Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Himalayan North

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Himalayan North? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - India - Himalayan North

Hvilket vær kan du forvente i Himalayan North

Himalayan North er en del av India. India er et stort land, så klimaet i India varierer - fra tropisk monsun i sør til temperert i nord. Det er tørr ørken i vest, tundra og isbreer i nord og fuktige tropiske områder i sørvest. Fire hoved sesonger kan skilles her: vinter fra desember til februar, sommer fra mars til mai, en monsun regntid fra juni til september, og en post-monsoon periode fra oktober til november.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Alchi, Almora, Anantnag, Auli, Badrinath, Bageshwar, Baijnath, Bharmour, Bhowali, Bigul, Bilaspur, Binsar, Bir, Chail, Chakrata, Chamba, Chhitkul, Chindi, Chowari, Corbett National Park, Dalhousie, Dehradun, Dhanaulti, Dharamsala, Dunagiri, Dwarahat, Gangotri, Garhwal, Ghangaria, Great Himalayan National Park, Gulmarg, Hamirpur, Haridwar, Harsil, Himachal Pradesh, Jageshwar, Jaisinghpur, Jammu, Jammu Division, Jammu and Kashmir, Jawalamukhi, Jogindernagar, Joshimath, Kalpa, Kangra, Kargil, Kasauli, Kashmir Valley, Kathgodam, Katra, Kausani, Kaza, Kedarnath, Keylong, Khajjiar, Khir Ganga, Ki, Kibber, Kinnaur, Kotdwar, Kufri, Kullu, Kumaon, Ladakh, Lahaul and Spiti, Lamayuru, Lansdowne, Leh, Manali, Mandi, Mukteshwar, Munsyari, Mussoorie, Naina Devi, Nainital, Nako, Nanda Devi National Park, Nubra Valley, Nurpur, Pahalgam, Palampur, Parvati Valley, Patnitop, Peora, Pithoragarh, Poonch, Pragpur, Prashar Lake, Pulwama, Rampur, Ranikhet, Rarang, Rewalsar, Rishikesh, Rohru, Roorkee, Sangla, Sarahan, Shey, Shimla, Sidhbari, Sirmaur, Solan, Sonamarg, Srinagar, Tashijong, Tehri, Thanedar, Udhampur, Una, Uri, Uttarakhand, Uttarkashi, Valley of Flowers National Park, Vikasnagar, Wuyan, Yamunotri, Zanskar.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Shimla Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juni, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 23.8 ℃ (74.84 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 16.1 ℃ (60.98 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 8.9 ℃ (48.02 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 2.1 ℃ (35.78 ℉).

Når du reiser rundt Himalayan North, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i India er Kanchenjunga (8586 m) og det laveste punktet er Indian Ocean (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Himalayan North. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Himalayan North i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Himalayan North i Januar er 8.9 ℃ (48.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 2.1 ℃ (35.78 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.1 ℃ (50.18 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 9.35 ℃ (48.83 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 58.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:09 (timer og minutter), i midten av måneden 10:20 og i slutten av måneden 10:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Himalayan North i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Himalayan North i Februar er 9.8 ℃ (49.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 2.9 ℃ (37.22 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 9.35 ℃ (48.83 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.9 ℃ (53.42 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 63.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:40 (timer og minutter), i midten av måneden 11:04 og i slutten av måneden 11:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Himalayan North i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Himalayan North i Mars er 14 ℃ (57.2 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.7 ℃ (44.06 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.9 ℃ (53.42 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.75 ℃ (62.15 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 60.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:31 (timer og minutter), i midten av måneden 11:59 og i slutten av måneden 12:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Himalayan North i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Himalayan North i April er 19.5 ℃ (67.1 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.1 ℃ (51.98 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.75 ℃ (62.15 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.35 ℃ (70.43 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 45.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:28 (timer og minutter), i midten av måneden 12:55 og i slutten av måneden 13:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Himalayan North i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Himalayan North i Mai er 23.2 ℃ (73.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.7 ℃ (58.46 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.35 ℃ (70.43 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.5 ℃ (74.3 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 63.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:21 (timer og minutter), i midten av måneden 13:43 og i slutten av måneden 14:00.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Himalayan North i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Himalayan North i Juni er 23.8 ℃ (74.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.1 ℃ (60.98 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.5 ℃ (74.3 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.7 ℃ (72.86 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 164.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:00 (timer og minutter), i midten av måneden 14:09 og i slutten av måneden 14:08.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Himalayan North i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Himalayan North i Juli er 21.6 ℃ (70.88 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.7 ℃ (60.26 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.7 ℃ (72.86 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.65 ℃ (69.17 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 413.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:08 (timer og minutter), i midten av måneden 13:59 og i slutten av måneden 13:42.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Himalayan North i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Himalayan North i August er 19.7 ℃ (67.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.8 ℃ (58.64 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.65 ℃ (69.17 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.5 ℃ (67.1 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 387.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:42 (timer og minutter), i midten av måneden 13:20 og i slutten av måneden 12:55.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Himalayan North i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Himalayan North i September er 19.3 ℃ (66.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14 ℃ (57.2 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.5 ℃ (67.1 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.85 ℃ (65.93 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 210.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:55 (timer og minutter), i midten av måneden 12:27 og i slutten av måneden 11:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Himalayan North i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Himalayan North i Oktober er 18.4 ℃ (65.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.7 ℃ (51.26 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.85 ℃ (65.93 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.15 ℃ (61.07 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 38.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:59 (timer og minutter), i midten av måneden 11:31 og i slutten av måneden 11:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Himalayan North i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Himalayan North i November er 13.9 ℃ (57.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.3 ℃ (45.14 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.15 ℃ (61.07 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.6 ℃ (54.68 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 12 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:04 (timer og minutter), i midten av måneden 10:40 og i slutten av måneden 10:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Himalayan North i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Himalayan North i Desember er 11.3 ℃ (52.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.2 ℃ (39.56 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.6 ℃ (54.68 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 10.1 ℃ (50.18 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 22.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:21 (timer og minutter), i midten av måneden 10:09 og i slutten av måneden 10:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Himalayan North på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Srinagartemperatur: - høyeste temperatur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)laveste temperatur: -1.8 ℃ (28.76 ℉)nedbør: 41.9mmregnfulle dager: -
Dehraduntemperatur: - høyeste temperatur: 20.8 ℃ (69.44 ℉)laveste temperatur: 7 ℃ (44.6 ℉)nedbør: 24.6mmregnfulle dager: -
Dharamsalatemperatur: - høyeste temperatur: 17.4 ℃ (63.32 ℉)laveste temperatur: 7.5 ℃ (45.5 ℉)nedbør: 55.3mmregnfulle dager: -
Jammutemperatur: - høyeste temperatur: 21.3 ℃ (70.34 ℉)laveste temperatur: 9.1 ℃ (48.38 ℉)nedbør: 33.4mmregnfulle dager: -
Mukteshwartemperatur: - høyeste temperatur: 13 ℃ (55.4 ℉)laveste temperatur: 3.7 ℃ (38.66 ℉)nedbør: 23.2mmregnfulle dager: -
Shimlatemperatur: - høyeste temperatur: 11.3 ℃ (52.34 ℉)laveste temperatur: 4.2 ℃ (39.56 ℉)nedbør: 22.9mmregnfulle dager: -
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.