Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Eastern Spain

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Eastern Spain te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Spanje - Eastern Spain

Welk weer te verwachten in Eastern Spain

Eastern Spain maakt deel uit van Spanje. Het klimaat in Spanje is gematigd. Je kunt in het binnenland heldere en hete zomers verwachten, maar meer gematigde en bewolkte zomers langs de kust. De winters zijn vrij vaak bewolkt en koud in het binnenland, maar deels bewolkt en koel langs de kust. In het noorden van het land heerst er een zeeklimaat, u kunt tijdens de winter sneeuw verwachten. In het zuidoostelijke deel van het land is het klimaat half droog. Langs de zuidelijke en oostelijke kust is het klimaat mediterraan. In de bergen kun je kouder weer verwachten.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Agost, Albufera Natural Park, Alcossebre, Alcoy, Alicante, Almàssera, Alp, Altea, Badalona, Barcelona, Begues, Benidorm, Besalú, Biar, Blanes, Buñol, Cadaqués, Calella de Palafrugell, Calp, Canet de Mar, Cantallops, Cap de Creus, Caravaca de la Cruz, Cardona, Cartagena, Castellfollit de la Roca, Castellón, Catalonia, Cocentaina, Costa Blanca, Costa Brava, Costa Daurada, Cullera, Dénia, El Prat de Llobregat, El Puig, Elche, Empuriabrava, Figueres, Gandía, Girona, Girona Pyrenees, Hospitalet de Llobregat, L'Estartit, La Llacuna, La Manga, La Palma de Cervelló, La Seu d'Urgell, Llançà, Lleida, Lloret de Mar, Lorca, Malgrat de Mar, Manises, Mataró, Montanejos, Montserrat, Montsià, Moraira, Morella, Murcia, Olot, Pals, Paterna, Peratallada, Peñiscola, Queralbs, Requena, Reus, Roses, Rupit, Sagunto, Salou, Sant Boi de Llobregat, Santa Coloma de Cervelló, Santa Susanna, Segorbe, Setcases, Sitges, Tabarca, Tarragona, Taüll, Terres de l'Ebre, Torrent, Torrevieja, Torroella de Montgrí, Tossa de Mar, Ulldecona, Val d'Aran, Valencia, Valencian Community, Vall del Corb, Verdú, Viladecans, Villarreal, Xàbia, Xàtiva.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Barcelona en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 28.6 ℃ (83.48 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 20.1 ℃ (68.18 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 13.9 ℃ (57.02 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 4.9 ℃ (40.82 ℉). De meest regenachtige maand hier is oktober, het gemiddelde aantal regendagen is 8.2. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 3.

Wanneer u rond Eastern Spain reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Spanje Pico de Teide (Tenerife) on Canary Islands (3718 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Eastern Spain te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Eastern Spain in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eastern Spain in januari is 13.9 ℃ (57.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.9 ℃ (40.82 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.15 ℃ (57.47 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.25 ℃ (57.65 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 5.3. De gemiddelde regenval is 38 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:14 (uren en minuten), in midden in de maand 9:31 en aan het einde van de maand 10:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Eastern Spain in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eastern Spain in februari is 14.6 ℃ (58.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.7 ℃ (42.26 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.25 ℃ (57.65 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.5 ℃ (59.9 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 5.5. De gemiddelde regenval is 37.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:00 (uren en minuten), in midden in de maand 10:36 en aan het einde van de maand 11:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Eastern Spain in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eastern Spain in maart is 16.4 ℃ (61.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.4 ℃ (45.32 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.5 ℃ (59.9 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.4 ℃ (63.32 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 6.1. De gemiddelde regenval is 35 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:15 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Eastern Spain in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eastern Spain in april is 18.4 ℃ (65.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.6 ℃ (49.28 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.4 ℃ (63.32 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.95 ℃ (67.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 7. De gemiddelde regenval is 41 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:38 (uren en minuten), in midden in de maand 13:19 en aan het einde van de maand 13:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Eastern Spain in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eastern Spain in mei is 21.5 ℃ (70.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.3 ℃ (55.94 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.95 ℃ (67.91 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.2 ℃ (73.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 6.7. De gemiddelde regenval is 46.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:57 (uren en minuten), in midden in de maand 14:29 en aan het einde van de maand 14:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Eastern Spain in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eastern Spain in juni is 24.9 ℃ (76.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.7 ℃ (62.06 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.2 ℃ (73.76 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.75 ℃ (80.15 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 5.2. De gemiddelde regenval is 29.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:54 (uren en minuten), in midden in de maand 15:08 en aan het einde van de maand 15:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Eastern Spain in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eastern Spain in juli is 28.6 ℃ (83.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.1 ℃ (68.18 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.75 ℃ (80.15 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 3. De gemiddelde regenval is 20.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:07 (uren en minuten), in midden in de maand 14:53 en aan het einde van de maand 14:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Eastern Spain in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eastern Spain in augustus is 28.6 ℃ (83.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.3 ℃ (68.54 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.4 ℃ (81.32 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 6.1. De gemiddelde regenval is 61.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:28 (uren en minuten), in midden in de maand 13:55 en aan het einde van de maand 13:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Eastern Spain in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eastern Spain in september is 26.2 ℃ (79.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.2 ℃ (62.96 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.4 ℃ (81.32 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.3 ℃ (75.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 6.6. De gemiddelde regenval is 79 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:17 (uren en minuten), in midden in de maand 12:37 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Eastern Spain in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eastern Spain in oktober is 22.4 ℃ (72.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.7 ℃ (56.66 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.05 ℃ (68.09 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 8.2. De gemiddelde regenval is 91.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:16 en aan het einde van de maand 10:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Eastern Spain in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eastern Spain in november is 17.7 ℃ (63.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.6 ℃ (47.48 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.05 ℃ (68.09 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.05 ℃ (60.89 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 6.6. De gemiddelde regenval is 60.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:36 (uren en minuten), in midden in de maand 10:01 en aan het einde van de maand 9:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Eastern Spain in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Eastern Spain in december is 14.4 ℃ (57.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.8 ℃ (42.44 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.05 ℃ (60.89 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.15 ℃ (57.47 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 6.4. De gemiddelde regenval is 41.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:32 (uren en minuten), in midden in de maand 9:15 en aan het einde van de maand 9:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Eastern Spain kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Barcelonatemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.4 ℃ (57.92 ℉)laagste temperatuur: 5.8 ℃ (42.44 ℉)regenval: 41.2mmregenachtige dagen: 6.4
Valenciatemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.4 ℃ (63.32 ℉)laagste temperatuur: 8.2 ℃ (46.76 ℉)regenval: 47.7mmregenachtige dagen: 7.4
Gironatemperatuur: - hoogste temperatuur: 13.9 ℃ (57.02 ℉)laagste temperatuur: 2.2 ℃ (35.96 ℉)regenval: 56.8mmregenachtige dagen: 5.9
Lleidatemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.9 ℃ (49.82 ℉)laagste temperatuur: 1.7 ℃ (35.06 ℉)regenval: 23.9mmregenachtige dagen: 12
Tarragonatemperatuur: - hoogste temperatuur: 15.9 ℃ (60.62 ℉)laagste temperatuur: 7 ℃ (44.6 ℉)regenval: 37.5mmregenachtige dagen: -
Cartagenatemperatuur: - hoogste temperatuur: 16.7 ℃ (62.06 ℉)laagste temperatuur: 9.2 ℃ (48.56 ℉)regenval: 29.2mmregenachtige dagen: 3.2
Figuerestemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.5 ℃ (58.1 ℉)laagste temperatuur: 5.6 ℃ (42.08 ℉)regenval: 51.4mmregenachtige dagen: -
Reustemperatuur: - hoogste temperatuur: 15.2 ℃ (59.36 ℉)laagste temperatuur: 3.8 ℃ (38.84 ℉)regenval: 37.4mmregenachtige dagen: 6.7
Sitgestemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.2 ℃ (57.56 ℉)laagste temperatuur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)regenval: 41.4mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.