Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Elfenbenskysten

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Elfenbenskysten? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Afrika - Elfenbenskysten

Hvilket vær kan du forvente i Elfenbenskysten

Klimaet i Elfenbenskysten er tropisk langs kysten, det er varmt og fuktig. Men været er halvt tørt i nord. Det er tre årstider: varmt og tørt fra november til mars, varmt og tørt fra mars til mai og varmt og vått fra juni til oktober.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Dimbokro.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Februar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 36.6 ℃ (97.88 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 23.3 ℃ (73.94 ℉). Den kaldeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 23 ℃ (73.4 ℉).

Når du reiser til noen steder i Elfenbenskysten, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Monts Nimba (1752 m) og det laveste punktet er Gulf of Guinea (0 m). Så forskjellene i høyder i dette landet er ikke ubetydelige, og du bør forvente at været skal være forskjellig på steder i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Elfenbenskysten. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Elfenbenskysten i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Elfenbenskysten i Januar er 34.6 ℃ (94.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.1 ℃ (69.98 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.8 ℃ (92.84 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.6 ℃ (96.08 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 12.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:44 (timer og minutter), i midten av måneden 11:46 og i slutten av måneden 11:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Elfenbenskysten i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Elfenbenskysten i Februar er 36.6 ℃ (97.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.3 ℃ (73.94 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.6 ℃ (96.08 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 36.2 ℃ (97.16 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 48.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:50 (timer og minutter), i midten av måneden 11:54 og i slutten av måneden 11:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Elfenbenskysten i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Elfenbenskysten i Mars er 35.8 ℃ (96.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.6 ℃ (74.48 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 36.2 ℃ (97.16 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.55 ℃ (95.99 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 12 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:59 (timer og minutter), i midten av måneden 12:05 og i slutten av måneden 12:10.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Elfenbenskysten i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Elfenbenskysten i April er 35.3 ℃ (95.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.4 ℃ (75.92 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.55 ℃ (95.99 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.8 ℃ (94.64 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 138.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:10 (timer og minutter), i midten av måneden 12:16 og i slutten av måneden 12:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Elfenbenskysten i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Elfenbenskysten i Mai er 34.3 ℃ (93.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.4 ℃ (74.12 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 34.8 ℃ (94.64 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33 ℃ (91.4 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 161.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:21 (timer og minutter), i midten av måneden 12:25 og i slutten av måneden 12:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Elfenbenskysten i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Elfenbenskysten i Juni er 31.7 ℃ (89.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.2 ℃ (73.76 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33 ℃ (91.4 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.5 ℃ (88.7 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 209.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:28 (timer og minutter), i midten av måneden 12:30 og i slutten av måneden 12:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Elfenbenskysten i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Elfenbenskysten i Juli er 31.3 ℃ (88.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.9 ℃ (73.22 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.5 ℃ (88.7 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.55 ℃ (86.99 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 112 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:30 (timer og minutter), i midten av måneden 12:28 og i slutten av måneden 12:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Elfenbenskysten i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Elfenbenskysten i August er 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23 ℃ (73.4 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.55 ℃ (86.99 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.35 ℃ (86.63 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 73.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:25 (timer og minutter), i midten av måneden 12:20 og i slutten av måneden 12:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Elfenbenskysten i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Elfenbenskysten i September er 30.9 ℃ (87.62 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.9 ℃ (73.22 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.35 ℃ (86.63 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.95 ℃ (89.51 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 126.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:15 (timer og minutter), i midten av måneden 12:10 og i slutten av måneden 12:05.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Elfenbenskysten i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Elfenbenskysten i Oktober er 33 ℃ (91.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23 ℃ (73.4 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.95 ℃ (89.51 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.25 ℃ (91.85 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 117.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:05 (timer og minutter), i midten av måneden 11:59 og i slutten av måneden 11:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Elfenbenskysten i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Elfenbenskysten i November er 33.5 ℃ (92.3 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.5 ℃ (72.5 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.25 ℃ (91.85 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.25 ℃ (91.85 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 59.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:54 (timer og minutter), i midten av måneden 11:50 og i slutten av måneden 11:46.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Elfenbenskysten i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Elfenbenskysten i Desember er 33 ℃ (91.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21.1 ℃ (69.98 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.25 ℃ (91.85 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 33.8 ℃ (92.84 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 22.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:46 (timer og minutter), i midten av måneden 11:44 og i slutten av måneden 11:44.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Elfenbenskysten på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Odiennetemperatur: 23.5 ℃ (74.3 ℉)høyeste temperatur: 33.2 ℃ (91.76 ℉)laveste temperatur: 15.6 ℃ (60.08 ℉)nedbør: 13.7mmregnfulle dager: -
Bondoukoutemperatur: 25.9 ℃ (78.62 ℉)høyeste temperatur: 32.3 ℃ (90.14 ℉)laveste temperatur: 20.2 ℃ (68.36 ℉)nedbør: 11.1mmregnfulle dager: -
Mantemperatur: 24.5 ℃ (76.1 ℉)høyeste temperatur: 31.8 ℃ (89.24 ℉)laveste temperatur: 17.3 ℃ (63.14 ℉)nedbør: 19.9mmregnfulle dager: -
Bouaketemperatur: 25.8 ℃ (78.44 ℉)høyeste temperatur: 32.7 ℃ (90.86 ℉)laveste temperatur: 21.2 ℃ (70.16 ℉)nedbør: 14.8mmregnfulle dager: -
Gagnoatemperatur: 25.9 ℃ (78.62 ℉)høyeste temperatur: 31 ℃ (87.8 ℉)laveste temperatur: 21.1 ℃ (69.98 ℉)nedbør: 37.9mmregnfulle dager: -
Dimbokrotemperatur: 27.6 ℃ (81.68 ℉)høyeste temperatur: 33 ℃ (91.4 ℉)laveste temperatur: 21.1 ℃ (69.98 ℉)nedbør: 22.8mmregnfulle dager: -
Abidjantemperatur: 27.4 ℃ (81.32 ℉)høyeste temperatur: 30.5 ℃ (86.9 ℉)laveste temperatur: 24.8 ℃ (76.64 ℉)nedbør: 74.3mmregnfulle dager: -
Adiaketemperatur: 26.5 ℃ (79.7 ℉)høyeste temperatur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laveste temperatur: 22.4 ℃ (72.32 ℉)nedbør: 58.8mmregnfulle dager: -
Taboutemperatur: 26.4 ℃ (79.52 ℉)høyeste temperatur: 30.5 ℃ (86.9 ℉)laveste temperatur: 22.9 ℃ (73.22 ℉)nedbør: 133mmregnfulle dager: -
Sassandratemperatur: 27 ℃ (80.6 ℉)høyeste temperatur: 30.1 ℃ (86.18 ℉)laveste temperatur: 23.6 ℃ (74.48 ℉)nedbør: 72.3mmregnfulle dager: -
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.