Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Oklahoma

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Oklahoma te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.


Welk weer te verwachten in Oklahoma

Oklahoma maakt deel uit van Verenigde Staten. Het klimaat in de VS is zeer gevarieerd, omdat de Verenigde Staten van Amerika een groot land is. Het klimaat is overwegend gematigd, maar tropisch in Hawaï en Florida, en het arctische gebied in Alaska. Dit is niet alles. Het klimaat is half droog in de grote vlaktes ten westen van de rivier de Mississippi en dor in het Grote Bekken van het zuidwesten. Je kunt lage wintertemperaturen verwachten in het noordwesten, maar ze worden soms gematigd in januari en februari door warme wind. De winters in het zuiden zijn warmer. Don? vergeet, dat de temperaturen meestal aanzienlijk lager zijn in de bergen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Ada, Altus, Alva, Anadarko, Antlers, Arcadia, Ardmore, Atoka, Bartlesville, Beaver, Bethany, Bixby, Blackwell, Boise City, Bokoshe, Bristow, Broken Arrow, Broken Bow, Buffalo, Catoosa, Chandler, Cheyenne, Chickasaw Country, Chickasaw National Recreation Area, Chickasha, Choctaw Country, Claremore, Clinton, Collinsville, Coweta, Davenport, Davis, Del City, Depew, Dewey, Duncan, Durant, Edmond, El Reno, Elk City, Enid, Erick, Eufaula, Fort Gibson, Fort Supply, Frontier Country, Great Plains Country, Greater Oklahoma City, Green Country, Grove, Guthrie, Guymon, Haskell, Heavener, Henryetta, Hobart, Holdenville, Hugo, Idabel, Indiahoma, Jenks, Lake Texoma, Lawton, Locust Grove, Mangum, Marlow, McAlester, Medicine Park, Miami, Midwest City, Moore, Muse, Muskogee, Newcastle, Nichols Hills, Norman, Okemah, Oklahoma City, Okmulgee, Owasso, Pauls Valley, Pawhuska, Pocola, Ponca City, Poteau, Pryor, Purcell, Red Carpet Country, Rush Springs, Salina, Sallisaw, Sand Springs, Sapulpa, Sayre, Seminole, Shawnee, Skiatook, Snyder, Spiro, Stillwater, Stroud, Sulphur, Tahlequah, Talihina, Texola, Thackerville, Tishomingo, Tulsa, Tuttle, Vinita, Wagoner, Watonga, Weatherford, Wewoka, Wilburton, Wister, Woodward, Wyandotte, Yukon.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Oklahoma City en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 34.4 ℃ (93.92 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 22.2 ℃ (71.96 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 9.5 ℃ (49.1 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -2.3 ℃ (27.86 ℉).

Wanneer u rond Oklahoma reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Verenigde Staten Denali (Mount McKinley) (6190 m) en het laagste punt is Death Valley (-86 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Oklahoma te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Oklahoma in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oklahoma in januari is 9.5 ℃ (49.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2.3 ℃ (27.86 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.8 ℃ (49.64 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.8 ℃ (51.44 ℉). De gemiddelde regenval is 17.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:48 (uren en minuten), in midden in de maand 10:01 en aan het einde van de maand 10:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Oklahoma in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oklahoma in februari is 12.1 ℃ (53.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.4 ℃ (31.28 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 10.8 ℃ (51.44 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.45 ℃ (58.01 ℉). De gemiddelde regenval is 30.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:24 (uren en minuten), in midden in de maand 10:53 en aan het einde van de maand 11:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Oklahoma in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oklahoma in maart is 16.8 ℃ (62.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.3 ℃ (39.74 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.45 ℃ (58.01 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.4 ℃ (66.92 ℉). De gemiddelde regenval is 71.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:25 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 12:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Oklahoma in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oklahoma in april is 22 ℃ (71.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.4 ℃ (48.92 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.4 ℃ (66.92 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24 ℃ (75.2 ℉). De gemiddelde regenval is 74.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:32 (uren en minuten), in midden in de maand 13:05 en aan het einde van de maand 13:35.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Oklahoma in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oklahoma in mei is 26 ℃ (78.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.8 ℃ (58.64 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24 ℃ (75.2 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). De gemiddelde regenval is 105.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:35 (uren en minuten), in midden in de maand 14:01 en aan het einde van de maand 14:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Oklahoma in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oklahoma in juni is 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.6 ℃ (67.28 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.2 ℃ (82.76 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.4 ℃ (90.32 ℉). De gemiddelde regenval is 120.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:21 (uren en minuten), in midden in de maand 14:31 en aan het einde van de maand 14:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Oklahoma in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oklahoma in juli is 34.4 ℃ (93.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.4 ℃ (90.32 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.3 ℃ (93.74 ℉). De gemiddelde regenval is 67.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:31 (uren en minuten), in midden in de maand 14:20 en aan het einde van de maand 14:00.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Oklahoma in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oklahoma in augustus is 34.2 ℃ (93.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21.4 ℃ (70.52 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 34.3 ℃ (93.74 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.3 ℃ (88.34 ℉). De gemiddelde regenval is 83.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:00 (uren en minuten), in midden in de maand 13:34 en aan het einde van de maand 13:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Oklahoma in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oklahoma in september is 28.4 ℃ (83.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.4 ℃ (63.32 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.3 ℃ (88.34 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.45 ℃ (77.81 ℉). De gemiddelde regenval is 86.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:03 (uren en minuten), in midden in de maand 12:31 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Oklahoma in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oklahoma in oktober is 22.5 ℃ (72.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.2 ℃ (50.36 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.45 ℃ (77.81 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.05 ℃ (66.29 ℉). De gemiddelde regenval is 83.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:25 en aan het einde van de maand 10:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Oklahoma in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oklahoma in november is 15.6 ℃ (60.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4 ℃ (39.2 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.05 ℃ (66.29 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.85 ℃ (55.13 ℉). De gemiddelde regenval is 46.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:53 (uren en minuten), in midden in de maand 10:25 en aan het einde van de maand 10:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Oklahoma in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oklahoma in december is 10.1 ℃ (50.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.4 ℃ (29.48 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.85 ℃ (55.13 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.8 ℃ (49.64 ℉). De gemiddelde regenval is 38.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:02 (uren en minuten), in midden in de maand 9:48 en aan het einde van de maand 9:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Oklahoma kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Oklahoma Citytemperatuur: - hoogste temperatuur: 10.1 ℃ (50.18 ℉)laagste temperatuur: -1.4 ℃ (29.48 ℉)regenval: 38.6mmregenachtige dagen: -
Tulsatemperatuur: - hoogste temperatuur: 10 ℃ (50 ℉)laagste temperatuur: -2.4 ℃ (27.68 ℉)regenval: 64.3mmregenachtige dagen: -
Lawtontemperatuur: - hoogste temperatuur: 12.1 ℃ (53.78 ℉)laagste temperatuur: -2 ℃ (28.4 ℉)regenval: 44.6mmregenachtige dagen: -
Normantemperatuur: - hoogste temperatuur: 10.3 ℃ (50.54 ℉)laagste temperatuur: -1.2 ℃ (29.84 ℉)regenval: 54.3mmregenachtige dagen: 6.1
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest