Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Grand-Est

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Grand-Est te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Frankrijk - Grand-Est

Welk weer te verwachten in Grand-Est

Grand-Est maakt deel uit van Frankrijk. Frankrijk is een vrij groot land, dus het klimaat is hier divers. De meeste laaggelegen gebieden van Frankrijk liggen in de oceanische klimaatzone, dus u kunt over het algemeen koele winters en milde zomers verwachten. Maar er zijn milde winters en hete zomers langs de Middellandse Zee. In de meeste overzeese gebieden van Frankrijk kunt u een tropisch klimaat verwachten.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Champagne, Colmar, Eguisheim, Husseren les Châteaux, Kaysersberg, Metz, Mulhouse, Nancy, Reims, Ribeauvillé, Riquewihr, Saint Dié des Vosges, Strasbourg, Sélestat, Troyes, Verdun, Vittel, Épernay, Épinal.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Strasbourg en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 25.7 ℃ (78.26 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 13.9 ℃ (57.02 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 4.3 ℃ (39.74 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -0.8 ℃ (30.56 ℉). De meest regenachtige maand hier is mei, het gemiddelde aantal regendagen is 11.3. De minst regenachtige maand is hier februari, het gemiddelde aantal regendagen is 7.8.

Wanneer u rond Grand-Est reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Frankrijk Mont Blanc (4810 m) en het laagste punt is Rhone River delta (-2 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Grand-Est te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Grand-Est in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grand-Est in januari is 4.3 ℃ (39.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.8 ℃ (30.56 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.95 ℃ (40.91 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.3 ℃ (41.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 8.3. De gemiddelde regenval is 29.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:21 (uren en minuten), in midden in de maand 8:44 en aan het einde van de maand 9:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Grand-Est in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grand-Est in februari is 6.3 ℃ (43.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.5 ℃ (31.1 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.3 ℃ (41.54 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.9 ℃ (48.02 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 7.8. De gemiddelde regenval is 34.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:22 (uren en minuten), in midden in de maand 10:09 en aan het einde van de maand 11:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Grand-Est in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grand-Est in maart is 11.5 ℃ (52.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.4 ℃ (36.32 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.9 ℃ (48.02 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.2 ℃ (55.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 8.8. De gemiddelde regenval is 36.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:01 (uren en minuten), in midden in de maand 11:54 en aan het einde van de maand 12:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Grand-Est in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grand-Est in april is 14.9 ℃ (58.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.8 ℃ (40.64 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.2 ℃ (55.76 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.35 ℃ (63.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 8.9. De gemiddelde regenval is 41.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:48 (uren en minuten), in midden in de maand 13:41 en aan het einde van de maand 14:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Grand-Est in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grand-Est in mei is 19.8 ℃ (67.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.3 ℃ (48.74 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.35 ℃ (63.23 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.1 ℃ (69.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 11.3. De gemiddelde regenval is 77.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:30 (uren en minuten), in midden in de maand 15:14 en aan het einde van de maand 15:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Grand-Est in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grand-Est in juni is 22.4 ℃ (72.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.6 ℃ (54.68 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.1 ℃ (69.98 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.05 ℃ (75.29 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 11.3. De gemiddelde regenval is 75.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:47 (uren en minuten), in midden in de maand 16:06 en aan het einde van de maand 16:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Grand-Est in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grand-Est in juli is 25.7 ℃ (78.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.9 ℃ (57.02 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.05 ℃ (75.29 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.3 ℃ (77.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 9.8. De gemiddelde regenval is 66.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:05 (uren en minuten), in midden in de maand 15:46 en aan het einde van de maand 15:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Grand-Est in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grand-Est in augustus is 24.9 ℃ (76.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14 ℃ (57.2 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.3 ℃ (77.54 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.05 ℃ (73.49 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 9.6. De gemiddelde regenval is 58.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:12 (uren en minuten), in midden in de maand 14:28 en aan het einde van de maand 13:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Grand-Est in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grand-Est in september is 21.2 ℃ (70.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.5 ℃ (50.9 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.05 ℃ (73.49 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.95 ℃ (64.31 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 8.7. De gemiddelde regenval is 63.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:39 (uren en minuten), in midden in de maand 12:47 en aan het einde van de maand 11:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Grand-Est in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grand-Est in oktober is 14.7 ℃ (58.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.8 ℃ (44.24 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.95 ℃ (64.31 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.6 ℃ (52.88 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 9.3. De gemiddelde regenval is 53.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:54 (uren en minuten), in midden in de maand 11:01 en aan het einde van de maand 10:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Grand-Est in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grand-Est in november is 8.5 ℃ (47.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.5 ℃ (36.5 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.6 ℃ (52.88 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.05 ℃ (44.69 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 9. De gemiddelde regenval is 48.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:10 (uren en minuten), in midden in de maand 9:24 en aan het einde van de maand 8:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Grand-Est in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Grand-Est in december is 5.6 ℃ (42.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.5 ℃ (32.9 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.05 ℃ (44.69 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.95 ℃ (40.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 9.4. De gemiddelde regenval is 43.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:45 (uren en minuten), in midden in de maand 8:22 en aan het einde van de maand 8:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.