Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Equatoriaal-Guinea

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Equatoriaal-Guinea te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Equatoriaal-Guinea

Welk weer te verwachten in Equatoriaal-Guinea

Het klimaat van Equatoriaal-Guinea is tropisch. Over het algemeen is er altijd warm, vochtig weer. Je kunt ook rekenen op hevige regenval en veel bewolking. De natte seizoenen in het binnenland zijn van februari tot juni en van september tot december, maar de regenval is hoger aan de kust dan in het binnenland. Het droge seizoen, dat hier niet zo droog is, is van november tot maart.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Annobón, Bata, Bioko, Malabo, Río Muni.

Laten we nu kijken wat voor weer je hier kunt verwachten. (Waarschuwing: omdat we geen betrouwbare gegevens voor dit land hebben, gebruiken we gegevens van nabijgelegen locaties voor deze statistieken.) De warmste maand hier is maart, de gemiddelde maximumtemperatuur is 33.1 ℃ (91.58 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23.6 ℃ (74.48 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 29 ℃ (84.2 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 22.9 ℃ (73.22 ℉). De meest regenachtige maand hier is september, het gemiddelde aantal regendagen is 27.1. De minst regenachtige maand is hier december, het gemiddelde aantal regendagen is 8.8.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Equatoriaal-Guinea reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Pico Basile (3008 m) en het laagste punt is Atlantic Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Equatoriaal-Guinea te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Equatoriaal-Guinea in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Equatoriaal-Guinea in januari is 31.5 ℃ (88.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.2 ℃ (75.56 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.3 ℃ (88.34 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.15 ℃ (89.87 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 8.9. De gemiddelde regenval is 67.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 11:59.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Equatoriaal-Guinea in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Equatoriaal-Guinea in februari is 32.8 ℃ (91.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.8 ℃ (78.44 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.15 ℃ (89.87 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.95 ℃ (91.31 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 10.2. De gemiddelde regenval is 86.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:59 (uren en minuten), in midden in de maand 12:01 en aan het einde van de maand 12:03.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Equatoriaal-Guinea in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Equatoriaal-Guinea in maart is 33.1 ℃ (91.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.6 ℃ (74.48 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.95 ℃ (91.31 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.4 ℃ (90.32 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 14.1. De gemiddelde regenval is 189.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:03 (uren en minuten), in midden in de maand 12:05 en aan het einde van de maand 12:08.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Equatoriaal-Guinea in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Equatoriaal-Guinea in april is 31.7 ℃ (89.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.7 ℃ (74.66 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.4 ℃ (90.32 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.5 ℃ (88.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 16.7. De gemiddelde regenval is 240.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:08 (uren en minuten), in midden in de maand 12:10 en aan het einde van de maand 12:13.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Equatoriaal-Guinea in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Equatoriaal-Guinea in mei is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.1 ℃ (75.38 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.5 ℃ (88.7 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.45 ℃ (86.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 20. De gemiddelde regenval is 294.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:13 (uren en minuten), in midden in de maand 12:15 en aan het einde van de maand 12:16.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Equatoriaal-Guinea in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Equatoriaal-Guinea in juni is 29.6 ℃ (85.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.1 ℃ (73.58 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.45 ℃ (86.81 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.3 ℃ (84.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 17.9. De gemiddelde regenval is 278.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:16 (uren en minuten), in midden in de maand 12:17 en aan het einde van de maand 12:17.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Equatoriaal-Guinea in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Equatoriaal-Guinea in juli is 29 ℃ (84.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.9 ℃ (73.22 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.3 ℃ (84.74 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29 ℃ (84.2 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 16.1. De gemiddelde regenval is 244.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:17 (uren en minuten), in midden in de maand 12:16 en aan het einde van de maand 12:15.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Equatoriaal-Guinea in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Equatoriaal-Guinea in augustus is 29 ℃ (84.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.2 ℃ (73.76 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29 ℃ (84.2 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29 ℃ (84.2 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 22.1. De gemiddelde regenval is 310.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:15 (uren en minuten), in midden in de maand 12:13 en aan het einde van de maand 12:10.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Equatoriaal-Guinea in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Equatoriaal-Guinea in september is 29 ℃ (84.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.6 ℃ (72.68 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29 ℃ (84.2 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.3 ℃ (84.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 27.1. De gemiddelde regenval is 474.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:10 (uren en minuten), in midden in de maand 12:08 en aan het einde van de maand 12:05.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Equatoriaal-Guinea in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Equatoriaal-Guinea in oktober is 29.6 ℃ (85.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.5 ℃ (76.1 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.3 ℃ (84.74 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30 ℃ (86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 25.9. De gemiddelde regenval is 453.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:05 (uren en minuten), in midden in de maand 12:03 en aan het einde van de maand 12:01.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Equatoriaal-Guinea in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Equatoriaal-Guinea in november is 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.5 ℃ (74.3 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30 ℃ (86 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.75 ℃ (87.35 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 15.7. De gemiddelde regenval is 160.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:01 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 11:58.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Equatoriaal-Guinea in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Equatoriaal-Guinea in december is 31.1 ℃ (87.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.8 ℃ (74.84 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.75 ℃ (87.35 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.3 ℃ (88.34 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 8.8. De gemiddelde regenval is 60.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 11:57.Deze gegevens zijn bij benadering omdat we geen exacte gegevens voor dit land hebben. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.