Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Hongarije

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Hongarije te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Hongarije

Welk weer te verwachten in Hongarije

Het klimaat in Hongarije is gematigd, je kunt vrij koude, bewolkte en vochtige winters en warme zomers verwachten. Wees voorbereid, dat het weer behoorlijk veranderlijk is in dit land. De droogste delen van het land liggen in het oosten.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Aggtelek, Balassagyarmat, Balatonfüred, Balatonszemes, Balmazújváros, Baranya County, Bikal, Borsod Abaúj Zemplén County, Budakeszi, Budapest, Budaörs, Bugac, Bács Kiskun County, Békés County, Bükk, Cegléd, Central Hungary, Csongrád County, Debrecen, Dobogókő, Dunakeszi, Eger, Esztergom, Fejér County, Fonyód, Great Hungarian Plain, Gyenesdiás, Gyöngyös, Győr, Győr Moson Sopron County, Gödöllő, Hajdú Bihar County, Harkány, Heves County, Hollókő, Hortobágy, Hévíz, Jász Nagykun Szolnok County, Jászberény, Kecskemét, Keszthely, Kisvárda, Komárom Esztergom County, Kőszeg, Lake Balaton, Lillafüred, Marcali, Mezőkövesd, Miskolc, Mosonmagyaróvár, Mátészalka, Nagykanizsa, Nagykőrös, Northern Hungary, Nyíregyháza, Nyírtass, Nógrád County, Pilisvörösvár, Pomáz, Pápa, Pécs, Ráckeve, Rétság, Salgótarján, Siófok, Somogy County, Sopron, Szabolcs Szatmár Bereg County, Szeged, Szekszárd, Szentendre, Szolnok, Szombathely, Székesfehérvár, Sátoraljaújhely, Tokaj, Tokaj Hegyalja, Tolna County, Transdanubia, Vas County, Veszprém, Veszprém County, Visegrád, Vác, Zala County, Érd.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 26.2 ℃ (79.16 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 15.9 ℃ (60.62 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 1.4 ℃ (34.52 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -3.8 ℃ (25.16 ℉). De meest regenachtige maand hier is mei, het gemiddelde aantal regendagen is 7.9. De minst regenachtige maand is hier september, het gemiddelde aantal regendagen is 4.9.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Hongarije reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Kekes (1014 m) en het laagste punt is Tisza River (78 m). Er zijn dus geen grote hoogteverschillen in dit land. Maar de hoogte beïnvloedt het weer zelfs. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Hongarije te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Hongarije in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hongarije in januari is 1.4 ℃ (34.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3.8 ℃ (25.16 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.35 ℃ (36.23 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.1 ℃ (37.58 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 6.8. De gemiddelde regenval is 32.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:30 (uren en minuten), in midden in de maand 8:52 en aan het einde van de maand 9:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Hongarije in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hongarije in februari is 4.8 ℃ (40.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.5 ℃ (29.3 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.1 ℃ (37.58 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.5 ℃ (45.5 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 6.1. De gemiddelde regenval is 30.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:29 (uren en minuten), in midden in de maand 10:14 en aan het einde van de maand 11:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Hongarije in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hongarije in maart is 10.2 ℃ (50.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.9 ℃ (35.42 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.5 ℃ (45.5 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.35 ℃ (56.03 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 6. De gemiddelde regenval is 29.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:04 (uren en minuten), in midden in de maand 11:55 en aan het einde van de maand 12:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Hongarije in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hongarije in april is 16.5 ℃ (61.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.6 ℃ (43.88 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.35 ℃ (56.03 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.8 ℃ (65.84 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 6. De gemiddelde regenval is 37.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:46 (uren en minuten), in midden in de maand 13:37 en aan het einde van de maand 14:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Hongarije in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hongarije in mei is 21.1 ℃ (69.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.1 ℃ (51.98 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.8 ℃ (65.84 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.95 ℃ (73.31 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 7.9. De gemiddelde regenval is 56 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:24 (uren en minuten), in midden in de maand 15:06 en aan het einde van de maand 15:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Hongarije in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hongarije in juni is 24.8 ℃ (76.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.8 ℃ (56.84 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.95 ℃ (73.31 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.5 ℃ (77.9 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 7.9. De gemiddelde regenval is 61.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:38 (uren en minuten), in midden in de maand 15:55 en aan het einde van de maand 15:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Hongarije in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hongarije in juli is 26.2 ℃ (79.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.9 ℃ (60.62 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.5 ℃ (77.9 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.95 ℃ (78.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 7. De gemiddelde regenval is 53.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:55 (uren en minuten), in midden in de maand 15:36 en aan het einde van de maand 15:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Hongarije in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hongarije in augustus is 25.7 ℃ (78.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.1 ℃ (59.18 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.95 ℃ (78.71 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.95 ℃ (75.11 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 6. De gemiddelde regenval is 50.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:04 (uren en minuten), in midden in de maand 14:22 en aan het einde van de maand 13:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Hongarije in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hongarije in september is 22.2 ℃ (71.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.7 ℃ (53.06 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.95 ℃ (75.11 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.2 ℃ (66.56 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 4.9. De gemiddelde regenval is 40.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:35 (uren en minuten), in midden in de maand 12:45 en aan het einde van de maand 11:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Hongarije in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hongarije in oktober is 16.2 ℃ (61.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.9 ℃ (44.42 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.2 ℃ (66.56 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.35 ℃ (54.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 4.9. De gemiddelde regenval is 32.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:55 (uren en minuten), in midden in de maand 11:04 en aan het einde van de maand 10:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Hongarije in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hongarije in november is 8.5 ℃ (47.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.3 ℃ (36.14 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.35 ℃ (54.23 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.9 ℃ (42.62 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 7. De gemiddelde regenval is 52.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:15 (uren en minuten), in midden in de maand 9:30 en aan het einde van de maand 8:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Hongarije in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Hongarije in december is 3.3 ℃ (37.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.6 ℃ (29.12 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.9 ℃ (42.62 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 2.35 ℃ (36.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 6.9. De gemiddelde regenval is 39.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:54 (uren en minuten), in midden in de maand 8:31 en aan het einde van de maand 8:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Hongarije kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Budapesttemperatuur: - hoogste temperatuur: 3.3 ℃ (37.94 ℉)laagste temperatuur: -1.6 ℃ (29.12 ℉)regenval: 39.7mmregenachtige dagen: 6.9
Gyortemperatuur: - hoogste temperatuur: 3.5 ℃ (38.3 ℉)laagste temperatuur: -1.7 ℃ (28.94 ℉)regenval: 37.2mmregenachtige dagen: 6.9
Miskolctemperatuur: - hoogste temperatuur: 2.1 ℃ (35.78 ℉)laagste temperatuur: -3.4 ℃ (25.88 ℉)regenval: 36mmregenachtige dagen: 6.1
Debrecentemperatuur: - hoogste temperatuur: 2.8 ℃ (37.04 ℉)laagste temperatuur: -2.5 ℃ (27.5 ℉)regenval: 44.1mmregenachtige dagen: 7.9
Pecstemperatuur: - hoogste temperatuur: 3.6 ℃ (38.48 ℉)laagste temperatuur: -1.5 ℃ (29.3 ℉)regenval: 44.3mmregenachtige dagen: 8
Szegedtemperatuur: - hoogste temperatuur: 4 ℃ (39.2 ℉)laagste temperatuur: -1.9 ℃ (28.58 ℉)regenval: 40.4mmregenachtige dagen: 7.1
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2023 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest