Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Mauritius

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Mauritius te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Mauritius

Welk weer te verwachten in Mauritius

Het klimaat van Mauritius is tropisch, maar het wordt gemodificeerd door zuidoostelijke winden. U kunt van mei tot november een warme, droge winter verwachten en van november tot mei een hete, natte en vochtige zomer. Gemiddelde jaarlijkse regenval is het hoogst op het centrale plateau en de meeste regen valt in de zomer.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Blue Bay, Chamarel, Curepipe, Flic en Flac, Grand Bay, Mahebourg, Pamplemousses, Port Louis, Quatre Bornes, Rodrigues, Souillac, Tamarin, Triolet, Trou d'Eau Douce, Vacoas Phoenix.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 32 ℃ (89.6 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 24.8 ℃ (76.64 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 27.2 ℃ (80.96 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 19.8 ℃ (67.64 ℉). De meest regenachtige maand hier is februari, het gemiddelde aantal regendagen is 9.9. De minst regenachtige maand is hier september, het gemiddelde aantal regendagen is 3.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Mauritius reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mont Piton (828 m) en het laagste punt is Indian Ocean (0 m). Er zijn dus geen grote hoogteverschillen in dit land. Maar de hoogte beïnvloedt het weer zelfs. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Mauritius te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Mauritius in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mauritius in januari is 32 ℃ (89.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.8 ℃ (76.64 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.45 ℃ (88.61 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.5 ℃ (88.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 9.1. De gemiddelde regenval is 131.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:19 (uren en minuten), in midden in de maand 13:12 en aan het einde van de maand 13:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Mauritius in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mauritius in februari is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.2 ℃ (75.56 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.5 ℃ (88.7 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31 ℃ (87.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 9.9. De gemiddelde regenval is 156.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:00 (uren en minuten), in midden in de maand 12:46 en aan het einde van de maand 12:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Mauritius in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mauritius in maart is 31 ℃ (87.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.9 ℃ (75.02 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31 ℃ (87.8 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.6 ℃ (87.08 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 8.1. De gemiddelde regenval is 81.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:29 (uren en minuten), in midden in de maand 12:11 en aan het einde van de maand 11:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Mauritius in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mauritius in april is 30.2 ℃ (86.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.9 ℃ (73.22 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.6 ℃ (87.08 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.9 ℃ (85.82 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 7. De gemiddelde regenval is 87.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:54 (uren en minuten), in midden in de maand 11:38 en aan het einde van de maand 11:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Mauritius in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mauritius in mei is 29.6 ℃ (85.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.5 ℃ (70.7 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.9 ℃ (85.82 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.8 ℃ (83.84 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 6.1. De gemiddelde regenval is 47.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:22 (uren en minuten), in midden in de maand 11:09 en aan het einde van de maand 11:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Mauritius in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mauritius in juni is 28 ℃ (82.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.6 ℃ (69.08 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.8 ℃ (83.84 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.6 ℃ (81.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 4. De gemiddelde regenval is 24.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:00 (uren en minuten), in midden in de maand 10:55 en aan het einde van de maand 10:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Mauritius in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mauritius in juli is 27.2 ℃ (80.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.8 ℃ (67.64 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.6 ℃ (81.68 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.25 ℃ (81.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 4.1. De gemiddelde regenval is 18.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:55 (uren en minuten), in midden in de maand 11:00 en aan het einde van de maand 11:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Mauritius in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mauritius in augustus is 27.3 ℃ (81.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.6 ℃ (67.28 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.25 ℃ (81.05 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.4 ℃ (81.32 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 5. De gemiddelde regenval is 19 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:10 (uren en minuten), in midden in de maand 11:23 en aan het einde van de maand 11:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Mauritius in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mauritius in september is 27.5 ℃ (81.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.8 ℃ (67.64 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.4 ℃ (81.32 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.5 ℃ (83.3 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 3. De gemiddelde regenval is 16.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:38 (uren en minuten), in midden in de maand 11:55 en aan het einde van de maand 12:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Mauritius in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mauritius in oktober is 29.5 ℃ (85.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.2 ℃ (68.36 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.5 ℃ (83.3 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.2 ℃ (86.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 3. De gemiddelde regenval is 15.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:12 (uren en minuten), in midden in de maand 12:29 en aan het einde van de maand 12:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Mauritius in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mauritius in november is 30.9 ℃ (87.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.6 ℃ (70.88 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.2 ℃ (86.36 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.9 ℃ (87.62 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 3. De gemiddelde regenval is 24.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:45 (uren en minuten), in midden in de maand 13:00 en aan het einde van de maand 13:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Mauritius in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Mauritius in december is 30.9 ℃ (87.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.5 ℃ (74.3 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.9 ℃ (87.62 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.45 ℃ (88.61 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 5.9. De gemiddelde regenval is 85.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:12 (uren en minuten), in midden in de maand 13:19 en aan het einde van de maand 13:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Mauritius kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Plaisancetemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.8 ℃ (83.84 ℉)laagste temperatuur: 21.8 ℃ (71.24 ℉)regenval: 174.1mmregenachtige dagen: 11.8
Port Louistemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.9 ℃ (87.62 ℉)laagste temperatuur: 23.5 ℃ (74.3 ℉)regenval: 85.7mmregenachtige dagen: 5.9
Vacoastemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.6 ℃ (81.68 ℉)laagste temperatuur: 20 ℃ (68 ℉)regenval: 193mmregenachtige dagen: 13.3
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.