Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Georgia (state)

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Georgia (state) te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Noord-Amerika - Verenigde Staten - Georgia (state)

Welk weer te verwachten in Georgia (state)

Georgia (state) maakt deel uit van Verenigde Staten. Het klimaat in de VS is zeer gevarieerd, omdat de Verenigde Staten van Amerika een groot land is. Het klimaat is overwegend gematigd, maar tropisch in Hawaï en Florida, en het arctische gebied in Alaska. Dit is niet alles. Het klimaat is half droog in de grote vlaktes ten westen van de rivier de Mississippi en dor in het Grote Bekken van het zuidwesten. Je kunt lage wintertemperaturen verwachten in het noordwesten, maar ze worden soms gematigd in januari en februari door warme wind. De winters in het zuiden zijn warmer. Don? vergeet, dat de temperaturen meestal aanzienlijk lager zijn in de bergen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Albany, Alpharetta, Athens, Atlanta, Augusta, Austell, Bainbridge, Blairsville, Blue Ridge, Bremen, Brunswick, Buford, Carrollton, Central High Country, Chamblee, Chatsworth, Classic Heartland, Clayton, Coastal Georgia, College Park, Columbus, Conyers, Cumberland Island National Seashore, Dahlonega, Dallas, Dalton, Dawsonville, Decatur, Doraville, Douglasville, Duluth, Dunwoody, East High Country, East Point, Ellijay, Fayetteville, Fitzgerald, Folkston, Gainesville, Griffin, Hahira, Hapeville, Helen, Historic High Country, Jekyll Island, Kennesaw, LaFayette, LaGrange, Lake Park, Lawrenceville, Lilburn, Lithia Springs, Loganville, Lumpkin, Macon, Marietta, McCaysville, Metro Atlanta, Midway, Milledgeville, Mineral Bluff, Morganton, Moultrie, Northeast High Country, Northwest High Country, Oconee National Forest, Okefenokee National Wildlife Refuge, Piedmont, Plantation Midlands, Port Wentworth, Roberta, Rome, Roswell, Saint Simons Island, Sandy Springs, Savannah, Skidaway Island, Snellville, Stone Mountain, Thomasville, Tifton, Tybee Island, Valdosta, Warner Robins, Waycross, West High Country, Wildwood, Woodstock.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Atlanta en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 22.1 ℃ (71.78 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 11.5 ℃ (52.7 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 1.5 ℃ (34.7 ℉). De meest regenachtige maand hier is juli, het gemiddelde aantal regendagen is 11.9. De minst regenachtige maand is hier oktober, het gemiddelde aantal regendagen is 7.

Wanneer u rond Georgia (state) reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Verenigde Staten Denali (Mount McKinley) (6190 m) en het laagste punt is Death Valley (-86 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Georgia (state) te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgia (state) in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Georgia (state) in januari is 11.5 ℃ (52.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.5 ℃ (34.7 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.85 ℃ (53.33 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.6 ℃ (54.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 10.7. De gemiddelde regenval is 104.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:57 (uren en minuten), in midden in de maand 10:09 en aan het einde van de maand 10:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgia (state) in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Georgia (state) in februari is 13.7 ℃ (56.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.5 ℃ (38.3 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.6 ℃ (54.68 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.2 ℃ (61.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 9.8. De gemiddelde regenval is 120.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:31 (uren en minuten), in midden in de maand 10:57 en aan het einde van de maand 11:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgia (state) in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Georgia (state) in maart is 18.7 ℃ (65.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.9 ℃ (44.42 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.2 ℃ (61.16 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.8 ℃ (69.44 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 9.8. De gemiddelde regenval is 120.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:27 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 12:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgia (state) in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Georgia (state) in april is 22.9 ℃ (73.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.1 ℃ (51.98 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.8 ℃ (69.44 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.6 ℃ (76.28 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 8.6. De gemiddelde regenval is 85.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:30 (uren en minuten), in midden in de maand 13:01 en aan het einde van de maand 13:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgia (state) in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Georgia (state) in mei is 26.3 ℃ (79.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.9 ℃ (60.62 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.6 ℃ (76.28 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 9.2. De gemiddelde regenval is 93.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:29 (uren en minuten), in midden in de maand 13:54 en aan het einde van de maand 14:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgia (state) in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Georgia (state) in juni is 30.9 ℃ (87.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.5 ℃ (68.9 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.05 ℃ (87.89 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 10. De gemiddelde regenval is 102.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:12 (uren en minuten), in midden in de maand 14:22 en aan het einde van de maand 14:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgia (state) in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Georgia (state) in juli is 31.2 ℃ (88.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.8 ℃ (71.24 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.05 ℃ (87.89 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.25 ℃ (88.25 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 11.9. De gemiddelde regenval is 136.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:21 (uren en minuten), in midden in de maand 14:11 en aan het einde van de maand 13:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgia (state) in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Georgia (state) in augustus is 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.1 ℃ (71.78 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.25 ℃ (88.25 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 9.7. De gemiddelde regenval is 98.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:52 (uren en minuten), in midden in de maand 13:28 en aan het einde van de maand 13:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgia (state) in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Georgia (state) in september is 28.6 ℃ (83.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.1 ℃ (64.58 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.9 ℃ (78.62 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 7.5. De gemiddelde regenval is 112.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:00 (uren en minuten), in midden in de maand 12:30 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgia (state) in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Georgia (state) in oktober is 23.2 ℃ (73.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.5 ℃ (54.5 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.9 ℃ (78.62 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.55 ℃ (68.99 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 7. De gemiddelde regenval is 87.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:28 en aan het einde van de maand 10:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgia (state) in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Georgia (state) in november is 17.9 ℃ (64.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.2 ℃ (44.96 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.55 ℃ (68.99 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.05 ℃ (59.09 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 8.9. De gemiddelde regenval is 104.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:58 (uren en minuten), in midden in de maand 10:31 en aan het einde van de maand 10:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Georgia (state) in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Georgia (state) in december is 12.2 ℃ (53.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.7 ℃ (36.86 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.05 ℃ (59.09 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.85 ℃ (53.33 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 10.6. De gemiddelde regenval is 98.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:10 (uren en minuten), in midden in de maand 9:57 en aan het einde van de maand 9:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Georgia (state) kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Atlantatemperatuur: - hoogste temperatuur: 12.2 ℃ (53.96 ℉)laagste temperatuur: 2.7 ℃ (36.86 ℉)regenval: 98.8mmregenachtige dagen: 10.6
Columbustemperatuur: - hoogste temperatuur: 15.1 ℃ (59.18 ℉)laagste temperatuur: 4 ℃ (39.2 ℉)regenval: 108.7mmregenachtige dagen: 9.1
Macontemperatuur: - hoogste temperatuur: 15.3 ℃ (59.54 ℉)laagste temperatuur: 2.6 ℃ (36.68 ℉)regenval: 100.9mmregenachtige dagen: 8.8
Savannahtemperatuur: - hoogste temperatuur: 16.9 ℃ (62.42 ℉)laagste temperatuur: 5.1 ℃ (41.18 ℉)regenval: 76.5mmregenachtige dagen: 8.3
Athenstemperatuur: - hoogste temperatuur: 13.4 ℃ (56.12 ℉)laagste temperatuur: 1.9 ℃ (35.42 ℉)regenval: 94.6mmregenachtige dagen: 10.1
Augustatemperatuur: - hoogste temperatuur: 16.1 ℃ (60.98 ℉)laagste temperatuur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)regenval: 86.6mmregenachtige dagen: 9.1
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.