Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Lower Saxony

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Lower Saxony te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Duitsland - Lower Saxony

Welk weer te verwachten in Lower Saxony

Lower Saxony maakt deel uit van Duitsland. Duitsland is een vrij groot land, dus het klimaat is divers. Over het algemeen is het klimaat van Duitsland gematigd, het is marine in het noorden. Je kunt koele, soms troebele en natte winters en milde zomers verwachten. Je zou waarschijnlijk een warmer klimaat in het zuiden verwachten, maar vergeet niet de Alpen, die verhinderen dat veel van de warmere mediterrane lucht naar het zuiden van Duitsland wordt opgeblazen. Het weer in de Alpen is natuurlijk meestal kouder dan in het laagland. En het is vaak erg koud op de toppen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Alfeld, Amelinghausen, Aurich, Bad Bentheim, Bad Bevensen, Bad Fallingbostel, Bad Gandersheim, Bad Harzburg, Bad Salzdetfurth, Bergen, Bispingen, Braunlage, Bremerhaven, Brunswick, Brunswick Land, Buchholz in der Nordheide, Buxtehude, Celle, Clausthal Zellerfeld, Cuxhaven, Delmenhorst, East Frisia, East Frisian Islands, Einbeck, Elbe Weser Triangle, Elm Lappwald, Emden, Gifhorn, Goslar, Göttingen, Hamelin, Hankensbüttel, Hann. Münden, Hanover, Hanover Region, Helmstedt, Hermannsburg, Herzberg am Harz, Hildesheim, Hitzacker, Königslutter, Leer, Lower Saxon Wadden Sea National Park, Lüneburg, Lüneburg Heath, Munster, Müden, Neuwerk, Nienburg, Norden Norddeich, Oldenburg, Osnabrück, Peine, Salzgitter, Schneverdingen, Schöningen, Soltau, Southern Lower Saxony, Torfhaus, Uelzen, Varel, Verden an der Aller, Walsrode, Western Plains, Wiedensahl, Wilhelmshaven, Winsen an der Aller, Wolfenbüttel, Wolfsburg.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Hannover en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 23.2 ℃ (73.76 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 12.6 ℃ (54.68 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 4 ℃ (39.2 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -1.1 ℃ (30.02 ℉). De meest regenachtige maand hier is december, het gemiddelde aantal regendagen is 11.7. De minst regenachtige maand is hier februari, het gemiddelde aantal regendagen is 8.6.

Wanneer u rond Lower Saxony reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Duitsland Zugspitze (2963 m) en het laagste punt is Neuendorf bei Wilster (-3 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Lower Saxony te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Lower Saxony in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Lower Saxony in januari is 4 ℃ (39.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.1 ℃ (30.02 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.55 ℃ (40.19 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.45 ℃ (40.01 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 10.3. De gemiddelde regenval is 53.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:44 (uren en minuten), in midden in de maand 8:12 en aan het einde van de maand 8:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Lower Saxony in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Lower Saxony in februari is 4.9 ℃ (40.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.2 ℃ (29.84 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.45 ℃ (40.01 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.95 ℃ (44.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 8.6. De gemiddelde regenval is 36.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:57 (uren en minuten), in midden in de maand 9:52 en aan het einde van de maand 10:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Lower Saxony in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Lower Saxony in maart is 9 ℃ (48.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.3 ℃ (34.34 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.95 ℃ (44.51 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.25 ℃ (52.25 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 11.1. De gemiddelde regenval is 52.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:52 (uren en minuten), in midden in de maand 11:53 en aan het einde van de maand 12:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Lower Saxony in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Lower Saxony in april is 13.5 ℃ (56.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.3 ℃ (37.94 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.25 ℃ (52.25 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.95 ℃ (60.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 9.4. De gemiddelde regenval is 43.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:55 (uren en minuten), in midden in de maand 13:55 en aan het einde van de maand 14:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Lower Saxony in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Lower Saxony in mei is 18.4 ℃ (65.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.4 ℃ (45.32 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.95 ℃ (60.71 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.6 ℃ (67.28 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 8.7. De gemiddelde regenval is 52.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:53 (uren en minuten), in midden in de maand 15:44 en aan het einde van de maand 16:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Lower Saxony in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Lower Saxony in juni is 20.8 ℃ (69.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.8 ℃ (51.44 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.6 ℃ (67.28 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.85 ℃ (71.33 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 10.9. De gemiddelde regenval is 70 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:25 (uren en minuten), in midden in de maand 16:47 en aan het einde van de maand 16:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Lower Saxony in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Lower Saxony in juli is 22.9 ℃ (73.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.1 ℃ (55.58 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.85 ℃ (71.33 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.05 ℃ (73.49 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 9.8. De gemiddelde regenval is 58.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:46 (uren en minuten), in midden in de maand 16:22 en aan het einde van de maand 15:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Lower Saxony in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Lower Saxony in augustus is 23.2 ℃ (73.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.6 ℃ (54.68 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.05 ℃ (73.49 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.2 ℃ (70.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 9.7. De gemiddelde regenval is 61.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:42 (uren en minuten), in midden in de maand 14:50 en aan het einde van de maand 13:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Lower Saxony in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Lower Saxony in september is 19.2 ℃ (66.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.9 ℃ (49.82 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.2 ℃ (70.16 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.4 ℃ (61.52 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 9.6. De gemiddelde regenval is 54.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:53 (uren en minuten), in midden in de maand 12:54 en aan het einde van de maand 11:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Lower Saxony in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Lower Saxony in oktober is 13.6 ℃ (56.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.2 ℃ (43.16 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.4 ℃ (61.52 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.75 ℃ (51.35 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 9.4. De gemiddelde regenval is 48.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:53 (uren en minuten), in midden in de maand 10:52 en aan het einde van de maand 9:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Lower Saxony in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Lower Saxony in november is 7.9 ℃ (46.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.6 ℃ (36.68 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.75 ℃ (51.35 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.5 ℃ (43.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 10.3. De gemiddelde regenval is 48.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:53 (uren en minuten), in midden in de maand 8:58 en aan het einde van de maand 8:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Lower Saxony in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Lower Saxony in december is 5.1 ℃ (41.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.4 ℃ (32.72 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.5 ℃ (43.7 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.55 ℃ (40.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 11.7. De gemiddelde regenval is 63 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:13 (uren en minuten), in midden in de maand 7:45 en aan het einde van de maand 7:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.