Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Iran

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Iran te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Iran

Welk weer te verwachten in Iran

Het klimaat van Iran is variabel, het is meestal dor of half droog, maar je kunt subtropisch weer verwachten langs de Kaspische kust. De winters zijn koud en je kunt sneeuw verwachten in het noorden, maar in het zuiden zijn de winters mild. De zomers zijn heet, ze zijn zelfs erg heet in het zuiden.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Abadan, Abadeh, Ahvaz, Alborz, Aqqala, Arak, Aran va Bidgol, Ardabil, Babol, Babolsar, Bajgiran, Bam, Bandar Abbas, Bandar Torkaman, Behshahr, Birjand, Bojnourd, Borujerd, Bushehr, Caspian Iran, Central Iran, Chahar Mahaal and Bakhtiari, Damavand, Dezful, Dizin, Esfarayen, Eshtehard, Fars, Firouzabad, Fouman, Ghaemshahr, Gorgan, Gulf Region, Hamadan, Hormuz, Ilam, Iranian Azerbaijan, Isfahan, Izeh, Kaleybar, Kandovan, Karaj, Kashan, Kazeroon, Kerman, Kermanshah, Khorasan, Khorramabad, Khorramshahr, Khuzestan, Kish Island, Kohgiluyeh and Boyer Ahmad, Kurdistan, Lalejin, Lorestan, Mahallat, Mahan, Maku, Maragheh, Margoon Waterfall, Markazi, Mashhad, Mashhad Ardehal, Masjed Solayman, Masouleh, Matin Abad, Minab, Na'in, Nazarabad, Nishapur, Nurabad, Pasargad, Persepolis, Qayen, Qazvin, Qeshm, Qom, Ramsar, Rasht, Ray, Rayen, Sabzevar, Sanandaj, Sardroud, Sari, Sepidan, Shahdad, Shemshak, Shiraz, Shushtar, Sistan and Baluchestan, Tabriz, Tafresh, Takab, Takestan, Taleghan, Tchogha Zanbil, Tehran, Torbat Jam, Urmia, Varamin, Varzaneh, Western Iran, Yasouj, Yazd, Zahedan, Zanjan.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 36.8 ℃ (98.24 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23.9 ℃ (75.02 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 7.5 ℃ (45.5 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -0.9 ℃ (30.38 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 6.5. De minst regenachtige maand is hier september, het gemiddelde aantal regendagen is 0.3.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Iran reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Kuh-e Damavand (5625 m) en het laagste punt is Caspian Sea (-28 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Iran te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Iran in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iran in januari is 7.5 ℃ (45.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.9 ℃ (30.38 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.65 ℃ (47.57 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.95 ℃ (48.11 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 6.5. De gemiddelde regenval is 36.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:46 (uren en minuten), in midden in de maand 10:00 en aan het einde van de maand 10:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Iran in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iran in februari is 10.4 ℃ (50.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.9 ℃ (33.62 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.95 ℃ (48.11 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.9 ℃ (55.22 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 5. De gemiddelde regenval is 34.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:23 (uren en minuten), in midden in de maand 10:52 en aan het einde van de maand 11:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Iran in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iran in maart is 15.4 ℃ (59.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.5 ℃ (41.9 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.9 ℃ (55.22 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.6 ℃ (65.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 6.2. De gemiddelde regenval is 36.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:24 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 12:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Iran in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iran in april is 21.8 ℃ (71.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.1 ℃ (51.98 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.6 ℃ (65.48 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.95 ℃ (76.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 5.3. De gemiddelde regenval is 27.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:32 (uren en minuten), in midden in de maand 13:05 en aan het einde van de maand 13:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Iran in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iran in mei is 28.1 ℃ (82.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.6 ℃ (61.88 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.95 ℃ (76.91 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.95 ℃ (87.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 3.8. De gemiddelde regenval is 15.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:36 (uren en minuten), in midden in de maand 14:03 en aan het einde van de maand 14:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Iran in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iran in juni is 33.8 ℃ (92.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.6 ℃ (70.88 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.95 ℃ (87.71 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.3 ℃ (95.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 0.9. De gemiddelde regenval is 2.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:22 (uren en minuten), in midden in de maand 14:33 en aan het einde van de maand 14:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Iran in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iran in juli is 36.8 ℃ (98.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.9 ℃ (75.02 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.3 ℃ (95.54 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.25 ℃ (97.25 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 0.5. De gemiddelde regenval is 2.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:33 (uren en minuten), in midden in de maand 14:21 en aan het einde van de maand 14:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Iran in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iran in augustus is 35.7 ℃ (96.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.6 ℃ (74.48 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 36.25 ℃ (97.25 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.9 ℃ (93.02 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 0.4. De gemiddelde regenval is 1.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:01 (uren en minuten), in midden in de maand 13:35 en aan het einde van de maand 13:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Iran in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iran in september is 32.1 ℃ (89.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.4 ℃ (66.92 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.9 ℃ (93.02 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.15 ℃ (82.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 0.3. De gemiddelde regenval is 0.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:04 (uren en minuten), in midden in de maand 12:31 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Iran in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iran in oktober is 24.2 ℃ (75.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13 ℃ (55.4 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.15 ℃ (82.67 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.6 ℃ (69.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 2.6. De gemiddelde regenval is 13.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:25 en aan het einde van de maand 10:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Iran in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iran in november is 17 ℃ (62.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.9 ℃ (44.42 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.6 ℃ (69.08 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.4 ℃ (56.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 3.4. De gemiddelde regenval is 20.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:53 (uren en minuten), in midden in de maand 10:24 en aan het einde van de maand 10:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Iran in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Iran in december is 9.8 ℃ (49.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.5 ℃ (34.7 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.4 ℃ (56.12 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.65 ℃ (47.57 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 5.9. De gemiddelde regenval is 36.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:01 (uren en minuten), in midden in de maand 9:47 en aan het einde van de maand 9:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Iran kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Tehrantemperatuur: 5.1 ℃ (41.18 ℉)hoogste temperatuur: 9.8 ℃ (49.64 ℉)laagste temperatuur: 1.5 ℃ (34.7 ℉)regenval: 36.5mmregenachtige dagen: 5.9
Esfahantemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.1 ℃ (51.98 ℉)laagste temperatuur: -0.7 ℃ (30.74 ℉)regenval: 19.9mmregenachtige dagen: 3.8
Shiraztemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.6 ℃ (58.28 ℉)laagste temperatuur: 0.7 ℃ (33.26 ℉)regenval: 62.8mmregenachtige dagen: 5.5
Tabriztemperatuur: - hoogste temperatuur: 5.1 ℃ (41.18 ℉)laagste temperatuur: -2.7 ℃ (27.14 ℉)regenval: 25.7mmregenachtige dagen: 5.6
Mashhadtemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.8 ℃ (49.64 ℉)laagste temperatuur: -2.5 ℃ (27.5 ℉)regenval: 26.7mmregenachtige dagen: 4.5
Ahwaztemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.1 ℃ (66.38 ℉)laagste temperatuur: 7.8 ℃ (46.04 ℉)regenval: 51.6mmregenachtige dagen: 6.1
Bushehrtemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.7 ℃ (69.26 ℉)laagste temperatuur: 12 ℃ (53.6 ℉)regenval: 61.1mmregenachtige dagen: 4.8
Kermantemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.6 ℃ (58.28 ℉)laagste temperatuur: -3.5 ℃ (25.7 ℉)regenval: 18.2mmregenachtige dagen: 3.6
Zahedantemperatuur: - hoogste temperatuur: 16.5 ℃ (61.7 ℉)laagste temperatuur: 0.7 ℃ (33.26 ℉)regenval: 7.1mmregenachtige dagen: 1.6
Bandar Abbastemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.1 ℃ (77.18 ℉)laagste temperatuur: 13.9 ℃ (57.02 ℉)regenval: 23.9mmregenachtige dagen: 2.3
Araktemperatuur: - hoogste temperatuur: 7.8 ℃ (46.04 ℉)laagste temperatuur: -2 ℃ (28.4 ℉)regenval: 50.5mmregenachtige dagen: 8.7
Ardabiltemperatuur: - hoogste temperatuur: 5.8 ℃ (42.44 ℉)laagste temperatuur: -4.3 ℃ (24.26 ℉)regenval: 25.1mmregenachtige dagen: 7.8
Birjandtemperatuur: - hoogste temperatuur: 13.8 ℃ (56.84 ℉)laagste temperatuur: -1 ℃ (30.2 ℉)regenval: 19.2mmregenachtige dagen: 6.3
Bojnoordtemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.1 ℃ (48.38 ℉)laagste temperatuur: -1.1 ℃ (30.02 ℉)regenval: 25.5mmregenachtige dagen: 10.2
Ghazvintemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.3 ℃ (46.94 ℉)laagste temperatuur: -1.7 ℃ (28.94 ℉)regenval: 44.1mmregenachtige dagen: 9.7
Ghomtemperatuur: - hoogste temperatuur: 13.3 ℃ (55.94 ℉)laagste temperatuur: -0.2 ℃ (31.64 ℉)regenval: 21.6mmregenachtige dagen: 4.1
Gorgantemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.7 ℃ (58.46 ℉)laagste temperatuur: 5.4 ℃ (41.72 ℉)regenval: 56.3mmregenachtige dagen: 8.7
Hamedantemperatuur: - hoogste temperatuur: 6.2 ℃ (43.16 ℉)laagste temperatuur: -6.4 ℃ (20.48 ℉)regenval: 40.5mmregenachtige dagen: 9.9
Ilamtemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.7 ℃ (53.06 ℉)laagste temperatuur: 3 ℃ (37.4 ℉)regenval: 100.5mmregenachtige dagen: 10.4
Kermanshahtemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.9 ℃ (49.82 ℉)laagste temperatuur: -1.4 ℃ (29.48 ℉)regenval: 71mmregenachtige dagen: 9.7
Khoramabadtemperatuur: - hoogste temperatuur: 13.1 ℃ (55.58 ℉)laagste temperatuur: 2 ℃ (35.6 ℉)regenval: 82.3mmregenachtige dagen: 9.9
Orumiyehtemperatuur: - hoogste temperatuur: 6 ℃ (42.8 ℉)laagste temperatuur: -3.1 ℃ (26.42 ℉)regenval: 29.3mmregenachtige dagen: 8.4
Rashttemperatuur: - hoogste temperatuur: 14 ℃ (57.2 ℉)laagste temperatuur: 4.5 ℃ (40.1 ℉)regenval: 152.3mmregenachtige dagen: 12.8
Sanandajtemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.6 ℃ (47.48 ℉)laagste temperatuur: -2.8 ℃ (26.96 ℉)regenval: 57.6mmregenachtige dagen: 10.8
Saritemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.9 ℃ (58.82 ℉)laagste temperatuur: 5.9 ℃ (42.62 ℉)regenval: 87.5mmregenachtige dagen: 11
Semanantemperatuur: - hoogste temperatuur: 11 ℃ (51.8 ℉)laagste temperatuur: 1.7 ℃ (35.06 ℉)regenval: 18.4mmregenachtige dagen: 5.5
Sharekordtemperatuur: - hoogste temperatuur: 8.8 ℃ (47.84 ℉)laagste temperatuur: -4.1 ℃ (24.62 ℉)regenval: 60.9mmregenachtige dagen: 7.2
Yasoujtemperatuur: - hoogste temperatuur: 11.7 ℃ (53.06 ℉)laagste temperatuur: 0.7 ℃ (33.26 ℉)regenval: 203.3mmregenachtige dagen: 9.6
Yazdtemperatuur: - hoogste temperatuur: 16.8 ℃ (62.24 ℉)laagste temperatuur: -0.5 ℃ (31.1 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: 0
Zanjantemperatuur: - hoogste temperatuur: 5.6 ℃ (42.08 ℉)laagste temperatuur: -4.2 ℃ (24.44 ℉)regenval: 29.9mmregenachtige dagen: 9.5
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.