Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Libië

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Libië te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Afrika - Libië

Welk weer te verwachten in Libië

Het klimaat van Libië is mediterraan langs de kust, maar erg droog in het binnenland. Je kunt hete zomers en extreem zachte winters verwachten. Regens zijn zeldzaam hier. In de hooglanden is het weer koeler, soms zelfs erg koud.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Tripoli.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 32.9 ℃ (91.22 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23 ℃ (73.4 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 17.8 ℃ (64.04 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 8.9 ℃ (48.02 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 9.4. De minst regenachtige maand is hier augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 0.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Libië reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Bikku Bitti (2267 m) en het laagste punt is Sabkhat Ghuzayyil (-47 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Libië te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Libië in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Libië in januari is 17.8 ℃ (64.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.9 ℃ (48.02 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.9 ℃ (66.02 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.75 ℃ (65.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 9.4. De gemiddelde regenval is 61.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:01 (uren en minuten), in midden in de maand 10:14 en aan het einde van de maand 10:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Libië in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Libië in februari is 19.7 ℃ (67.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.5 ℃ (49.1 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.75 ℃ (65.75 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.5 ℃ (68.9 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 6.4. De gemiddelde regenval is 32.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:34 (uren en minuten), in midden in de maand 11:00 en aan het einde van de maand 11:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Libië in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Libië in maart is 21.3 ℃ (70.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.2 ℃ (52.16 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.5 ℃ (68.9 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.8 ℃ (73.04 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 5.9. De gemiddelde regenval is 30.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:29 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 12:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Libië in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Libië in april is 24.3 ℃ (75.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.6 ℃ (56.48 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.8 ℃ (73.04 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.55 ℃ (77.99 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 3.3. De gemiddelde regenval is 14.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:29 (uren en minuten), in midden in de maand 12:59 en aan het einde van de maand 13:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Libië in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Libië in mei is 26.8 ℃ (80.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.5 ℃ (61.7 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.55 ℃ (77.99 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 1.5. De gemiddelde regenval is 4.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:26 (uren en minuten), in midden in de maand 13:50 en aan het einde van de maand 14:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Libië in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Libië in juni is 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.3 ℃ (68.54 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.6 ℃ (83.48 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.8 ℃ (87.44 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 0.6. De gemiddelde regenval is 1.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:07 (uren en minuten), in midden in de maand 14:17 en aan het einde van de maand 14:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Libië in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Libië in juli is 31.2 ℃ (88.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.8 ℃ (71.24 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.8 ℃ (87.44 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.05 ℃ (89.69 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 0.2. De gemiddelde regenval is 0.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:16 (uren en minuten), in midden in de maand 14:07 en aan het einde van de maand 13:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Libië in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Libië in augustus is 32.9 ℃ (91.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23 ℃ (73.4 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.05 ℃ (89.69 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.05 ℃ (89.69 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 0. De gemiddelde regenval is 0.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:49 (uren en minuten), in midden in de maand 13:25 en aan het einde van de maand 12:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Libië in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Libië in september is 31.2 ℃ (88.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.2 ℃ (70.16 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.05 ℃ (89.69 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.85 ℃ (85.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 2.3. De gemiddelde regenval is 16.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:58 (uren en minuten), in midden in de maand 12:29 en aan het einde van de maand 11:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Libië in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Libië in oktober is 28.5 ℃ (83.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.4 ℃ (65.12 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.85 ℃ (85.73 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.1 ℃ (78.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 6.8. De gemiddelde regenval is 47.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:59 (uren en minuten), in midden in de maand 11:29 en aan het einde van de maand 11:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Libië in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Libië in november is 23.7 ℃ (74.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.9 ℃ (57.02 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.1 ℃ (78.98 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.85 ℃ (71.33 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 6.9. De gemiddelde regenval is 57.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:00 (uren en minuten), in midden in de maand 10:35 en aan het einde van de maand 10:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Libië in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Libië in december is 20 ℃ (68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.1 ℃ (50.18 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.85 ℃ (71.33 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.9 ℃ (66.02 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 9.1. De gemiddelde regenval is 68.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:14 (uren en minuten), in midden in de maand 10:02 en aan het einde van de maand 10:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Libië kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Tripolitemperatuur: - hoogste temperatuur: 20 ℃ (68 ℉)laagste temperatuur: 10.1 ℃ (50.18 ℉)regenval: 68.5mmregenachtige dagen: 9.1
Ghattemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.8 ℃ (69.44 ℉)laagste temperatuur: 5.5 ℃ (41.9 ℉)regenval: 0.7mmregenachtige dagen: 0.3
Sirtetemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.3 ℃ (68.54 ℉)laagste temperatuur: 10.4 ℃ (50.72 ℉)regenval: 39.1mmregenachtige dagen: 5.8
Benghazitemperatuur: - hoogste temperatuur: 18.9 ℃ (66.02 ℉)laagste temperatuur: 10.3 ℃ (50.54 ℉)regenval: 64.2mmregenachtige dagen: 11
Ghadamestemperatuur: - hoogste temperatuur: 18 ℃ (64.4 ℉)laagste temperatuur: 4.7 ℃ (40.46 ℉)regenval: 3.4mmregenachtige dagen: 1.2
Sebhatemperatuur: - hoogste temperatuur: 20.4 ℃ (68.72 ℉)laagste temperatuur: 5.8 ℃ (42.44 ℉)regenval: 1.1mmregenachtige dagen: 0.3
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.