Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Iowa

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Iowa te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Welk weer te verwachten in Iowa

Iowa maakt deel uit van Verenigde Staten. Het klimaat in de VS is zeer gevarieerd, omdat de Verenigde Staten van Amerika een groot land is. Het klimaat is overwegend gematigd, maar tropisch in Hawaï en Florida, en het arctische gebied in Alaska. Dit is niet alles. Het klimaat is half droog in de grote vlaktes ten westen van de rivier de Mississippi en dor in het Grote Bekken van het zuidwesten. Je kunt lage wintertemperaturen verwachten in het noordwesten, maar ze worden soms gematigd in januari en februari door warme wind. De winters in het zuiden zijn warmer. Don? vergeet, dat de temperaturen meestal aanzienlijk lager zijn in de bergen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Albia, Algona, Amana Colonies, Ames, Anamosa, Ankeny, Atlantic, Audubon, Bettendorf, Boone, Britt, Burlington, Carlisle, Cedar Falls, Cedar Rapids, Centerville, Central Iowa, Clarinda, Clear Lake, Clinton, Council Bluffs, Davenport, DeWitt, Decorah, Denison, Des Moines, Dubuque, Eastern Iowa, Effigy Mounds National Monument, Fairfield, Fort Dodge, Fort Madison, Grant Wood Country, Grinnell, I 380 Corridor, Independence, Iowa City, Kalona, Le Claire, Le Mars, Marquette, Marshalltown, Mason City, Missouri Valley, Mount Vernon, Muscatine, Newton, North Central Iowa, Northeast Iowa, Okoboji, Orange City Alton, Osceola, Ottumwa, Pella, Sheldon, Sioux City, South Central Iowa, Southeast Iowa, Southwest Iowa, Spencer, Spillville, Storm Lake, Villisca, Waterloo, West Des Moines, Western Iowa, Winterset.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Davenport en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 28.3 ℃ (82.94 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 17.1 ℃ (62.78 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -1 ℃ (30.2 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -10.6 ℃ (12.92 ℉).

Wanneer u rond Iowa reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Verenigde Staten Denali (Mount McKinley) (6190 m) en het laagste punt is Death Valley (-86 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Iowa te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Iowa in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iowa in januari is -1 ℃ (30.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -10.6 ℃ (12.92 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.05 ℃ (31.91 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.25 ℃ (32.45 ℉). De gemiddelde regenval is 29.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:13 (uren en minuten), in midden in de maand 9:30 en aan het einde van de maand 9:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Iowa in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iowa in februari is 1.5 ℃ (34.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -7.9 ℃ (17.78 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 0.25 ℃ (32.45 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.45 ℃ (41.81 ℉). De gemiddelde regenval is 34 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:59 (uren en minuten), in midden in de maand 10:35 en aan het einde van de maand 11:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Iowa in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iowa in maart is 9.4 ℃ (48.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2 ℃ (28.4 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.45 ℃ (41.81 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.15 ℃ (55.67 ℉). De gemiddelde regenval is 63.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:15 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Iowa in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iowa in april is 16.9 ℃ (62.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.2 ℃ (39.56 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.15 ℃ (55.67 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.4 ℃ (66.92 ℉). De gemiddelde regenval is 88.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:39 (uren en minuten), in midden in de maand 13:19 en aan het einde van de maand 13:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Iowa in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iowa in mei is 21.9 ℃ (71.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.2 ℃ (50.36 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.4 ℃ (66.92 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.75 ℃ (76.55 ℉). De gemiddelde regenval is 106 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:58 (uren en minuten), in midden in de maand 14:31 en aan het einde van de maand 14:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Iowa in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iowa in juni is 27.6 ℃ (81.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.8 ℃ (60.44 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.75 ℃ (76.55 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.95 ℃ (82.31 ℉). De gemiddelde regenval is 109 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:56 (uren en minuten), in midden in de maand 15:09 en aan het einde van de maand 15:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Iowa in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iowa in juli is 28.3 ℃ (82.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.1 ℃ (62.78 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.95 ℃ (82.31 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.05 ℃ (82.49 ℉). De gemiddelde regenval is 108.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:09 (uren en minuten), in midden in de maand 14:55 en aan het einde van de maand 14:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Iowa in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iowa in augustus is 27.8 ℃ (82.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.8 ℃ (60.44 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.05 ℃ (82.49 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.1 ℃ (78.98 ℉). De gemiddelde regenval is 115.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:29 (uren en minuten), in midden in de maand 13:56 en aan het einde van de maand 13:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Iowa in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iowa in september is 24.4 ℃ (75.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11 ℃ (51.8 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.1 ℃ (78.98 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.9 ℃ (69.62 ℉). De gemiddelde regenval is 76.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:18 (uren en minuten), in midden in de maand 12:38 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Iowa in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iowa in oktober is 17.4 ℃ (63.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5 ℃ (41 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.9 ℃ (69.62 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.15 ℃ (55.67 ℉). De gemiddelde regenval is 75.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:15 en aan het einde van de maand 10:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Iowa in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iowa in november is 8.9 ℃ (48.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.1 ℃ (30.02 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.15 ℃ (55.67 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.9 ℃ (40.82 ℉). De gemiddelde regenval is 60.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:36 (uren en minuten), in midden in de maand 10:00 en aan het einde van de maand 9:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Iowa in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iowa in december is 0.9 ℃ (33.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -7.9 ℃ (17.78 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.9 ℃ (40.82 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.05 ℃ (31.91 ℉). De gemiddelde regenval is 43.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:31 (uren en minuten), in midden in de maand 9:13 en aan het einde van de maand 9:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Iowa kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Des Moinestemperatuur: - hoogste temperatuur: 1.3 ℃ (34.34 ℉)laagste temperatuur: -7.7 ℃ (18.14 ℉)regenval: 36.9mmregenachtige dagen: 8.2
Sioux Citytemperatuur: - hoogste temperatuur: 0.3 ℃ (32.54 ℉)laagste temperatuur: -10.3 ℃ (13.46 ℉)regenval: 20.5mmregenachtige dagen: 6.9
Cedar Rapidstemperatuur: - hoogste temperatuur: 0.9 ℃ (33.62 ℉)laagste temperatuur: -8 ℃ (17.6 ℉)regenval: 41.4mmregenachtige dagen: 9.6
Davenporttemperatuur: - hoogste temperatuur: 0.9 ℃ (33.62 ℉)laagste temperatuur: -7.9 ℃ (17.78 ℉)regenval: 43.1mmregenachtige dagen: -
Waterlootemperatuur: - hoogste temperatuur: -0.5 ℃ (31.1 ℉)laagste temperatuur: -10.2 ℃ (13.64 ℉)regenval: 30.1mmregenachtige dagen: 8.3
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.