Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Oostenrijk

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Oostenrijk te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Oostenrijk

Welk weer te verwachten in Oostenrijk

Het klimaat in Oostenrijk is gematigd, continentaal, met koude winters met vrij veel regen en wat sneeuw, zelfs in laaglanden, en sneeuw in de bergen. Je kunt een gematigde zomer verwachten met af en toe een bui.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Alpbach, Attnang Puchheim, Bad Aussee, Bad Gastein, Baden, Bregenz, Bruck an der Mur, Burgenland, Carinthia, Dachstein, Dornbirn, Dürnstein, Ebensee, Eisenstadt, Ellmau, Emmersdorf, Feldkirch, Fieberbrunn, Flachau, Freistadt, Friesach, Fucking, Graz, Gröbming, Güssing, Hall in Tirol, Hallstatt, Hartberg, Heiligenblut, Hintertux, Hohe Tauern National Park, Innsbruck, Ischgl, Kals, Kaprun, Kaunertal, Klagenfurt, Kleinarl, Kleinwalsertal, Klosterneuburg, Krems, Krimml, Kufstein, Lech and Zürs am Arlberg, Leoben, Lienz, Liezen, Linz, Lower Austria, Mayrhofen, Melk, Mödling, Nassfeld, Neusiedl Lake, Neusiedl am See, Oberndorf bei Salzburg and Laufen, Perchtoldsdorf, Pinswang, Pörtschach, Retzer Land, Reutte, Rust, Salzburg, Salzkammergut, Sankt Michael, Schladming, Schwaz, Semmering, Serfaus, SkiWelt, Spittal an der Drau, Spitz, St. Anton, St. Johann im Pongau, St. Johann in Tirol, St. Pölten, Stainz, Steinfeld, Steyr, Stubaier Gletscher, Styria, Thermenland, Traun, Tulln, Tyrol, Upper Austria, Velden, Vienna, Villach, Vils in Tirol, Vorarlberg, Vöcklabruck, Wachau, Wagrain, Warth and Schröcken, Weißenkirchen in der Wachau, Wels, Wiener Neustadt, Wörthersee, Zell am See.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 26.3 ℃ (79.34 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 15.4 ℃ (59.72 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 3 ℃ (37.4 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -1.8 ℃ (28.76 ℉). De meest regenachtige maand hier is juni, het gemiddelde aantal regendagen is 9.3. De minst regenachtige maand is hier oktober, het gemiddelde aantal regendagen is 6.1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Oostenrijk reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Grossglockner (3798 m) en het laagste punt is Neusiedler See (115 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Oostenrijk te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Oostenrijk in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oostenrijk in januari is 3 ℃ (37.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.8 ℃ (28.76 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.55 ℃ (38.39 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.15 ℃ (39.47 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 7.1. De gemiddelde regenval is 36.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:24 (uren en minuten), in midden in de maand 8:47 en aan het einde van de maand 9:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Oostenrijk in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oostenrijk in februari is 5.3 ℃ (41.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.7 ℃ (30.74 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.15 ℃ (39.47 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8 ℃ (46.4 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 7.5. De gemiddelde regenval is 39.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:24 (uren en minuten), in midden in de maand 10:11 en aan het einde van de maand 11:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Oostenrijk in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oostenrijk in maart is 10.7 ℃ (51.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.7 ℃ (36.86 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8 ℃ (46.4 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13 ℃ (55.4 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 8.4. De gemiddelde regenval is 45.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:02 (uren en minuten), in midden in de maand 11:55 en aan het einde van de maand 12:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Oostenrijk in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oostenrijk in april is 15.3 ℃ (59.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.9 ℃ (42.62 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13 ℃ (55.4 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.25 ℃ (64.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 7.4. De gemiddelde regenval is 52.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:48 (uren en minuten), in midden in de maand 13:40 en aan het einde van de maand 14:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Oostenrijk in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oostenrijk in mei is 21.2 ℃ (70.16 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.8 ℃ (51.44 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.25 ℃ (64.85 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.2 ℃ (71.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 8.3. De gemiddelde regenval is 60.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:28 (uren en minuten), in midden in de maand 15:12 en aan het einde van de maand 15:45.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Oostenrijk in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oostenrijk in juni is 23.2 ℃ (73.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.5 ℃ (56.3 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.2 ℃ (71.96 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.75 ℃ (76.55 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 9.3. De gemiddelde regenval is 71.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:45 (uren en minuten), in midden in de maand 16:03 en aan het einde van de maand 16:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Oostenrijk in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oostenrijk in juli is 26.3 ℃ (79.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.4 ℃ (59.72 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.75 ℃ (76.55 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.7 ℃ (78.26 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 8.9. De gemiddelde regenval is 69.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:02 (uren en minuten), in midden in de maand 15:43 en aan het einde van de maand 15:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Oostenrijk in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oostenrijk in augustus is 25.1 ℃ (77.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.4 ℃ (59.72 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.7 ℃ (78.26 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.65 ℃ (72.77 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 8.2. De gemiddelde regenval is 59.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:09 (uren en minuten), in midden in de maand 14:26 en aan het einde van de maand 13:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Oostenrijk in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oostenrijk in september is 20.2 ℃ (68.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12 ℃ (53.6 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.65 ℃ (72.77 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.25 ℃ (63.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 6.9. De gemiddelde regenval is 53.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:38 (uren en minuten), in midden in de maand 12:47 en aan het einde van de maand 11:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Oostenrijk in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oostenrijk in oktober is 14.3 ℃ (57.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.1 ℃ (44.78 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.25 ℃ (63.05 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11 ℃ (51.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 6.1. De gemiddelde regenval is 39.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:54 (uren en minuten), in midden in de maand 11:02 en aan het einde van de maand 10:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Oostenrijk in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oostenrijk in november is 7.7 ℃ (45.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.6 ℃ (36.68 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11 ℃ (51.8 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.9 ℃ (42.62 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 8.4. De gemiddelde regenval is 49 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:12 (uren en minuten), in midden in de maand 9:25 en aan het einde van de maand 8:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Oostenrijk in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oostenrijk in december is 4.1 ℃ (39.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -0.3 ℃ (31.46 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.9 ℃ (42.62 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.55 ℃ (38.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 8.4. De gemiddelde regenval is 44.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:48 (uren en minuten), in midden in de maand 8:24 en aan het einde van de maand 8:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Oostenrijk kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Viennatemperatuur: - hoogste temperatuur: 4.1 ℃ (39.38 ℉)laagste temperatuur: -0.3 ℃ (31.46 ℉)regenval: 44.8mmregenachtige dagen: 8.4
Klagenfurttemperatuur: - hoogste temperatuur: 1 ℃ (33.8 ℉)laagste temperatuur: -5 ℃ (23 ℉)regenval: 49.9mmregenachtige dagen: 5.3
Innsbrucktemperatuur: - hoogste temperatuur: 3.8 ℃ (38.84 ℉)laagste temperatuur: -4.1 ℃ (24.62 ℉)regenval: 52mmregenachtige dagen: 8.4
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2023 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest