Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Northern Ireland

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Northern Ireland te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Groot-Brittannië - Northern Ireland

Welk weer te verwachten in Northern Ireland

Northern Ireland maakt deel uit van Groot-Brittannië. Het klimaat in het Verenigd Koninkrijk is gematigd, het weer wordt gematigd door de heersende zuidwestelijke winden boven de Noord-Atlantische stroom. Meer dan de helft van de dagen is bewolkt. Het weer is hier meestal vrij onstabiel. Over het algemeen kun je koel en vaak bewolkt weer verwachten. Je kunt ook warmer weer verwachten in het zuiden van het Verenigd Koninkrijk.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Antrim, Armagh, Ballycastle, Ballymena, Ballymoney, Banbridge, Bangor, Belcoo, Belfast, Belleek, Bushmills, Carrickfergus, Castlerock, Coleraine, Cookstown, County Antrim, County Armagh, County Down, County Fermanagh, County Londonderry, County Tyrone, Cushendall, Derry, Downpatrick, Dungannon, Enniskillen, Giant's Causeway, Hillsborough, Holywood, Irvinestown, Larne, Limavady, Lisburn, Lisnaskea, Lurgan, Magherafelt, Mourne Mountains, Newcastle, Newry, Newtownabbey, Newtownards, Omagh, Portadown, Portrush, Portstewart, Rathlin Island, Strabane, Strangford.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Belfast en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 19.9 ℃ (67.82 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 11.9 ℃ (53.42 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 8.2 ℃ (46.76 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 2.5 ℃ (36.5 ℉). De meest regenachtige maand hier is november, het gemiddelde aantal regendagen is 14.5. De minst regenachtige maand is hier april, het gemiddelde aantal regendagen is 11.2.

Wanneer u rond Northern Ireland reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Groot-Brittannië Ben Nevis (1343 m) en het laagste punt is The Fens (-4 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Northern Ireland te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Ireland in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Ireland in januari is 8.2 ℃ (46.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.5 ℃ (36.5 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.35 ℃ (47.03 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.4 ℃ (47.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 14.4. De gemiddelde regenval is 89.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:20 (uren en minuten), in midden in de maand 7:51 en aan het einde van de maand 8:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Ireland in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Ireland in februari is 8.6 ℃ (47.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.3 ℃ (36.14 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.4 ℃ (47.12 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.45 ℃ (49.01 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 11.5. De gemiddelde regenval is 63.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:40 (uren en minuten), in midden in de maand 9:41 en aan het einde van de maand 10:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Ireland in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Ireland in maart is 10.3 ℃ (50.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.8 ℃ (38.84 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.45 ℃ (49.01 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.3 ℃ (52.34 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 13.5. De gemiddelde regenval is 76.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:46 (uren en minuten), in midden in de maand 11:52 en aan het einde van de maand 12:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Ireland in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Ireland in april is 12.3 ℃ (54.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.9 ℃ (40.82 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.3 ℃ (52.34 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.05 ℃ (57.29 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 11.2. De gemiddelde regenval is 65.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:59 (uren en minuten), in midden in de maand 14:05 en aan het einde van de maand 15:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Ireland in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Ireland in mei is 15.8 ℃ (60.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7 ℃ (44.6 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.05 ℃ (57.29 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.05 ℃ (62.69 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 11.8. De gemiddelde regenval is 63.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:08 (uren en minuten), in midden in de maand 16:05 en aan het einde van de maand 16:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Ireland in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Ireland in juni is 18.3 ℃ (64.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.8 ℃ (49.64 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.05 ℃ (62.69 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.9 ℃ (66.02 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 11.4. De gemiddelde regenval is 67.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:49 (uren en minuten), in midden in de maand 17:14 en aan het einde van de maand 17:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Ireland in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Ireland in juli is 19.5 ℃ (67.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.8 ℃ (53.24 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.9 ℃ (66.02 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.7 ℃ (67.46 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 12.2. De gemiddelde regenval is 65.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 17:13 (uren en minuten), in midden in de maand 16:47 en aan het einde van de maand 16:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Ireland in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Ireland in augustus is 19.9 ℃ (67.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.9 ℃ (53.42 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.7 ℃ (67.46 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.7 ℃ (65.66 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 13.5. De gemiddelde regenval is 84.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:02 (uren en minuten), in midden in de maand 15:05 en aan het einde van de maand 14:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Ireland in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Ireland in september is 17.5 ℃ (63.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.9 ℃ (49.82 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.7 ℃ (65.66 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.7 ℃ (60.26 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 12.6. De gemiddelde regenval is 78.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:03 (uren en minuten), in midden in de maand 12:58 en aan het einde van de maand 11:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Ireland in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Ireland in oktober is 13.9 ℃ (57.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.3 ℃ (45.14 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.7 ℃ (60.26 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.25 ℃ (54.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 14.3. De gemiddelde regenval is 99.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:52 (uren en minuten), in midden in de maand 10:46 en aan het einde van de maand 9:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Ireland in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Ireland in november is 10.6 ℃ (51.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.5 ℃ (40.1 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.25 ℃ (54.05 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.55 ℃ (49.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 14.5. De gemiddelde regenval is 98.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:42 (uren en minuten), in midden in de maand 8:42 en aan het einde van de maand 7:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Northern Ireland in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Northern Ireland in december is 8.5 ℃ (47.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.5 ℃ (36.5 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.55 ℃ (49.19 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.35 ℃ (47.03 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 14.3. De gemiddelde regenval is 94.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:52 (uren en minuten), in midden in de maand 7:21 en aan het einde van de maand 7:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Northern Ireland kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Belfasttemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.5 ℃ (47.3 ℉)laagste temperatuur: 2.5 ℃ (36.5 ℉)regenval: 94.4mmregenachtige dagen: 14.3
Armaghtemperatuur: - hoogste temperatuur: 8 ℃ (46.4 ℉)laagste temperatuur: 2.3 ℃ (36.14 ℉)regenval: 76.6mmregenachtige dagen: 13.3
Enniskillentemperatuur: - hoogste temperatuur: 7.7 ℃ (45.86 ℉)laagste temperatuur: 2.1 ℃ (35.78 ℉)regenval: 119.4mmregenachtige dagen: 16.5
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest