Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Ivoorkust

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Ivoorkust te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Ivoorkust

Welk weer te verwachten in Ivoorkust

Het klimaat van Ivoorkust is tropisch langs de kust, het is warm en vochtig. Maar het weer is half droog in het hoge noorden. Er zijn drie seizoenen: warm en droog van november tot maart, warm en droog van maart tot mei en warm en nat van juni tot oktober.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Dimbokro.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is februari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 36.6 ℃ (97.88 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23.3 ℃ (73.94 ℉). De koudste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23 ℃ (73.4 ℉).

Wanneer u naar sommige plaatsen in Ivoorkust reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Monts Nimba (1752 m) en het laagste punt is Gulf of Guinea (0 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Ivoorkust te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Ivoorkust in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ivoorkust in januari is 34.6 ℃ (94.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.1 ℃ (69.98 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.8 ℃ (92.84 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.6 ℃ (96.08 ℉). De gemiddelde regenval is 12.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:44 (uren en minuten), in midden in de maand 11:46 en aan het einde van de maand 11:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Ivoorkust in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ivoorkust in februari is 36.6 ℃ (97.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.3 ℃ (73.94 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.6 ℃ (96.08 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.2 ℃ (97.16 ℉). De gemiddelde regenval is 48.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:50 (uren en minuten), in midden in de maand 11:54 en aan het einde van de maand 11:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Ivoorkust in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ivoorkust in maart is 35.8 ℃ (96.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.6 ℃ (74.48 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.2 ℃ (97.16 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.55 ℃ (95.99 ℉). De gemiddelde regenval is 12 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:59 (uren en minuten), in midden in de maand 12:05 en aan het einde van de maand 12:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Ivoorkust in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ivoorkust in april is 35.3 ℃ (95.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.4 ℃ (75.92 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.55 ℃ (95.99 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.8 ℃ (94.64 ℉). De gemiddelde regenval is 138.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:10 (uren en minuten), in midden in de maand 12:16 en aan het einde van de maand 12:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Ivoorkust in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ivoorkust in mei is 34.3 ℃ (93.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.4 ℃ (74.12 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.8 ℃ (94.64 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33 ℃ (91.4 ℉). De gemiddelde regenval is 161.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:21 (uren en minuten), in midden in de maand 12:25 en aan het einde van de maand 12:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Ivoorkust in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ivoorkust in juni is 31.7 ℃ (89.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.2 ℃ (73.76 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33 ℃ (91.4 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.5 ℃ (88.7 ℉). De gemiddelde regenval is 209.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:28 (uren en minuten), in midden in de maand 12:30 en aan het einde van de maand 12:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Ivoorkust in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ivoorkust in juli is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.9 ℃ (73.22 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.5 ℃ (88.7 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.55 ℃ (86.99 ℉). De gemiddelde regenval is 112 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:30 (uren en minuten), in midden in de maand 12:28 en aan het einde van de maand 12:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Ivoorkust in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ivoorkust in augustus is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23 ℃ (73.4 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.55 ℃ (86.99 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.35 ℃ (86.63 ℉). De gemiddelde regenval is 73.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:25 (uren en minuten), in midden in de maand 12:20 en aan het einde van de maand 12:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Ivoorkust in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ivoorkust in september is 30.9 ℃ (87.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.9 ℃ (73.22 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.35 ℃ (86.63 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.95 ℃ (89.51 ℉). De gemiddelde regenval is 126.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:15 (uren en minuten), in midden in de maand 12:10 en aan het einde van de maand 12:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Ivoorkust in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ivoorkust in oktober is 33 ℃ (91.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23 ℃ (73.4 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.95 ℃ (89.51 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.25 ℃ (91.85 ℉). De gemiddelde regenval is 117.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:05 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 11:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Ivoorkust in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ivoorkust in november is 33.5 ℃ (92.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.5 ℃ (72.5 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.25 ℃ (91.85 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.25 ℃ (91.85 ℉). De gemiddelde regenval is 59.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:54 (uren en minuten), in midden in de maand 11:50 en aan het einde van de maand 11:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Ivoorkust in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Ivoorkust in december is 33 ℃ (91.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.1 ℃ (69.98 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.25 ℃ (91.85 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.8 ℃ (92.84 ℉). De gemiddelde regenval is 22.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:46 (uren en minuten), in midden in de maand 11:44 en aan het einde van de maand 11:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Ivoorkust kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Odiennetemperatuur: 23.5 ℃ (74.3 ℉)hoogste temperatuur: 33.2 ℃ (91.76 ℉)laagste temperatuur: 15.6 ℃ (60.08 ℉)regenval: 13.7mmregenachtige dagen: -
Bondoukoutemperatuur: 25.9 ℃ (78.62 ℉)hoogste temperatuur: 32.3 ℃ (90.14 ℉)laagste temperatuur: 20.2 ℃ (68.36 ℉)regenval: 11.1mmregenachtige dagen: -
Mantemperatuur: 24.5 ℃ (76.1 ℉)hoogste temperatuur: 31.8 ℃ (89.24 ℉)laagste temperatuur: 17.3 ℃ (63.14 ℉)regenval: 19.9mmregenachtige dagen: -
Bouaketemperatuur: 25.8 ℃ (78.44 ℉)hoogste temperatuur: 32.7 ℃ (90.86 ℉)laagste temperatuur: 21.2 ℃ (70.16 ℉)regenval: 14.8mmregenachtige dagen: -
Gagnoatemperatuur: 25.9 ℃ (78.62 ℉)hoogste temperatuur: 31 ℃ (87.8 ℉)laagste temperatuur: 21.1 ℃ (69.98 ℉)regenval: 37.9mmregenachtige dagen: -
Dimbokrotemperatuur: 27.6 ℃ (81.68 ℉)hoogste temperatuur: 33 ℃ (91.4 ℉)laagste temperatuur: 21.1 ℃ (69.98 ℉)regenval: 22.8mmregenachtige dagen: -
Abidjantemperatuur: 27.4 ℃ (81.32 ℉)hoogste temperatuur: 30.5 ℃ (86.9 ℉)laagste temperatuur: 24.8 ℃ (76.64 ℉)regenval: 74.3mmregenachtige dagen: -
Adiaketemperatuur: 26.5 ℃ (79.7 ℉)hoogste temperatuur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laagste temperatuur: 22.4 ℃ (72.32 ℉)regenval: 58.8mmregenachtige dagen: -
Taboutemperatuur: 26.4 ℃ (79.52 ℉)hoogste temperatuur: 30.5 ℃ (86.9 ℉)laagste temperatuur: 22.9 ℃ (73.22 ℉)regenval: 133mmregenachtige dagen: -
Sassandratemperatuur: 27 ℃ (80.6 ℉)hoogste temperatuur: 30.1 ℃ (86.18 ℉)laagste temperatuur: 23.6 ℃ (74.48 ℉)regenval: 72.3mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.