Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Nicaragua

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Nicaragua te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Centraal-Amerika - Nicaragua

Welk weer te verwachten in Nicaragua

Het klimaat in Nicaragua is tropisch in de laaglanden, maar koeler in de hooglanden. De Caribische laaglanden zijn erg regenachtig, de westelijke hellingen van de centrale hooglanden en de laaggelegen gebieden in de Stille Oceaan ontvangen veel minder regenval. Regenseizoen is van mei tot oktober.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Altagracia, Balgue, Big Corn Island, Bluefields, Boaco, Capital Region, Caribbean Nicaragua, Chinandega, El Castillo, Esteli, Granada, Isla de Ometepe, Jinotega, Juigalpa, Laguna de Apoyo, Las Peñitas, León, Little Corn Island, Managua, Masaya, Matagalpa, Miraflor Nature Reserve, Moyogalpa, Northern Highlands, Northern Pacific Coast, Ocotal, Pearl Lagoon, Playa Gigante, Playa Madera, Playa Santo Domingo, Poneloya, Popoyo, Rama, Rio San Juan Region, Rivas, San Carlos, San Juan Del Norte, San Juan del Sur, San Miguelito, Solentiname Islands, Somoto, Southern Pacific Coast, Volcán Masaya.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is mei, de gemiddelde temperatuur is 27.6 ℃ (81.68 ℉). De koudste maand hier is december, de gemiddelde temperatuur is 25.4 ℃ (77.72 ℉).

Wanneer u naar sommige plaatsen in Nicaragua reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mogoton (2085 m) en het laagste punt is Pacific Ocean (0 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Nicaragua te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Nicaragua in januari is dit: De gemiddelde temperatuur in Nicaragua in januari is 25.8 ℃ (78.44 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.6 ℃ (78.08 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.05 ℃ (78.89 ℉). De gemiddelde regenval is 222.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:25 (uren en minuten), in midden in de maand 11:29 en aan het einde van de maand 11:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Nicaragua in februari is dit: De gemiddelde temperatuur in Nicaragua in februari is 26.3 ℃ (79.34 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.05 ℃ (78.89 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.75 ℃ (80.15 ℉). De gemiddelde regenval is 114.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:35 (uren en minuten), in midden in de maand 11:44 en aan het einde van de maand 11:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Nicaragua in maart is dit: De gemiddelde temperatuur in Nicaragua in maart is 27.2 ℃ (80.96 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.75 ℃ (80.15 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.3 ℃ (81.14 ℉). De gemiddelde regenval is 69.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:53 (uren en minuten), in midden in de maand 12:03 en aan het einde van de maand 12:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Nicaragua in april is dit: De gemiddelde temperatuur in Nicaragua in april is 27.4 ℃ (81.32 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.3 ℃ (81.14 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.5 ℃ (81.5 ℉). De gemiddelde regenval is 103.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:14 (uren en minuten), in midden in de maand 12:24 en aan het einde van de maand 12:33.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Nicaragua in mei is dit: De gemiddelde temperatuur in Nicaragua in mei is 27.6 ℃ (81.68 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.5 ℃ (81.5 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.9 ℃ (80.42 ℉). De gemiddelde regenval is 261.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:33 (uren en minuten), in midden in de maand 12:41 en aan het einde van de maand 12:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Nicaragua in juni is dit: De gemiddelde temperatuur in Nicaragua in juni is 26.2 ℃ (79.16 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.9 ℃ (80.42 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26 ℃ (78.8 ℉). De gemiddelde regenval is 580.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:46 (uren en minuten), in midden in de maand 12:49 en aan het einde van de maand 12:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Nicaragua in juli is dit: De gemiddelde temperatuur in Nicaragua in juli is 25.8 ℃ (78.44 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26 ℃ (78.8 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.8 ℃ (78.44 ℉). De gemiddelde regenval is 836.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:49 (uren en minuten), in midden in de maand 12:46 en aan het einde van de maand 12:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Nicaragua in augustus is dit: De gemiddelde temperatuur in Nicaragua in augustus is 25.8 ℃ (78.44 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.8 ℃ (78.44 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.25 ℃ (79.25 ℉). De gemiddelde regenval is 635.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:40 (uren en minuten), in midden in de maand 12:32 en aan het einde van de maand 12:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Nicaragua in september is dit: De gemiddelde temperatuur in Nicaragua in september is 26.7 ℃ (80.06 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.25 ℃ (79.25 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.65 ℃ (79.97 ℉). De gemiddelde regenval is 381.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:23 (uren en minuten), in midden in de maand 12:13 en aan het einde van de maand 12:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Nicaragua in oktober is dit: De gemiddelde temperatuur in Nicaragua in oktober is 26.6 ℃ (79.88 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.65 ℃ (79.97 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.05 ℃ (78.89 ℉). De gemiddelde regenval is 415.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:03 (uren en minuten), in midden in de maand 11:53 en aan het einde van de maand 11:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Nicaragua in november is dit: De gemiddelde temperatuur in Nicaragua in november is 25.5 ℃ (77.9 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.05 ℃ (78.89 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.45 ℃ (77.81 ℉). De gemiddelde regenval is 374.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:44 (uren en minuten), in midden in de maand 11:36 en aan het einde van de maand 11:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Nicaragua in december is dit: De gemiddelde temperatuur in Nicaragua in december is 25.4 ℃ (77.72 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.45 ℃ (77.81 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.6 ℃ (78.08 ℉). De gemiddelde regenval is 320 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:29 (uren en minuten), in midden in de maand 11:25 en aan het einde van de maand 11:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Nicaragua kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Managuatemperatuur: 25.4 ℃ (77.72 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 320mmregenachtige dagen: -
Puerto Cabezastemperatuur: 26.5 ℃ (79.7 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 201.6mmregenachtige dagen: -
Rivastemperatuur: 26.7 ℃ (80.06 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 29.7mmregenachtige dagen: -
Juigalpatemperatuur: 26.1 ℃ (78.98 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 12.9mmregenachtige dagen: -
Bluefieldstemperatuur: 25.4 ℃ (77.72 ℉)hoogste temperatuur: - laagste temperatuur: - regenval: 320mmregenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.