Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Finland

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Finland te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Finland

Welk weer te verwachten in Finland

Het klimaat in Finland is koud gematigd, in sommige gebieden is het subarctisch. De winter is het langste seizoen in Finland, zomer zolang de winter maar aan de zuidkust duurt. Je kunt sneeuw verwachten in de winter, vrij koele zomers en koude winters. Maar het weer is relatief zacht, dankzij de Oostzee en meer dan 60.000 meren.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Archipelago Sea, Bengtskär, Brändö, Central Finland, Central Ostrobothnia, Eckerö, Enontekiö, Espoo, Finland Proper, Finnish Lakeland, Finnish Lapland, Forssa, Hailuoto, Hamina, Hammaslahti, Hanko, Heinola, Heinävesi, Helsinki, Hetta, Hyrynsalmi, Hyvinkää, Hämeenlinna, Ii, Iisalmi, Ikaalinen, Imatra, Inari, Ingå, Isojoki, Ivalo, Jakobstad, Jalasjärvi, Joensuu, Jokioinen, Joutseno, Jyväskylä, Järvenpää, Kaarina, Kainuu and Eastern Oulu region, Kajaani, Kalajoki, Kangasala, Karesuvanto, Karigasniemi, Karijoki, Kauhava, Kemi, Kemijärvi, Kerava, Kerimäki, Kilpisjärvi, Kimitoön, Kirkkonummi, Kittilä, Kokkola, Kolari, Koli National Park, Kontiolahti, Korpo, Kotka, Kouvola, Kristinestad, Kuhmo, Kuopio, Kuortane, Kurjenrahka National Park, Kuusamo, Kvarken Archipelago, Kymenlaakso, Käsivarsi Wilderness Area, Kökar, Lahti, Laihia, Lappajärvi, Lappeenranta, Lapua, Leivonmäki National Park, Lemmenjoki National Park, Lempäälä, Levi, Lieksa, Lohja, Loimaa, Loviisa, Luosto, Mariehamn, Mikkeli, Muotkatunturit Wilderness Area, Muurame, Naantali, Nagu, Nivala, Nokia, North Karelia, North Savonia, Northern Finland, Nuorgam, Nurmes, Nuuksio National Park, Närpes, Ostrobothnia, Oulu, Padasjoki, Pallas Yllästunturi National Park, Pargas, Petäjävesi, Pieksämäki, Pirkanmaa, Pori, Porvoo, Posio, Punkaharju, Pyhäjärvi, Päijänne Tavastia, Pöyrisjärvi Wilderness Area, Raahe, Ranua, Raseborg, Rauma, Rautalampi, Riisitunturi National Park, Rovaniemi, Ruka, Saariselkä, Saimaa, Salamajärvi National Park, Salo, Satakunta, Savonlinna, Seinäjoki, Sipoo, Siuntio, Sodankylä, Sonkajärvi, South Karelia, South Savonia, Southern Finland, Southern Ostrobothnia, Southern Oulu region, Sulkava, Suomenniemi, Suomu, Tampere, Tankavaara, Tavastia Proper, Tornio, Turku, Urho Kekkonen National Park, Utsjoki, Uusikaupunki, Uusimaa, Vaasa, Valtimo, Vantaa and Northern Helsinki, Varkaus, Vesanto, West Coast, Western Oulu region, Ylivieska, Ylläs, Äkäslompolo, Äänekoski, Åland, Örö.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 21.5 ℃ (70.7 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 11.8 ℃ (53.24 ℉). De koudste maand hier is februari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -2.7 ℃ (27.14 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -9.1 ℃ (15.62 ℉). De meest regenachtige maand hier is december, het gemiddelde aantal regendagen is 12. De minst regenachtige maand is hier mei, het gemiddelde aantal regendagen is 6.1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Finland reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Halti (alternatively Haltia Haltitunturi Haltiatunturi) (1328 m) en het laagste punt is Baltic Sea (0 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Finland te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Finland in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Finland in januari is -2.4 ℃ (27.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -8.2 ℃ (17.24 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.5 ℃ (29.3 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -2.55 ℃ (27.41 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 9.9. De gemiddelde regenval is 43.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 5:56 (uren en minuten), in midden in de maand 6:40 en aan het einde van de maand 7:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Finland in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Finland in februari is -2.7 ℃ (27.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -9.1 ℃ (15.62 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -2.55 ℃ (27.41 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.7 ℃ (30.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 7.9. De gemiddelde regenval is 33.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:47 (uren en minuten), in midden in de maand 9:05 en aan het einde van de maand 10:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Finland in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Finland in maart is 1.3 ℃ (34.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -5.5 ℃ (22.1 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.7 ℃ (30.74 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.55 ℃ (40.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 7.9. De gemiddelde regenval is 35.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:27 (uren en minuten), in midden in de maand 11:50 en aan het einde van de maand 13:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Finland in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Finland in april is 7.8 ℃ (46.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.5 ℃ (31.1 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.55 ℃ (40.19 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.65 ℃ (52.97 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 6.9. De gemiddelde regenval is 36.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:12 (uren en minuten), in midden in de maand 14:35 en aan het einde van de maand 15:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Finland in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Finland in mei is 15.5 ℃ (59.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.6 ℃ (40.28 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.65 ℃ (52.97 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.55 ℃ (63.59 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 6.1. De gemiddelde regenval is 35.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:56 (uren en minuten), in midden in de maand 17:12 en aan het einde van de maand 18:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Finland in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Finland in juni is 19.6 ℃ (67.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.7 ℃ (49.46 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.55 ℃ (63.59 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.55 ℃ (68.99 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 7.9. De gemiddelde regenval is 48.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 18:15 (uren en minuten), in midden in de maand 18:52 en aan het einde van de maand 18:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Finland in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Finland in juli is 21.5 ℃ (70.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.8 ℃ (53.24 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.55 ℃ (68.99 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.55 ℃ (68.99 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 9. De gemiddelde regenval is 70.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 18:51 (uren en minuten), in midden in de maand 18:11 en aan het einde van de maand 17:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Finland in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Finland in augustus is 19.6 ℃ (67.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.8 ℃ (51.44 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.55 ℃ (68.99 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.75 ℃ (62.15 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 10.8. De gemiddelde regenval is 77.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 17:08 (uren en minuten), in midden in de maand 15:52 en aan het einde van de maand 14:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Finland in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Finland in september is 13.9 ℃ (57.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.4 ℃ (43.52 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.75 ℃ (62.15 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.2 ℃ (52.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 11. De gemiddelde regenval is 68.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:32 (uren en minuten), in midden in de maand 13:11 en aan het einde van de maand 11:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Finland in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Finland in oktober is 8.5 ℃ (47.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.5 ℃ (36.5 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.2 ℃ (52.16 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.6 ℃ (42.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 11.1. De gemiddelde regenval is 74.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:49 (uren en minuten), in midden in de maand 10:28 en aan het einde van de maand 9:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Finland in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Finland in november is 2.7 ℃ (36.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2.2 ℃ (28.04 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.6 ℃ (42.08 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1.05 ℃ (33.89 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 11.8. De gemiddelde regenval is 68.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:07 (uren en minuten), in midden in de maand 7:49 en aan het einde van de maand 6:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Finland in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Finland in december is -0.6 ℃ (30.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -6.5 ℃ (20.3 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1.05 ℃ (33.89 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.5 ℃ (29.3 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 12. De gemiddelde regenval is 58.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 6:42 (uren en minuten), in midden in de maand 5:57 en aan het einde van de maand 5:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Finland kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Helsinki Vantaatemperatuur: - hoogste temperatuur: -0.6 ℃ (30.92 ℉)laagste temperatuur: -6.5 ℃ (20.3 ℉)regenval: 58.2mmregenachtige dagen: 12
Turkutemperatuur: - hoogste temperatuur: -0.1 ℃ (31.82 ℉)laagste temperatuur: -5.6 ℃ (21.92 ℉)regenval: 65.3mmregenachtige dagen: 12.2
Tamperetemperatuur: - hoogste temperatuur: -1.7 ℃ (28.94 ℉)laagste temperatuur: -7.7 ℃ (18.14 ℉)regenval: 38.9mmregenachtige dagen: 11
Kuopiotemperatuur: - hoogste temperatuur: -3.8 ℃ (25.16 ℉)laagste temperatuur: -9.9 ℃ (14.18 ℉)regenval: 45.5mmregenachtige dagen: 11.2
Rovaniemitemperatuur: - hoogste temperatuur: -6.9 ℃ (19.58 ℉)laagste temperatuur: -13 ℃ (8.6 ℉)regenval: 42.2mmregenachtige dagen: 10.2
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.