Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Louisiana

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Louisiana te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Welk weer te verwachten in Louisiana

Louisiana maakt deel uit van Verenigde Staten. Het klimaat in de VS is zeer gevarieerd, omdat de Verenigde Staten van Amerika een groot land is. Het klimaat is overwegend gematigd, maar tropisch in Hawaï en Florida, en het arctische gebied in Alaska. Dit is niet alles. Het klimaat is half droog in de grote vlaktes ten westen van de rivier de Mississippi en dor in het Grote Bekken van het zuidwesten. Je kunt lage wintertemperaturen verwachten in het noordwesten, maar ze worden soms gematigd in januari en februari door warme wind. De winters in het zuiden zijn warmer. Don? vergeet, dat de temperaturen meestal aanzienlijk lager zijn in de bergen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Abita Springs, Acadiana, Alexandria, Arcadia, Avery Island, Avondale, Baton Rouge, Bossier City, Breaux Bridge, Bridge City, Cameron, Campti, Central, Central City, Chalmette, Clarence, Colfax, Coushatta, Covington, Donaldsonville, Elmwood, Florida Parishes, Grand Isle, Greater New Orleans, Houma, Jefferson, Jefferson Parish, Kenner, Krotz Springs, LaPlace, Lafayette, Lake Charles, Lecompte, Logansport, Luling, Mandeville, Mansfield, Metairie, Minden, Monroe, Natchitoches, Natchitoches Parish, New Iberia, New Orleans, New Roads, Opelousas, Pineville, Plaquemines Parish, Rayne, Ruston, Saint Bernard Parish, Saint Rose, Shreveport, Slidell, St. Francisville, St. Martinville, St. Tammany Parish, Vacherie, Venice, Vidalia, West Feliciana Parish, Winnfield, Woodworth.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom New Orleans en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 33.4 ℃ (92.12 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 26 ℃ (78.8 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 15.6 ℃ (60.08 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 8 ℃ (46.4 ℉). De meest regenachtige maand hier is juli, het gemiddelde aantal regendagen is 13.1. De minst regenachtige maand is hier april, het gemiddelde aantal regendagen is 6.5.

Wanneer u rond Louisiana reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Verenigde Staten Denali (Mount McKinley) (6190 m) en het laagste punt is Death Valley (-86 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Louisiana te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Louisiana in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Louisiana in januari is 15.6 ℃ (60.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8 ℃ (46.4 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.45 ℃ (61.61 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.65 ℃ (61.97 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 10.1. De gemiddelde regenval is 127.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:14 (uren en minuten), in midden in de maand 10:25 en aan het einde van de maand 10:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Louisiana in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Louisiana in februari is 17.7 ℃ (63.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10 ℃ (50 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.65 ℃ (61.97 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.85 ℃ (67.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 8.9. De gemiddelde regenval is 123.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:43 (uren en minuten), in midden in de maand 11:06 en aan het einde van de maand 11:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Louisiana in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Louisiana in maart is 22 ℃ (71.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.6 ℃ (56.48 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.85 ℃ (67.73 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.6 ℃ (74.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 9. De gemiddelde regenval is 118.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:32 (uren en minuten), in midden in de maand 12:00 en aan het einde van de maand 12:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Louisiana in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Louisiana in april is 25.2 ℃ (77.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.2 ℃ (62.96 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.6 ℃ (74.48 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.25 ℃ (81.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 6.5. De gemiddelde regenval is 103.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:27 (uren en minuten), in midden in de maand 12:53 en aan het einde van de maand 13:18.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Louisiana in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Louisiana in mei is 29.3 ℃ (84.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.5 ℃ (70.7 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.25 ℃ (81.05 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.7 ℃ (87.26 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 6.8. De gemiddelde regenval is 109.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:18 (uren en minuten), in midden in de maand 13:39 en aan het einde van de maand 13:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Louisiana in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Louisiana in juni is 32.1 ℃ (89.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.1 ℃ (77.18 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.7 ℃ (87.26 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.75 ℃ (90.95 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 12.5. De gemiddelde regenval is 163.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:55 (uren en minuten), in midden in de maand 14:03 en aan het einde van de maand 14:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Louisiana in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Louisiana in juli is 33.4 ℃ (92.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 26 ℃ (78.8 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.75 ℃ (90.95 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.3 ℃ (91.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 13.1. De gemiddelde regenval is 144 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:03 (uren en minuten), in midden in de maand 13:54 en aan het einde van de maand 13:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Louisiana in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Louisiana in augustus is 33.2 ℃ (91.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 25.8 ℃ (78.44 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.3 ℃ (91.94 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.65 ℃ (88.97 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 11.1. De gemiddelde regenval is 131.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:38 (uren en minuten), in midden in de maand 13:17 en aan het einde van de maand 12:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Louisiana in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Louisiana in september is 30.1 ℃ (86.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.1 ℃ (75.38 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.65 ℃ (88.97 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.9 ℃ (82.22 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 8.7. De gemiddelde regenval is 104.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:52 (uren en minuten), in midden in de maand 12:26 en aan het einde van de maand 11:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Louisiana in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Louisiana in oktober is 25.7 ℃ (78.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.8 ℃ (65.84 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.9 ℃ (82.22 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.65 ℃ (74.57 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 7.5. De gemiddelde regenval is 79.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:59 (uren en minuten), in midden in de maand 11:33 en aan het einde van de maand 11:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Louisiana in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Louisiana in november is 21.6 ℃ (70.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.6 ℃ (56.48 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.65 ℃ (74.57 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.45 ℃ (67.01 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 7.7. De gemiddelde regenval is 103.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:07 (uren en minuten), in midden in de maand 10:44 en aan het einde van de maand 10:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Louisiana in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Louisiana in december is 17.3 ℃ (63.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.7 ℃ (49.46 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.45 ℃ (67.01 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.45 ℃ (61.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 9.4. De gemiddelde regenval is 123.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:26 (uren en minuten), in midden in de maand 10:15 en aan het einde van de maand 10:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Louisiana kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Baton Rougetemperatuur: - hoogste temperatuur: 18.4 ℃ (65.12 ℉)laagste temperatuur: 6.1 ℃ (42.98 ℉)regenval: 141.6mmregenachtige dagen: 9
Lake Charlestemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.4 ℃ (63.32 ℉)laagste temperatuur: 6.7 ℃ (44.06 ℉)regenval: 117mmregenachtige dagen: 9.8
New Orleanstemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.3 ℃ (63.14 ℉)laagste temperatuur: 9.7 ℃ (49.46 ℉)regenval: 123.9mmregenachtige dagen: 9.4
Shreveporttemperatuur: - hoogste temperatuur: 14.3 ℃ (57.74 ℉)laagste temperatuur: 3.4 ℃ (38.12 ℉)regenval: 124.7mmregenachtige dagen: -
Lafayettetemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.4 ℃ (63.32 ℉)laagste temperatuur: 5.9 ℃ (42.62 ℉)regenval: 134.4mmregenachtige dagen: 9
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.