Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Hokkaido

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Hokkaido te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Japan - Hokkaido

Welk weer te verwachten in Hokkaido

Hokkaido maakt deel uit van Japan. Het klimaat in Japan is zeer gevarieerd. Het weer is tropisch in het zuiden, maar het is koel gematigd in het noorden. De meeste delen van Japan behoren tot de gematigde zone, het klimaat hier is vochtig subtropisch met vier verschillende seizoenen. Je kunt koel, vochtig weer verwachten in het noorden, maar een warm tropisch regenwoudklimaat in het zuiden.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Abashiri, Akan National Park, Asahikawa, Betsukai, Biei, Bihoro, Central Circuit, Chitose, Daisetsuzan National Park, Eastern Circuit, Engaru, Furano, Hakodate, Hidaka, Hokuto, Horonobe, Iwamizawa, Kamishihoro, Kitami, Kushiro, Kutchan, Matsumae, Monbetsu, Muroran, Nakasatsunai, Nakashibetsu, Nayoro, Nemuro, Niikappu, Niseko, Noboribetsu, Northern Circuit, Obihiro, Onuma Quasi National Park, Oshamambe, Otaru, Ozora, Rausu, Rebun Island, Rishiri Rebun Sarobetsu National Park, Rishiri Island, Samani, Sapporo, Shakotan, Shari, Shibetsu, Shikotsu Toya National Park, Shimukappu, Shinhidaka, Shiraoi, Shiretoko National Park, Sounkyo Onsen, Southern Circuit, Takikawa, Takinoue, Tomakomai, Toyako, Wakkanai, Yoichi, Yubari.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Sapporo en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 26.9 ℃ (80.42 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 19.7 ℃ (67.46 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -0.4 ℃ (31.28 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -6.9 ℃ (19.58 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 18. De minst regenachtige maand is hier juni, het gemiddelde aantal regendagen is 6.4.

Wanneer u rond Hokkaido reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Japan Mount Fuji (3776 m) en het laagste punt is Hachiro-gata (-4 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Hokkaido te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Hokkaido in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hokkaido in januari is -0.4 ℃ (31.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -6.9 ℃ (19.58 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.95 ℃ (33.71 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.05 ℃ (31.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 18. De gemiddelde regenval is 115.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:03 (uren en minuten), in midden in de maand 9:21 en aan het einde van de maand 9:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Hokkaido in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hokkaido in februari is 0.3 ℃ (32.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -6.4 ℃ (20.48 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.05 ℃ (31.91 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.3 ℃ (36.14 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 16.4. De gemiddelde regenval is 94 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:52 (uren en minuten), in midden in de maand 10:30 en aan het einde van de maand 11:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Hokkaido in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hokkaido in maart is 4.3 ℃ (39.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2.6 ℃ (27.32 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.3 ℃ (36.14 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.05 ℃ (46.49 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 14.1. De gemiddelde regenval is 79.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:12 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 12:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Hokkaido in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hokkaido in april is 11.8 ℃ (53.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.5 ℃ (38.3 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.05 ℃ (46.49 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.65 ℃ (58.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 9.2. De gemiddelde regenval is 57.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:40 (uren en minuten), in midden in de maand 13:23 en aan het einde van de maand 14:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Hokkaido in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hokkaido in mei is 17.5 ℃ (63.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.7 ℃ (47.66 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.65 ℃ (58.37 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.85 ℃ (67.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 8.5. De gemiddelde regenval is 54.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:04 (uren en minuten), in midden in de maand 14:39 en aan het einde van de maand 15:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Hokkaido in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hokkaido in juni is 22.2 ℃ (71.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.3 ℃ (55.94 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.85 ℃ (67.73 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.85 ℃ (74.93 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 6.4. De gemiddelde regenval is 45.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:06 (uren en minuten), in midden in de maand 15:20 en aan het einde van de maand 15:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Hokkaido in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hokkaido in juli is 25.5 ℃ (77.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.9 ℃ (64.22 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.85 ℃ (74.93 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.2 ℃ (79.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 8. De gemiddelde regenval is 82.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:20 (uren en minuten), in midden in de maand 15:04 en aan het einde van de maand 14:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Hokkaido in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hokkaido in augustus is 26.9 ℃ (80.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.7 ℃ (67.46 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.2 ℃ (79.16 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.8 ℃ (76.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 8.6. De gemiddelde regenval is 123.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:37 (uren en minuten), in midden in de maand 14:02 en aan het einde van de maand 13:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Hokkaido in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hokkaido in september is 22.7 ℃ (72.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.1 ℃ (57.38 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.8 ℃ (76.64 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.4 ℃ (66.92 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 9.9. De gemiddelde regenval is 136.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:22 (uren en minuten), in midden in de maand 12:40 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Hokkaido in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hokkaido in oktober is 16.1 ℃ (60.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.6 ℃ (45.68 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.4 ℃ (66.92 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.35 ℃ (54.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 11.7. De gemiddelde regenval is 108.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:13 en aan het einde van de maand 10:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Hokkaido in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hokkaido in november is 8.6 ℃ (47.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.5 ℃ (34.7 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.35 ℃ (54.23 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.45 ℃ (41.81 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 13.8. De gemiddelde regenval is 105 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:31 (uren en minuten), in midden in de maand 9:53 en aan het einde van de maand 9:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Hokkaido in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hokkaido in december is 2.3 ℃ (36.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3.9 ℃ (24.98 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.45 ℃ (41.81 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.95 ℃ (33.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 15.2. De gemiddelde regenval is 114.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:22 (uren en minuten), in midden in de maand 9:03 en aan het einde van de maand 9:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Hokkaido kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Wakkanaitemperatuur: -1.5 ℃ (29.3 ℉)hoogste temperatuur: 0.7 ℃ (33.26 ℉)laagste temperatuur: -3.8 ℃ (25.16 ℉)regenval: 122.7mmregenachtige dagen: -
Asahikawatemperatuur: -3.6 ℃ (25.52 ℉)hoogste temperatuur: -0.2 ℃ (31.64 ℉)laagste temperatuur: -7.6 ℃ (18.32 ℉)regenval: 96.6mmregenachtige dagen: -
Abashiritemperatuur: -1.9 ℃ (28.58 ℉)hoogste temperatuur: 1.3 ℃ (34.34 ℉)laagste temperatuur: -5.3 ℃ (22.46 ℉)regenval: 51.4mmregenachtige dagen: -
Otarutemperatuur: -0.4 ℃ (31.28 ℉)hoogste temperatuur: 2.4 ℃ (36.32 ℉)laagste temperatuur: -3.3 ℃ (26.06 ℉)regenval: 125.3mmregenachtige dagen: -
Iwamizawatemperatuur: -2.1 ℃ (28.22 ℉)hoogste temperatuur: 1.2 ℃ (34.16 ℉)laagste temperatuur: -6 ℃ (21.2 ℉)regenval: 129.6mmregenachtige dagen: -
Obihirotemperatuur: -3.4 ℃ (25.88 ℉)hoogste temperatuur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)laagste temperatuur: -8.9 ℃ (15.98 ℉)regenval: 39.5mmregenachtige dagen: -
Kushirotemperatuur: -1.4 ℃ (29.48 ℉)hoogste temperatuur: 3.1 ℃ (37.58 ℉)laagste temperatuur: -6.3 ℃ (20.66 ℉)regenval: 44.4mmregenachtige dagen: -
Nemurotemperatuur: 0 ℃ (32 ℉)hoogste temperatuur: 2.8 ℃ (37.04 ℉)laagste temperatuur: -3.4 ℃ (25.88 ℉)regenval: 48.5mmregenachtige dagen: -
Murorantemperatuur: 1.1 ℃ (33.98 ℉)hoogste temperatuur: 3.4 ℃ (38.12 ℉)laagste temperatuur: -1.3 ℃ (29.66 ℉)regenval: 58mmregenachtige dagen: -
Tomakomaitemperatuur: -0.8 ℃ (30.56 ℉)hoogste temperatuur: 3.3 ℃ (37.94 ℉)laagste temperatuur: -5.1 ℃ (22.82 ℉)regenval: 50.3mmregenachtige dagen: -
Hakodatetemperatuur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)hoogste temperatuur: 3.7 ℃ (38.66 ℉)laagste temperatuur: -3.5 ℃ (25.7 ℉)regenval: 79mmregenachtige dagen: -
Kutchantemperatuur: -2.6 ℃ (27.32 ℉)hoogste temperatuur: 0.7 ℃ (33.26 ℉)laagste temperatuur: -6.7 ℃ (19.94 ℉)regenval: 198.9mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.