Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Oregon

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Oregon te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.


Welk weer te verwachten in Oregon

Oregon maakt deel uit van Verenigde Staten. Het klimaat in de VS is zeer gevarieerd, omdat de Verenigde Staten van Amerika een groot land is. Het klimaat is overwegend gematigd, maar tropisch in Hawaï en Florida, en het arctische gebied in Alaska. Dit is niet alles. Het klimaat is half droog in de grote vlaktes ten westen van de rivier de Mississippi en dor in het Grote Bekken van het zuidwesten. Je kunt lage wintertemperaturen verwachten in het noordwesten, maar ze worden soms gematigd in januari en februari door warme wind. De winters in het zuiden zijn warmer. Don? vergeet, dat de temperaturen meestal aanzienlijk lager zijn in de bergen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Albany, Aloha, Arch Cape, Ashland, Astoria, Aurora, Baker City, Bandon, Beaverton, Bend, Boardman, Boring, Brookings Harbor, Burns, Cannon Beach, Canyonville, Cascade Locks, Cave Junction, Central Oregon, Central Oregon Coast, Coos Bay, Corvallis, Cottage Grove, Crater Lake National Park, Creswell, Depoe Bay, Detroit Lake State Recreation Area, Dufur, Eastern Oregon, Enterprise, Eugene, Florence, Forest Grove, Fossil, Garibaldi, Gladstone, Gold Beach, Government Camp, Grand Ronde, Grants Pass, Gresham, Hermiston, Hillsboro, Hines, Hood River, Huntington, John Day, Joseph, Kimberly, Klamath Falls, La Grande, La Pine, Lake Billy Chinook, Lake Oswego, Lakeview, Lincoln City, Lorane, Lowell, Madras, McMinnville, Medford, Milton Freewater, Milwaukie, Monmouth, Mount Bachelor, Mount Hood, Mt. Angel, Mt. Hood and Columbia Gorge, Myrtle Point, Newberg, Newport, North Bend, Northern Oregon Coast, Ontario, Opal Creek, Oregon Caves National Monument, Oregon City, Oregon Coast, Oregon Dunes National Recreation Area, Pacific City, Pendleton, Port Orford, Portland, Portland Metropolitan Area, Prineville, Rainier, Redmond, Reedsport, Rockaway Beach, Roseburg, Salem, Seaside, Silverton, Sisters, Smith Rock State Park, Southern Oregon, Southern Oregon Coast, St. Helens, Sunriver, Sweet Home, Talent, The Dalles, Tigard, Tillamook, Tillamook State Forest, Toledo, Troutdale, Veneta, Waldo Lake, Waldport, Warm Springs, Warrenton, Willamette National Forest, Willamette Valley, Wilsonville, Woodburn, Yachats.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Portland en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 27.8 ℃ (82.04 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 14.5 ℃ (58.1 ℉). De koudste maand hier is december, de gemiddelde maximumtemperatuur is 7.7 ℃ (45.86 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 2 ℃ (35.6 ℉). De meest regenachtige maand hier is november, het gemiddelde aantal regendagen is 19.2. De minst regenachtige maand is hier augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 3.9.

Wanneer u rond Oregon reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Verenigde Staten Denali (Mount McKinley) (6190 m) en het laagste punt is Death Valley (-86 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Oregon te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Oregon in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oregon in januari is 8.7 ℃ (47.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.3 ℃ (36.14 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.2 ℃ (46.76 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.75 ℃ (49.55 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 18.4. De gemiddelde regenval is 126 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:45 (uren en minuten), in midden in de maand 9:05 en aan het einde van de maand 9:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Oregon in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oregon in februari is 10.8 ℃ (51.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.6 ℃ (36.68 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.75 ℃ (49.55 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.2 ℃ (53.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 14.7. De gemiddelde regenval is 93.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:39 (uren en minuten), in midden in de maand 10:21 en aan het einde van de maand 11:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Oregon in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oregon in maart is 13.6 ℃ (56.48 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.5 ℃ (40.1 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.2 ℃ (53.96 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.2 ℃ (59.36 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 17.5. De gemiddelde regenval is 91.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:07 (uren en minuten), in midden in de maand 11:55 en aan het einde van de maand 12:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Oregon in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oregon in april is 16.8 ℃ (62.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.3 ℃ (43.34 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.2 ℃ (59.36 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.3 ℃ (64.94 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 16.2. De gemiddelde regenval is 70.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:44 (uren en minuten), in midden in de maand 13:31 en aan het einde van de maand 14:15.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Oregon in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oregon in mei is 19.8 ℃ (67.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.3 ℃ (48.74 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.3 ℃ (64.94 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.4 ℃ (70.52 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 13.6. De gemiddelde regenval is 62.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:15 (uren en minuten), in midden in de maand 14:54 en aan het einde van de maand 15:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Oregon in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oregon in juni is 23 ℃ (73.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12 ℃ (53.6 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.4 ℃ (70.52 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.1 ℃ (77.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 9.4. De gemiddelde regenval is 43.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:23 (uren en minuten), in midden in de maand 15:39 en aan het einde van de maand 15:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Oregon in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oregon in juli is 27.2 ℃ (80.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.4 ℃ (57.92 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.1 ℃ (77.18 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.5 ℃ (81.5 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 4.1. De gemiddelde regenval is 16.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:39 (uren en minuten), in midden in de maand 15:22 en aan het einde van de maand 14:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Oregon in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oregon in augustus is 27.8 ℃ (82.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.5 ℃ (58.1 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.5 ℃ (81.5 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.2 ℃ (79.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 3.9. De gemiddelde regenval is 17.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:52 (uren en minuten), in midden in de maand 14:13 en aan het einde van de maand 13:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Oregon in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oregon in september is 24.6 ℃ (76.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12 ℃ (53.6 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.2 ℃ (79.16 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 6.6. De gemiddelde regenval is 37 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:29 (uren en minuten), in midden in de maand 12:43 en aan het einde van de maand 11:55.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Oregon in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oregon in oktober is 18.1 ℃ (64.58 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.9 ℃ (46.22 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.35 ℃ (70.43 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.05 ℃ (59.09 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 12.7. De gemiddelde regenval is 77 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:55 (uren en minuten), in midden in de maand 11:08 en aan het einde van de maand 10:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Oregon in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oregon in november is 12 ℃ (53.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.8 ℃ (40.64 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.05 ℃ (59.09 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.85 ℃ (49.73 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 19.2. De gemiddelde regenval is 143.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:22 (uren en minuten), in midden in de maand 9:40 en aan het einde van de maand 9:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Oregon in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Oregon in december is 7.7 ℃ (45.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2 ℃ (35.6 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 9.85 ℃ (49.73 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.2 ℃ (46.76 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 18.6. De gemiddelde regenval is 142.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:06 (uren en minuten), in midden in de maand 8:45 en aan het einde van de maand 8:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Oregon kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Eugenetemperatuur: - hoogste temperatuur: 7.8 ℃ (46.04 ℉)laagste temperatuur: 1.2 ℃ (34.16 ℉)regenval: 201.3mmregenachtige dagen: 18.1
Medfordtemperatuur: - hoogste temperatuur: 7.8 ℃ (46.04 ℉)laagste temperatuur: 0.6 ℃ (33.08 ℉)regenval: 88.2mmregenachtige dagen: 14.6
Pendletontemperatuur: - hoogste temperatuur: 6 ℃ (42.8 ℉)laagste temperatuur: -2.7 ℃ (27.14 ℉)regenval: 37.7mmregenachtige dagen: -
Portlandtemperatuur: - hoogste temperatuur: 7.7 ℃ (45.86 ℉)laagste temperatuur: 2 ℃ (35.6 ℉)regenval: 142.5mmregenachtige dagen: 18.6
Salemtemperatuur: - hoogste temperatuur: 7.9 ℃ (46.22 ℉)laagste temperatuur: 1.3 ℃ (34.34 ℉)regenval: 172.5mmregenachtige dagen: 17.9
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest