregnfulle dager: 6.7
Sitgestemperatur: - høyeste temperatur: 14.2 ℃ (57.56 ℉)laveste temperatur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)nedbør: 41.4mmregnfulle dager: -
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.