Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Montenegro

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Montenegro te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Montenegro

Welk weer te verwachten in Montenegro

Het klimaat van Montenegro is mediterraan. Er zijn meestal hete droge zomers en herfst, maar relatief koude winters. Je kunt tijdens de winter zware sneeuwval in het binnenland verwachten. Het weer is vrij regenachtig in de herfst en winter aan de kust, maar de zomers zijn over het algemeen zonnig.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Bar, Bay of Kotor, Bečići, Bijelo Polje, Biogradska Gora National Park, Budva, Budva Riviera, Central Montenegro, Cetinje, Durmitor National Park, Gusinje, Herceg Novi, Kolašin, Kotor, Lovćen National Park, Montenegrin South Coast, Mount Ostrog, Nikšić, North Montenegrin Mountains, Perast, Petrovac, Plav, Podgorica, Prčanj, Rijeka Crnojevica, Rožaje, Skadar Lake National Park, Sveti Stefan, Tivat, Tuzi, Ulcinj, Virpazar.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 32.1 ℃ (89.78 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 21 ℃ (69.8 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 9.5 ℃ (49.1 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 1.6 ℃ (34.88 ℉). De meest regenachtige maand hier is november, het gemiddelde aantal regendagen is 13.8. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 5.1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Montenegro reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Bobotov Kuk (2522 m) en het laagste punt is Adriatic Sea (0 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Montenegro te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Montenegro in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Montenegro in januari is 9.5 ℃ (49.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.6 ℃ (34.88 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.3 ℃ (50.54 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.35 ℃ (50.63 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 12.3. De gemiddelde regenval is 193 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:07 (uren en minuten), in midden in de maand 9:25 en aan het einde van de maand 9:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Montenegro in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Montenegro in februari is 11.2 ℃ (52.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.4 ℃ (38.12 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.35 ℃ (50.63 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.15 ℃ (55.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 12.1. De gemiddelde regenval is 164.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:54 (uren en minuten), in midden in de maand 10:32 en aan het einde van de maand 11:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Montenegro in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Montenegro in maart is 15.1 ℃ (59.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.9 ℃ (42.62 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.15 ℃ (55.67 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17 ℃ (62.6 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 11. De gemiddelde regenval is 157.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:13 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 12:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Montenegro in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Montenegro in april is 18.9 ℃ (66.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.2 ℃ (48.56 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17 ℃ (62.6 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.5 ℃ (70.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 12.1. De gemiddelde regenval is 144.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:40 (uren en minuten), in midden in de maand 13:22 en aan het einde van de maand 14:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Montenegro in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Montenegro in mei is 24.1 ℃ (75.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14 ℃ (57.2 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.5 ℃ (70.7 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.5 ℃ (79.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 8.8. De gemiddelde regenval is 91.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:01 (uren en minuten), in midden in de maand 14:36 en aan het einde van de maand 15:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Montenegro in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Montenegro in juni is 28.9 ℃ (84.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.3 ℃ (63.14 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.5 ℃ (79.7 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.5 ℃ (86.9 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 8.1. De gemiddelde regenval is 63.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:02 (uren en minuten), in midden in de maand 15:16 en aan het einde van de maand 15:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Montenegro in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Montenegro in juli is 32.1 ℃ (89.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21 ℃ (69.8 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.5 ℃ (86.9 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.9 ℃ (89.42 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 5.1. De gemiddelde regenval is 38.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:15 (uren en minuten), in midden in de maand 15:00 en aan het einde van de maand 14:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Montenegro in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Montenegro in augustus is 31.7 ℃ (89.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.3 ℃ (68.54 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.9 ℃ (89.42 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.65 ℃ (85.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 6. De gemiddelde regenval is 65.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:34 (uren en minuten), in midden in de maand 14:00 en aan het einde van de maand 13:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Montenegro in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Montenegro in september is 27.6 ℃ (81.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.9 ℃ (62.42 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.65 ℃ (85.37 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.5 ℃ (76.1 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 6. De gemiddelde regenval is 119.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:20 (uren en minuten), in midden in de maand 12:39 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Montenegro in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Montenegro in oktober is 21.4 ℃ (70.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.9 ℃ (53.42 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.5 ℃ (76.1 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.6 ℃ (65.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 9.2. De gemiddelde regenval is 166.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:14 en aan het einde van de maand 10:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Montenegro in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Montenegro in november is 15.8 ℃ (60.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7 ℃ (44.6 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.6 ℃ (65.48 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.45 ℃ (56.21 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 13.8. De gemiddelde regenval is 238.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:33 (uren en minuten), in midden in de maand 9:56 en aan het einde van de maand 9:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Montenegro in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Montenegro in december is 11.1 ℃ (51.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.1 ℃ (37.58 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.45 ℃ (56.21 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.3 ℃ (50.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 13.2. De gemiddelde regenval is 216.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:26 (uren en minuten), in midden in de maand 9:07 en aan het einde van de maand 9:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Montenegro kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Base Esperanzatemperatuur: 1 ℃ (33.8 ℉)hoogste temperatuur: 3.8 ℃ (38.84 ℉)laagste temperatuur: -1.5 ℃ (29.3 ℉)regenval: 58mmregenachtige dagen: -
Base Orcadastemperatuur: 0.7 ℃ (33.26 ℉)hoogste temperatuur: 3 ℃ (37.4 ℉)laagste temperatuur: -1 ℃ (30.2 ℉)regenval: 47.2mmregenachtige dagen: -
C.M.A. E. Freytemperatuur: 1.2 ℃ (34.16 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 52.2mmregenachtige dagen: -
Base Arturo Prattemperatuur: 1.2 ℃ (34.16 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 62mmregenachtige dagen: -
Base B. OHigginstemperatuur: 0.7 ℃ (33.26 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 38.1mmregenachtige dagen: -
Amundsen Scott Ant.temperatuur: -27.3 ℃ (-17.14 ℉)hoogste temperatuur: -13.1 ℃ (8.42 ℉)laagste temperatuur: -37.5 ℃ (-35.5 ℉)regenval: 0mmregenachtige dagen: -
Byrd Station Ant.temperatuur: -15.2 ℃ (4.64 ℉)hoogste temperatuur: 1.7 ℃ (35.06 ℉)laagste temperatuur: -33.9 ℃ (-29.02 ℉)regenval: 3.1mmregenachtige dagen: -
McMurdo Sound Ant.temperatuur: -2.8 ℃ (26.96 ℉)hoogste temperatuur: 10.1 ℃ (50.18 ℉)laagste temperatuur: -14 ℃ (6.8 ℉)regenval: 13.8mmregenachtige dagen: -
Syowatemperatuur: -0.9 ℃ (30.38 ℉)hoogste temperatuur: 2.1 ℃ (35.78 ℉)laagste temperatuur: -4.3 ℃ (24.26 ℉)regenval: - regenachtige dagen: -
Montemperatuur: - hoogste temperatuur: 2.9 ℃ (37.22 ℉)laagste temperatuur: -2.5 ℃ (27.5 ℉)regenval: - regenachtige dagen: -
Davistemperatuur: - hoogste temperatuur: 3 ℃ (37.4 ℉)laagste temperatuur: -1.5 ℃ (29.3 ℉)regenval: 2.9mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2023 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest