Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Guatemala

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Guatemala? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Mellom-Amerika - Guatemala

Hvilket vær kan du forvente i Guatemala

Klimaet i Guatemala er tropisk. Du kan forvente varmt og fuktig vær på lavlandet, og kjøligere vær i høylandet. Været kan være veldig kaldt i fjellene Cuchumatanes.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Aguateca, Almolonga, Antigua Guatemala, Cancuén, Cantel, Caribbean Coast, Carmelita, Ceibal, Central Highlands, Chichicastenango, Chiquimula, Cobán, Dolores, Dos Pilas, Eastern Guatemala, El Ceibo, El Mirador, El Naranjo, El Remate, Escuintla, Flores, Guatemala City, Huehuetenango, Ixil Triangle, Iximche, Jaibalito, Jutiapa, Lake Atitlán, Lanquín, Mazatenango, Melchor de Mencos, Mixco Viejo, Monterrico, Nakbé, Nakúm, Northern Lowlands, Pacaya Volcano, Pacific Lowlands, Panajachel, Piedras Negras, Puerto San José, Quetzaltenango, Raxruja, Retalhuleu, Sacapulas, Salcajá, San Andrés, San Andrés Xecul, San Antonio Palopo, San José, San Juan, San Marcos La Laguna, San Miguel, San Pedro la Laguna, San Rafael Pie de la Cuesta, Santa Catarina Palopo, Santa Cruz la Laguna, Santa Lucía Cotzumalguapa, Santa Maria Nebaj, Santiago Atitlán, Sayaxché, Semuc Champey, Solola, Tikal, Todos Santos Cuchumatán, Uaxactun, Uspantan, Western Highlands, Zunil.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er April, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 27.7 ℃ (81.86 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 16 ℃ (60.8 ℉). Den kaldeste måneden her er November, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 23.5 ℃ (74.3 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 14.4 ℃ (57.92 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Juni, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 21.5. Den minste regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 2.

Når du reiser til noen steder i Guatemala, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Volcan Tajumulco (4220 m) og det laveste punktet er Pacific Ocean (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Guatemala. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Guatemala i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guatemala i Januar er 23.7 ℃ (74.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.5 ℃ (52.7 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.7 ℃ (74.66 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.55 ℃ (76.19 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 3.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:16 (timer og minutter), i midten av måneden 11:21 og i slutten av måneden 11:29.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Guatemala i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guatemala i Februar er 25.4 ℃ (77.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.4 ℃ (56.12 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.55 ℃ (76.19 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.1 ℃ (78.98 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:29 (timer og minutter), i midten av måneden 11:39 og i slutten av måneden 11:51.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Guatemala i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guatemala i Mars er 26.8 ℃ (80.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.1 ℃ (57.38 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.1 ℃ (78.98 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.25 ℃ (81.05 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 6.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:51 (timer og minutter), i midten av måneden 12:03 og i slutten av måneden 12:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Guatemala i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guatemala i April er 27.7 ℃ (81.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16 ℃ (60.8 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.25 ℃ (81.05 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.4 ℃ (81.32 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 25.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:15 (timer og minutter), i midten av måneden 12:27 og i slutten av måneden 12:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Guatemala i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guatemala i Mai er 27.1 ℃ (80.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.5 ℃ (61.7 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.4 ℃ (81.32 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.2 ℃ (79.16 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 11.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 114.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:38 (timer og minutter), i midten av måneden 12:48 og i slutten av måneden 12:55.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Guatemala i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guatemala i Juni er 25.3 ℃ (77.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.7 ℃ (62.06 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.2 ℃ (79.16 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.85 ℃ (76.73 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 21.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 255.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:55 (timer og minutter), i midten av måneden 12:59 og i slutten av måneden 12:58.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Guatemala i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guatemala i Juli er 24.4 ℃ (75.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.4 ℃ (61.52 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.85 ℃ (76.73 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.55 ℃ (76.19 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 17. Den gjennomsnittlige nedbøren er 182 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:58 (timer og minutter), i midten av måneden 12:55 og i slutten av måneden 12:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Guatemala i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guatemala i August er 24.7 ℃ (76.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.4 ℃ (61.52 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.55 ℃ (76.19 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.6 ℃ (76.28 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 19. Den gjennomsnittlige nedbøren er 178.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:47 (timer og minutter), i midten av måneden 12:38 og i slutten av måneden 12:27.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Guatemala i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guatemala i September er 24.5 ℃ (76.1 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.1 ℃ (60.98 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.6 ℃ (76.28 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.1 ℃ (75.38 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 20.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 235 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:27 (timer og minutter), i midten av måneden 12:15 og i slutten av måneden 12:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Guatemala i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guatemala i Oktober er 23.7 ℃ (74.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.4 ℃ (59.72 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.1 ℃ (75.38 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.6 ℃ (74.48 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 14.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 133.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:03 (timer og minutter), i midten av måneden 11:51 og i slutten av måneden 11:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Guatemala i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guatemala i November er 23.5 ℃ (74.3 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.4 ℃ (57.92 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.6 ℃ (74.48 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.6 ℃ (74.48 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 6.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 43 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:39 (timer og minutter), i midten av måneden 11:29 og i slutten av måneden 11:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Guatemala i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Guatemala i Desember er 23.7 ℃ (74.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.3 ℃ (55.94 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.6 ℃ (74.48 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.7 ℃ (74.66 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 7.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:21 (timer og minutter), i midten av måneden 11:16 og i slutten av måneden 11:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.