Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Himalayan North

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Himalayan North te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - India - Himalayan North

Welk weer te verwachten in Himalayan North

Himalayan North maakt deel uit van India. India is een enorm land, dus het klimaat van India varieert - van tropische moesson in het zuiden tot gematigd in het noorden. Er is een dorre woestijn in het westen, toendra en gletsjers in het noorden, en vochtige tropische gebieden in het zuidwesten. Vier hoofdseizoenen zijn hier te onderscheiden: winter van december tot februari, zomer van maart tot mei, een moessonregenseizoen van juni tot september en een periode na de moesson van oktober tot november.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Alchi, Almora, Anantnag, Auli, Badrinath, Bageshwar, Baijnath, Bharmour, Bhowali, Bigul, Bilaspur, Binsar, Bir, Chail, Chakrata, Chamba, Chhitkul, Chindi, Chowari, Corbett National Park, Dalhousie, Dehradun, Dhanaulti, Dharamsala, Dunagiri, Dwarahat, Gangotri, Garhwal, Ghangaria, Great Himalayan National Park, Gulmarg, Hamirpur, Haridwar, Harsil, Himachal Pradesh, Jageshwar, Jaisinghpur, Jammu, Jammu Division, Jammu and Kashmir, Jawalamukhi, Jogindernagar, Joshimath, Kalpa, Kangra, Kargil, Kasauli, Kashmir Valley, Kathgodam, Katra, Kausani, Kaza, Kedarnath, Keylong, Khajjiar, Khir Ganga, Ki, Kibber, Kinnaur, Kotdwar, Kufri, Kullu, Kumaon, Ladakh, Lahaul and Spiti, Lamayuru, Lansdowne, Leh, Manali, Mandi, Mukteshwar, Munsyari, Mussoorie, Naina Devi, Nainital, Nako, Nanda Devi National Park, Nubra Valley, Nurpur, Pahalgam, Palampur, Parvati Valley, Patnitop, Peora, Pithoragarh, Poonch, Pragpur, Prashar Lake, Pulwama, Rampur, Ranikhet, Rarang, Rewalsar, Rishikesh, Rohru, Roorkee, Sangla, Sarahan, Shey, Shimla, Sidhbari, Sirmaur, Solan, Sonamarg, Srinagar, Tashijong, Tehri, Thanedar, Udhampur, Una, Uri, Uttarakhand, Uttarkashi, Valley of Flowers National Park, Vikasnagar, Wuyan, Yamunotri, Zanskar.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Shimla en in veel andere steden. De warmste maand hier is juni, de gemiddelde maximumtemperatuur is 23.8 ℃ (74.84 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 16.1 ℃ (60.98 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 8.9 ℃ (48.02 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 2.1 ℃ (35.78 ℉).

Wanneer u rond Himalayan North reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in India Kanchenjunga (8586 m) en het laagste punt is Indian Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Himalayan North te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Himalayan North in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Himalayan North in januari is 8.9 ℃ (48.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.1 ℃ (35.78 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.1 ℃ (50.18 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.35 ℃ (48.83 ℉). De gemiddelde regenval is 58.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:09 (uren en minuten), in midden in de maand 10:20 en aan het einde van de maand 10:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Himalayan North in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Himalayan North in februari is 9.8 ℃ (49.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.9 ℃ (37.22 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.35 ℃ (48.83 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.9 ℃ (53.42 ℉). De gemiddelde regenval is 63.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:40 (uren en minuten), in midden in de maand 11:04 en aan het einde van de maand 11:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Himalayan North in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Himalayan North in maart is 14 ℃ (57.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.7 ℃ (44.06 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.9 ℃ (53.42 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.75 ℃ (62.15 ℉). De gemiddelde regenval is 60.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:31 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 12:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Himalayan North in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Himalayan North in april is 19.5 ℃ (67.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.1 ℃ (51.98 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.75 ℃ (62.15 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). De gemiddelde regenval is 45.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:28 (uren en minuten), in midden in de maand 12:55 en aan het einde van de maand 13:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Himalayan North in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Himalayan North in mei is 23.2 ℃ (73.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.7 ℃ (58.46 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.5 ℃ (74.3 ℉). De gemiddelde regenval is 63.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:21 (uren en minuten), in midden in de maand 13:43 en aan het einde van de maand 14:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Himalayan North in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Himalayan North in juni is 23.8 ℃ (74.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.1 ℃ (60.98 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.5 ℃ (74.3 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.7 ℃ (72.86 ℉). De gemiddelde regenval is 164.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:00 (uren en minuten), in midden in de maand 14:09 en aan het einde van de maand 14:08.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Himalayan North in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Himalayan North in juli is 21.6 ℃ (70.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.7 ℃ (60.26 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.7 ℃ (72.86 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.65 ℃ (69.17 ℉). De gemiddelde regenval is 413.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:08 (uren en minuten), in midden in de maand 13:59 en aan het einde van de maand 13:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Himalayan North in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Himalayan North in augustus is 19.7 ℃ (67.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.8 ℃ (58.64 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.65 ℃ (69.17 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.5 ℃ (67.1 ℉). De gemiddelde regenval is 387.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:42 (uren en minuten), in midden in de maand 13:20 en aan het einde van de maand 12:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Himalayan North in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Himalayan North in september is 19.3 ℃ (66.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14 ℃ (57.2 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.5 ℃ (67.1 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.85 ℃ (65.93 ℉). De gemiddelde regenval is 210.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:55 (uren en minuten), in midden in de maand 12:27 en aan het einde van de maand 11:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Himalayan North in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Himalayan North in oktober is 18.4 ℃ (65.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.7 ℃ (51.26 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.85 ℃ (65.93 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.15 ℃ (61.07 ℉). De gemiddelde regenval is 38.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:59 (uren en minuten), in midden in de maand 11:31 en aan het einde van de maand 11:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Himalayan North in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Himalayan North in november is 13.9 ℃ (57.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.3 ℃ (45.14 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.15 ℃ (61.07 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.6 ℃ (54.68 ℉). De gemiddelde regenval is 12 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:04 (uren en minuten), in midden in de maand 10:40 en aan het einde van de maand 10:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Himalayan North in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Himalayan North in december is 11.3 ℃ (52.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.2 ℃ (39.56 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.6 ℃ (54.68 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.1 ℃ (50.18 ℉). De gemiddelde regenval is 22.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:21 (uren en minuten), in midden in de maand 10:09 en aan het einde van de maand 10:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Himalayan North kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Srinagartemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)laagste temperatuur: -1.8 ℃ (28.76 ℉)regenval: 41.9mmregenachtige dagen: -
Dehraduntemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.8 ℃ (69.44 ℉)laagste temperatuur: 7 ℃ (44.6 ℉)regenval: 24.6mmregenachtige dagen: -
Dharamsalatemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.4 ℃ (63.32 ℉)laagste temperatuur: 7.5 ℃ (45.5 ℉)regenval: 55.3mmregenachtige dagen: -
Jammutemperatuur: - hoogste temperatuur: 21.3 ℃ (70.34 ℉)laagste temperatuur: 9.1 ℃ (48.38 ℉)regenval: 33.4mmregenachtige dagen: -
Mukteshwartemperatuur: - hoogste temperatuur: 13 ℃ (55.4 ℉)laagste temperatuur: 3.7 ℃ (38.66 ℉)regenval: 23.2mmregenachtige dagen: -
Shimlatemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.3 ℃ (52.34 ℉)laagste temperatuur: 4.2 ℃ (39.56 ℉)regenval: 22.9mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.