Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Maryland

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Maryland te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Welk weer te verwachten in Maryland

Maryland maakt deel uit van Verenigde Staten. Het klimaat in de VS is zeer gevarieerd, omdat de Verenigde Staten van Amerika een groot land is. Het klimaat is overwegend gematigd, maar tropisch in Hawaï en Florida, en het arctische gebied in Alaska. Dit is niet alles. Het klimaat is half droog in de grote vlaktes ten westen van de rivier de Mississippi en dor in het Grote Bekken van het zuidwesten. Je kunt lage wintertemperaturen verwachten in het noordwesten, maar ze worden soms gematigd in januari en februari door warme wind. De winters in het zuiden zijn warmer. Don? vergeet, dat de temperaturen meestal aanzienlijk lager zijn in de bergen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Aberdeen, Allegany County, Annapolis, Assateague Island, Baltimore, Baltimore County, Bel Air, Beltsville, Berwyn Heights, Bethesda, Boonsboro, Bowie, Braddock Heights, Brentwood, Brunswick, Cambridge, Capital Region, Catoctin Mountain Park, Central Maryland, Chesapeake Beach, Chestertown, Clinton Camp Springs, Cobb Island, Cockeysville, Colesville Burtonsville, College Park, Columbia, Crisfield, Cumberland, Deep Creek Lake, Eastern Shore, Easton, Edgewood, Ellicott City, Frederick, Frederick County, Frostburg, Gaithersburg, Garrett County, Germantown, Glen Burnie, Glenmont, Grantsville, Green Ridge State Forest, Greenbelt, Hagerstown, Hancock, Hanover, Havre de Grace, Hooper's Island, Hyattsville, Kensington, Kent Island, La Plata, La Vale, Largo, Laurel, Leonardtown, Lexington Park, Linthicum, McHenry, Middletown, Montgomery County, Mount Rainier, National Harbor, New Carrollton, Oakland, Ocean City, Olney, Owings Mills, Patapsco Valley State Park, Perryville, Pikesville, Potomac, Prince Frederick, Prince George's County, Princess Anne, Rockville, Rocky Gap State Park, Rural Montgomery County, Salisbury, Savage, Severna Park, Sharpsburg, Silver Spring, Smith Island, Snow Hill, Solomons, Southern Maryland, Sparks Glencoe, St. Mary's City, St. Michaels, Suitland, Sykesville, Takoma Park, Thurmont, Timonium, Towson, Waldorf, Washington County, Western Maryland, Westminster, Wheaton, White Marsh.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Baltimore en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 34.1 ℃ (93.38 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 24.1 ℃ (75.38 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 8.1 ℃ (46.58 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 0.1 ℃ (32.18 ℉). De meest regenachtige maand hier is mei, het gemiddelde aantal regendagen is 10.2. De minst regenachtige maand is hier september, het gemiddelde aantal regendagen is 7.2.

Wanneer u rond Maryland reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Verenigde Staten Denali (Mount McKinley) (6190 m) en het laagste punt is Death Valley (-86 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Maryland te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Maryland in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maryland in januari is 8.1 ℃ (46.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.1 ℃ (32.18 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.95 ℃ (48.11 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.85 ℃ (47.93 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 9.3. De gemiddelde regenval is 75.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:27 (uren en minuten), in midden in de maand 9:43 en aan het einde van de maand 10:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Maryland in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maryland in februari is 9.6 ℃ (49.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.4 ℃ (34.52 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.85 ℃ (47.93 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.25 ℃ (54.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 8.7. De gemiddelde regenval is 78.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:09 (uren en minuten), in midden in de maand 10:42 en aan het einde van de maand 11:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Maryland in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maryland in maart is 14.9 ℃ (58.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.6 ℃ (40.28 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.25 ℃ (54.05 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.05 ℃ (64.49 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 9.6. De gemiddelde regenval is 101.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:19 (uren en minuten), in midden in de maand 11:57 en aan het einde van de maand 12:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Maryland in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maryland in april is 21.2 ℃ (70.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.8 ℃ (51.44 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.05 ℃ (64.49 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.05 ℃ (75.29 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 10.1. De gemiddelde regenval is 81.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:36 (uren en minuten), in midden in de maand 13:13 en aan het einde van de maand 13:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Maryland in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maryland in mei is 26.9 ℃ (80.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.5 ℃ (61.7 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.05 ℃ (75.29 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.65 ℃ (85.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 10.2. De gemiddelde regenval is 106.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:48 (uren en minuten), in midden in de maand 14:19 en aan het einde van de maand 14:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Maryland in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maryland in juni is 32.4 ℃ (90.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.7 ℃ (71.06 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.65 ℃ (85.37 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.25 ℃ (91.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 7.4. De gemiddelde regenval is 93.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:42 (uren en minuten), in midden in de maand 14:54 en aan het einde van de maand 14:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Maryland in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maryland in juli is 34.1 ℃ (93.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.1 ℃ (75.38 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.25 ℃ (91.85 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.3 ℃ (91.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 8.2. De gemiddelde regenval is 86.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:53 (uren en minuten), in midden in de maand 14:40 en aan het einde van de maand 14:17.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Maryland in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maryland in augustus is 32.5 ℃ (90.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.5 ℃ (72.5 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 33.3 ℃ (91.94 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.5 ℃ (86.9 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 8.1. De gemiddelde regenval is 93.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:17 (uren en minuten), in midden in de maand 13:47 en aan het einde van de maand 13:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Maryland in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maryland in september is 28.5 ℃ (83.3 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.1 ℃ (66.38 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.5 ℃ (86.9 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.3 ℃ (77.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 7.2. De gemiddelde regenval is 94.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:12 (uren en minuten), in midden in de maand 12:35 en aan het einde van de maand 11:57.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Maryland in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maryland in oktober is 22.1 ℃ (71.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.3 ℃ (54.14 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.3 ℃ (77.54 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.15 ℃ (66.47 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 7.9. De gemiddelde regenval is 84.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:57 (uren en minuten), in midden in de maand 11:19 en aan het einde van de maand 10:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Maryland in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maryland in november is 16.2 ℃ (61.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.7 ℃ (44.06 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.15 ℃ (66.47 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13 ℃ (55.4 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 8.9. De gemiddelde regenval is 91.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:43 (uren en minuten), in midden in de maand 10:10 en aan het einde van de maand 9:43.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Maryland in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Maryland in december is 9.8 ℃ (49.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.8 ℃ (35.24 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13 ℃ (55.4 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.95 ℃ (48.11 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 9. De gemiddelde regenval is 91.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:43 (uren en minuten), in midden in de maand 9:27 en aan het einde van de maand 9:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Maryland kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Baltimoretemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.8 ℃ (49.64 ℉)laagste temperatuur: 1.8 ℃ (35.24 ℉)regenval: 91.5mmregenachtige dagen: 9
Annapolistemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.4 ℃ (48.92 ℉)laagste temperatuur: 0.6 ℃ (33.08 ℉)regenval: 90mmregenachtige dagen: 9.7
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.