Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Japan

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Japan te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Japan

Welk weer te verwachten in Japan

Het klimaat in Japan is zeer gevarieerd. Het weer is tropisch in het zuiden, maar het is koel gematigd in het noorden. De meeste delen van Japan behoren tot de gematigde zone, het klimaat hier is vochtig subtropisch met vier verschillende seizoenen. Je kunt koel, vochtig weer verwachten in het noorden, maar een warm tropisch regenwoudklimaat in het zuiden.

Omdat Japan een enorm gebied heeft, hebben de onderstaande informatie meestal alleen betrekking op het gebied rond de hoofdstad van dit land. Als u informatie over andere plaatsen wilt bekijken, kunt u een van deze gebieden kiezen.: Hokkaido, Chubu, Chugoku, Kansai, Kanto, Kyushu, Okinawa, Shikoku, Tohoku.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30.9 ℃ (87.62 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 25.1 ℃ (77.18 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 10 ℃ (50 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 2.7 ℃ (36.86 ℉). De meest regenachtige maand hier is juni, het gemiddelde aantal regendagen is 11.4. De minst regenachtige maand is hier december, het gemiddelde aantal regendagen is 4.1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Japan reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mount Fuji (3776 m) en het laagste punt is Hachiro-gata (-4 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Japan te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Japan in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Japan in januari is 10 ℃ (50 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.7 ℃ (36.86 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.4 ℃ (52.52 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.35 ℃ (50.63 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 4.5. De gemiddelde regenval is 53.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:46 (uren en minuten), in midden in de maand 10:00 en aan het einde van de maand 10:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Japan in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Japan in februari is 10.7 ℃ (51.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.1 ℃ (37.58 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.35 ℃ (50.63 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.05 ℃ (53.69 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 5.6. De gemiddelde regenval is 56.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:23 (uren en minuten), in midden in de maand 10:52 en aan het einde van de maand 11:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Japan in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Japan in maart is 13.4 ℃ (56.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.8 ℃ (42.44 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.05 ℃ (53.69 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.3 ℃ (61.34 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 9.7. De gemiddelde regenval is 119.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:24 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 12:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Japan in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Japan in april is 19.2 ℃ (66.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.9 ℃ (51.62 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.3 ℃ (61.34 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.25 ℃ (70.25 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 10. De gemiddelde regenval is 124.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:32 (uren en minuten), in midden in de maand 13:05 en aan het einde van de maand 13:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Japan in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Japan in mei is 23.3 ℃ (73.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.4 ℃ (59.72 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.25 ℃ (70.25 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.8 ℃ (76.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 10.3. De gemiddelde regenval is 134.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:36 (uren en minuten), in midden in de maand 14:02 en aan het einde van de maand 14:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Japan in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Japan in juni is 26.3 ℃ (79.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.7 ℃ (67.46 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.8 ℃ (76.64 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.05 ℃ (82.49 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 11.4. De gemiddelde regenval is 165.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:22 (uren en minuten), in midden in de maand 14:33 en aan het einde van de maand 14:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Japan in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Japan in juli is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.3 ℃ (73.94 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.05 ℃ (82.49 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.35 ℃ (86.63 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 10.5. De gemiddelde regenval is 151.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:33 (uren en minuten), in midden in de maand 14:21 en aan het einde van de maand 14:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Japan in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Japan in augustus is 30.9 ℃ (87.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.1 ℃ (77.18 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.35 ℃ (86.63 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.1 ℃ (84.38 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 7.8. De gemiddelde regenval is 170.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:01 (uren en minuten), in midden in de maand 13:35 en aan het einde van de maand 13:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Japan in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Japan in september is 27.3 ℃ (81.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21 ℃ (69.8 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.1 ℃ (84.38 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.8 ℃ (76.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 11.2. De gemiddelde regenval is 205.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:04 (uren en minuten), in midden in de maand 12:31 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Japan in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Japan in oktober is 22.3 ℃ (72.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.5 ℃ (59.9 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.8 ℃ (76.64 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.6 ℃ (67.28 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 9.7. De gemiddelde regenval is 197.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:25 en aan het einde van de maand 10:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Japan in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Japan in november is 16.9 ℃ (62.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.2 ℃ (50.36 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.6 ℃ (67.28 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.85 ℃ (58.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 6.7. De gemiddelde regenval is 91.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:53 (uren en minuten), in midden in de maand 10:24 en aan het einde van de maand 10:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Japan in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Japan in december is 12.8 ℃ (55.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.2 ℃ (41.36 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.85 ℃ (58.73 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.4 ℃ (52.52 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 4.1. De gemiddelde regenval is 51.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:01 (uren en minuten), in midden in de maand 9:47 en aan het einde van de maand 9:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.