Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Nicaragua

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Nicaragua? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Mellom-Amerika - Nicaragua

Hvilket vær kan du forvente i Nicaragua

Klimaet i Nicaragua er tropisk i lavlandet, men kjøligere i høylandet. De karibiske lavlandet er veldig regnfulle, de vestlige bakkene til de sentrale høylandet og Stillehavs-lavlandet mottar mye mindre nedbør. Regnperioden er fra mai til oktober.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Altagracia, Balgue, Big Corn Island, Bluefields, Boaco, Capital Region, Caribbean Nicaragua, Chinandega, El Castillo, Esteli, Granada, Isla de Ometepe, Jinotega, Juigalpa, Laguna de Apoyo, Las Peñitas, León, Little Corn Island, Managua, Masaya, Matagalpa, Miraflor Nature Reserve, Moyogalpa, Northern Highlands, Northern Pacific Coast, Ocotal, Pearl Lagoon, Playa Gigante, Playa Madera, Playa Santo Domingo, Poneloya, Popoyo, Rama, Rio San Juan Region, Rivas, San Carlos, San Juan Del Norte, San Juan del Sur, San Miguelito, Solentiname Islands, Somoto, Southern Pacific Coast, Volcán Masaya.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Mai, gjennomsnittstemperaturen er 27.6 ℃ (81.68 ℉). Den kaldeste måneden her er Desember, gjennomsnittstemperaturen er 25.4 ℃ (77.72 ℉).

Når du reiser til noen steder i Nicaragua, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Mogoton (2085 m) og det laveste punktet er Pacific Ocean (0 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Nicaragua. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Nicaragua i Januar er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Nicaragua i Januar er 25.8 ℃ (78.44 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.6 ℃ (78.08 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.05 ℃ (78.89 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 222.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:25 (timer og minutter), i midten av måneden 11:29 og i slutten av måneden 11:35.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Nicaragua i Februar er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Nicaragua i Februar er 26.3 ℃ (79.34 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.05 ℃ (78.89 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.75 ℃ (80.15 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 114.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:35 (timer og minutter), i midten av måneden 11:44 og i slutten av måneden 11:53.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Nicaragua i Mars er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Nicaragua i Mars er 27.2 ℃ (80.96 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.75 ℃ (80.15 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 69.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:53 (timer og minutter), i midten av måneden 12:03 og i slutten av måneden 12:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Nicaragua i April er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Nicaragua i April er 27.4 ℃ (81.32 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.3 ℃ (81.14 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.5 ℃ (81.5 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 103.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:14 (timer og minutter), i midten av måneden 12:24 og i slutten av måneden 12:33.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Nicaragua i Mai er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Nicaragua i Mai er 27.6 ℃ (81.68 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.5 ℃ (81.5 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.9 ℃ (80.42 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 261.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:33 (timer og minutter), i midten av måneden 12:41 og i slutten av måneden 12:46.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Nicaragua i Juni er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Nicaragua i Juni er 26.2 ℃ (79.16 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.9 ℃ (80.42 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26 ℃ (78.8 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 580.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:46 (timer og minutter), i midten av måneden 12:49 og i slutten av måneden 12:49.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Nicaragua i Juli er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Nicaragua i Juli er 25.8 ℃ (78.44 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26 ℃ (78.8 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.8 ℃ (78.44 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 836.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:49 (timer og minutter), i midten av måneden 12:46 og i slutten av måneden 12:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Nicaragua i August er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Nicaragua i August er 25.8 ℃ (78.44 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.8 ℃ (78.44 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.25 ℃ (79.25 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 635.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:40 (timer og minutter), i midten av måneden 12:32 og i slutten av måneden 12:23.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Nicaragua i September er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Nicaragua i September er 26.7 ℃ (80.06 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.25 ℃ (79.25 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.65 ℃ (79.97 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 381.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:23 (timer og minutter), i midten av måneden 12:13 og i slutten av måneden 12:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Nicaragua i Oktober er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Nicaragua i Oktober er 26.6 ℃ (79.88 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.65 ℃ (79.97 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.05 ℃ (78.89 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 415.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:03 (timer og minutter), i midten av måneden 11:53 og i slutten av måneden 11:44.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Nicaragua i November er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Nicaragua i November er 25.5 ℃ (77.9 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.05 ℃ (78.89 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.45 ℃ (77.81 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 374.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:44 (timer og minutter), i midten av måneden 11:36 og i slutten av måneden 11:29.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Nicaragua i Desember er dette: Gjennomsnittstemperaturen i Nicaragua i Desember er 25.4 ℃ (77.72 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.45 ℃ (77.81 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.6 ℃ (78.08 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 320 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:29 (timer og minutter), i midten av måneden 11:25 og i slutten av måneden 11:24.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Nicaragua på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Managuatemperatur: 25.4 ℃ (77.72 ℉)høyeste temperatur: - laveste temperatur: - nedbør: 320mmregnfulle dager: -
Puerto Cabezastemperatur: 26.5 ℃ (79.7 ℉)høyeste temperatur: - laveste temperatur: - nedbør: 201.6mmregnfulle dager: -
Rivastemperatur: 26.7 ℃ (80.06 ℉)høyeste temperatur: - laveste temperatur: - nedbør: 29.7mmregnfulle dager: -
Juigalpatemperatur: 26.1 ℃ (78.98 ℉)høyeste temperatur: - laveste temperatur: - nedbør: 12.9mmregnfulle dager: -
Bluefieldstemperatur: 25.4 ℃ (77.72 ℉)høyeste temperatur: - laveste temperatur: - nedbør: 320mmregnfulle dager: -
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.