Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Groot-Brittannië

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Groot-Brittannië te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Groot-Brittannië

Welk weer te verwachten in Groot-Brittannië

Het klimaat in het Verenigd Koninkrijk is gematigd, het weer wordt gematigd door de heersende zuidwestelijke winden boven de Noord-Atlantische stroom. Meer dan de helft van de dagen is bewolkt. Het weer is hier meestal vrij onstabiel. Over het algemeen kun je koel en vaak bewolkt weer verwachten. Je kunt ook warmer weer verwachten in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk.

Omdat Groot-Brittannië een enorm gebied heeft, hebben de onderstaande informatie meestal alleen betrekking op het gebied rond de hoofdstad van dit land. Als u informatie over andere plaatsen wilt bekijken, kunt u een van deze gebieden kiezen.: England, Northern Ireland, Scotland, Wales.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 23.9 ℃ (75.02 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 14 ℃ (57.2 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 8.1 ℃ (46.58 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 3.4 ℃ (38.12 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 11.2. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 6.3.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Groot-Brittannië reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Ben Nevis (1343 m) en het laagste punt is The Fens (-4 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Groot-Brittannië te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Groot-Brittannië in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groot-Brittannië in januari is 8.1 ℃ (46.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.4 ℃ (38.12 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.3 ℃ (46.94 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.4 ℃ (47.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 11.2. De gemiddelde regenval is 42.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:54 (uren en minuten), in midden in de maand 8:20 en aan het einde van de maand 9:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Groot-Brittannië in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groot-Brittannië in februari is 8.7 ℃ (47.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3 ℃ (37.4 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.4 ℃ (47.12 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.1 ℃ (50.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 8.6. De gemiddelde regenval is 36.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:04 (uren en minuten), in midden in de maand 9:56 en aan het einde van de maand 10:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Groot-Brittannië in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groot-Brittannië in maart is 11.5 ℃ (52.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.9 ℃ (40.82 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.1 ℃ (50.18 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.2 ℃ (55.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 9.9. De gemiddelde regenval is 40.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:54 (uren en minuten), in midden in de maand 11:53 en aan het einde van de maand 12:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Groot-Brittannië in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groot-Brittannië in april is 14.9 ℃ (58.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6 ℃ (42.8 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.2 ℃ (55.76 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.7 ℃ (62.06 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 9.1. De gemiddelde regenval is 39.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:53 (uren en minuten), in midden in de maand 13:51 en aan het einde van de maand 14:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Groot-Brittannië in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groot-Brittannië in mei is 18.5 ℃ (65.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9 ℃ (48.2 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.7 ℃ (62.06 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.95 ℃ (67.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 9.2. De gemiddelde regenval is 44.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:47 (uren en minuten), in midden in de maand 15:36 en aan het einde van de maand 16:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Groot-Brittannië in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groot-Brittannië in juni is 21.4 ℃ (70.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.8 ℃ (53.24 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.95 ℃ (67.91 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.65 ℃ (72.77 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 7.3. De gemiddelde regenval is 48.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:15 (uren en minuten), in midden in de maand 16:36 en aan het einde van de maand 16:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Groot-Brittannië in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groot-Brittannië in juli is 23.9 ℃ (75.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14 ℃ (57.2 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.65 ℃ (72.77 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.45 ℃ (74.21 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 6.3. De gemiddelde regenval is 34.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:35 (uren en minuten), in midden in de maand 16:13 en aan het einde van de maand 15:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Groot-Brittannië in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groot-Brittannië in augustus is 23 ℃ (73.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.1 ℃ (57.38 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.45 ℃ (74.21 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.45 ℃ (70.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 8. De gemiddelde regenval is 55 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:34 (uren en minuten), in midden in de maand 14:45 en aan het einde van de maand 13:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Groot-Brittannië in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groot-Brittannië in september is 19.9 ℃ (67.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.8 ℃ (53.24 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.45 ℃ (70.61 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.7 ℃ (63.86 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 8.7. De gemiddelde regenval is 49.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:50 (uren en minuten), in midden in de maand 12:52 en aan het einde van de maand 11:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Groot-Brittannië in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groot-Brittannië in oktober is 15.5 ℃ (59.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9 ℃ (48.2 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.7 ℃ (63.86 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.65 ℃ (56.57 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 11. De gemiddelde regenval is 62.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:53 (uren en minuten), in midden in de maand 10:55 en aan het einde van de maand 9:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Groot-Brittannië in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groot-Brittannië in november is 11.8 ℃ (53.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6 ℃ (42.8 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.65 ℃ (56.57 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.15 ℃ (50.27 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 10.7. De gemiddelde regenval is 58.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:58 (uren en minuten), in midden in de maand 9:05 en aan het einde van de maand 8:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Groot-Brittannië in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Groot-Brittannië in december is 8.5 ℃ (47.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.6 ℃ (38.48 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.15 ℃ (50.27 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.3 ℃ (46.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 9.3. De gemiddelde regenval is 47.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:22 (uren en minuten), in midden in de maand 7:55 en aan het einde van de maand 7:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.