Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Noorwegen

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Noorwegen te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Noorwegen

Welk weer te verwachten in Noorwegen

Het klimaat van Noorwegen is gematigd langs de kust, het weer wordt aangepast door de stroming van de Noord-Atlantische Oceaan daar. Het binnenland van Noorwegen is kouder met verhoogde neerslag en koudere zomers. Het weer is vaak het hele jaar door regenachtig aan de westkust.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Agder, Akershus, Alta, Aremark, Arendal, Askim, Askøy, Aure, Austevoll, Averøy, Balestrand, Bardufoss, Bergen, Berkåk, Bodø, Brusand, Bryne, Brønnøysund, Buskerud, Båtsfjord, Dovrefjell, Drammen, Drøbak, East Norway, Eidfjord, Eidsvoll, Elverum, Evje, Fauske, Fedje, Finnmark, Finse, Fjærland, Flekkefjord, Florø, Flåm, Follo, Forsand, Fredrikstad, Førde, Geilo, Geiranger, Gjøvik, Gudbrandsdalen, Gudvangen, Hafjell, Halden, Hallingdal, Hamar, Hammerfest, Hardanger, Hardangervidda, Harstad, Haugastøl, Haugesund, Haukeli, Hedmark, Hell, Hellvik, Hemsedal, Henningsvaer, Hjørundfjord, Holmestrand, Hommersåk, Hordaland, Horten, Hovden, Hvaler, Hønefoss, Høyanger, Jan Mayen, Jessheim, Jostedalsbreen, Jotunheimen, Kabelvåg, Karasjok, Karlsøy, Kautokeino, Kirkenes, Kleppe, Kongsberg, Kongsvinger, Kristiansand, Kristiansund, Kvamskogen, Kvitfjell, Lakselv, Langesund, Larvik, Leirvik, Leknes, Lillehammer, Lillesand, Lindås, Lofoten, Luster, Lyngdal, Lyngen, Lærdal, Mandal, Marker, Melhus, Mo i Rana, Molde, Moskenes, Moskenesøya, Moss, Myrdal, Mysen, Måløy, Møre og Romsdal, Namsos, Narvik, Nordkapp, Nordland, Nordseter, Northern Norway, Notodden, Nærbø, Odda, Olden and Loen, Oppdal, Oppland, Os, Oslo, Otta, Porsgrunn, Rauland, Reine, Ringerike, Risør, Rjukan, Rogaland, Rondane National Park, Rosendal, Ryfylke, Røros, Røst, Sandefjord, Sandnes, Sarpsborg, Senja, Sirevåg, Skei, Ski, Skibotn, Skien, Sogn og Fjordane, Sogndal, Sognefjorden, Solvorn, Stalheim, Stavanger, Stjørdalshalsen, Stokke, Stryn, Sulitjelma, Sunnhordland, Svalbard, Svolvær, Tana, Telemark, Tonnes, Troms, Tromsø, Trondheim, Trysil, Trøndelag, Tynset, Tønsberg, Ulvik, Vadsø, Valdres, Valldal, Vardø, Varhaug, Vega, Vesterålen, Vestfold, Voss, Vrådal, Værøy, Western Norway, Å, Ålesund, Ålgård, Åndalsnes and Romsdal valley, Ås, Øksfjord, Ørnes, Østfold.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 21.6 ℃ (70.88 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 12.3 ℃ (54.14 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -1.6 ℃ (29.12 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -6.6 ℃ (20.12 ℉). De meest regenachtige maand hier is oktober, het gemiddelde aantal regendagen is 17.3. De minst regenachtige maand is hier februari, het gemiddelde aantal regendagen is 11.7.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Noorwegen reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Galdhopiggen (2469 m) en het laagste punt is Norwegian Sea (0 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Noorwegen te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Noorwegen in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noorwegen in januari is -1.6 ℃ (29.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -6.6 ℃ (20.12 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.95 ℃ (30.29 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.15 ℃ (29.93 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 15.9. De gemiddelde regenval is 48.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 6:01 (uren en minuten), in midden in de maand 6:44 en aan het einde van de maand 7:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Noorwegen in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noorwegen in februari is -0.7 ℃ (30.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -6.7 ℃ (19.94 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.15 ℃ (29.93 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1.5 ℃ (34.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 11.7. De gemiddelde regenval is 35.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 7:50 (uren en minuten), in midden in de maand 9:07 en aan het einde van de maand 10:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Noorwegen in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noorwegen in maart is 3.7 ℃ (38.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3.1 ℃ (26.42 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1.5 ℃ (34.7 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.6 ℃ (43.88 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 13.3. De gemiddelde regenval is 47.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:28 (uren en minuten), in midden in de maand 11:50 en aan het einde van de maand 13:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Noorwegen in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noorwegen in april is 9.5 ℃ (49.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1 ℃ (33.8 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.6 ℃ (43.88 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.85 ℃ (55.13 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 12. De gemiddelde regenval is 40.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:12 (uren en minuten), in midden in de maand 14:33 en aan het einde van de maand 15:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Noorwegen in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noorwegen in mei is 16.2 ℃ (61.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.7 ℃ (44.06 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.85 ℃ (55.13 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.25 ℃ (64.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 12.8. De gemiddelde regenval is 53.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:53 (uren en minuten), in midden in de maand 17:08 en aan het einde van de maand 18:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Noorwegen in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noorwegen in juni is 20.3 ℃ (68.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.8 ℃ (51.44 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.25 ℃ (64.85 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.95 ℃ (69.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 13.7. De gemiddelde regenval is 65 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 18:10 (uren en minuten), in midden in de maand 18:46 en aan het einde van de maand 18:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Noorwegen in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noorwegen in juli is 21.6 ℃ (70.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.3 ℃ (54.14 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.95 ℃ (69.71 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.05 ℃ (69.89 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 14.7. De gemiddelde regenval is 81.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 18:45 (uren en minuten), in midden in de maand 18:07 en aan het einde van de maand 17:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Noorwegen in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noorwegen in augustus is 20.5 ℃ (68.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.7 ℃ (53.06 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.05 ℃ (69.89 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.8 ℃ (64.04 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 16.3. De gemiddelde regenval is 86.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 17:04 (uren en minuten), in midden in de maand 15:50 en aan het einde van de maand 14:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Noorwegen in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noorwegen in september is 15.1 ℃ (59.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.6 ℃ (45.68 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.8 ℃ (64.04 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.3 ℃ (54.14 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 16. De gemiddelde regenval is 90 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:31 (uren en minuten), in midden in de maand 13:10 en aan het einde van de maand 11:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Noorwegen in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noorwegen in oktober is 9.5 ℃ (49.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4 ℃ (39.2 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.3 ℃ (54.14 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.4 ℃ (43.52 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 17.3. De gemiddelde regenval is 84.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:49 (uren en minuten), in midden in de maand 10:29 en aan het einde van de maand 9:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Noorwegen in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noorwegen in november is 3.3 ℃ (37.94 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.3 ℃ (29.66 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.4 ℃ (43.52 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1.5 ℃ (34.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 14.9. De gemiddelde regenval is 74.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:09 (uren en minuten), in midden in de maand 7:52 en aan het einde van de maand 6:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Noorwegen in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Noorwegen in december is -0.3 ℃ (31.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -5.5 ℃ (22.1 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 1.5 ℃ (34.7 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -0.95 ℃ (30.29 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 14.9. De gemiddelde regenval is 53.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 6:46 (uren en minuten), in midden in de maand 6:02 en aan het einde van de maand 5:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Noorwegen kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Oslotemperatuur: - hoogste temperatuur: -0.3 ℃ (31.46 ℉)laagste temperatuur: -5.5 ℃ (22.1 ℉)regenval: 53.7mmregenachtige dagen: 14.9
Bergentemperatuur: - hoogste temperatuur: 4.9 ℃ (40.82 ℉)laagste temperatuur: 0.8 ℃ (33.44 ℉)regenval: 231.5mmregenachtige dagen: 21.5
Tromsoetemperatuur: - hoogste temperatuur: -1.1 ℃ (30.02 ℉)laagste temperatuur: -5.3 ℃ (22.46 ℉)regenval: 105.9mmregenachtige dagen: 20.1
Trondheimtemperatuur: - hoogste temperatuur: 1.7 ℃ (35.06 ℉)laagste temperatuur: -4.6 ℃ (23.72 ℉)regenval: 84mmregenachtige dagen: 18.8
Kristiansandtemperatuur: - hoogste temperatuur: 3.2 ℃ (37.76 ℉)laagste temperatuur: -3.2 ℃ (26.24 ℉)regenval: 113.1mmregenachtige dagen: 19.2
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.