Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Papua Ny-Guinea

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Papua Ny-Guinea? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Australia & Oseania - Papua Ny-Guinea

Hvilket vær kan du forvente i Papua Ny-Guinea

Klimaet i Papua Ny Guinea er tropisk. Det er nordvestmonson fra desember til mars og sørøstmonson fra mai til oktober. Det er bare liten sesongvariasjon av temperaturer.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Alotau, Bougainville, Bulolo, Daru, Goroka, Highlands, Kavieng, Kerema, Kimbe, Kiunga, Lae, Lorengau, Louisiade Archipelago, Madang, Madang Morobe, Manus, Mendi, Milne Bay, Mount Hagen, Namatanai, New Britain, New Ireland, New Ireland and Manus, Port Moresby, Rabaul, Sepik, Southern Papua New Guinea, Tari Basin, Trobriand Islands, Tufi, Ukarumpa, Vanimo, Wau, Western Papua New Guinea, Wewak.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er November, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 33.4 ℃ (92.12 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 24.2 ℃ (75.56 ℉). Den kaldeste måneden her er Juni, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 30 ℃ (86 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 23.7 ℃ (74.66 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Mars, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 18.2. Den minste regnfulle måneden her er August, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 3.9.

Når du reiser til noen steder i Papua Ny-Guinea, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Mount Wilhelm (4509 m) og det laveste punktet er Pacific Ocean (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Papua Ny-Guinea. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Papua Ny-Guinea i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Papua Ny-Guinea i Januar er 32.2 ℃ (89.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24 ℃ (75.2 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32 ℃ (89.6 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.1 ℃ (89.78 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 18.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 193 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:40 (timer og minutter), i midten av måneden 12:36 og i slutten av måneden 12:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Papua Ny-Guinea i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Papua Ny-Guinea i Februar er 32 ℃ (89.6 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.9 ℃ (75.02 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.1 ℃ (89.78 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.05 ℃ (89.69 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 16.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 140.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:31 (timer og minutter), i midten av måneden 12:24 og i slutten av måneden 12:16.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Papua Ny-Guinea i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Papua Ny-Guinea i Mars er 32.1 ℃ (89.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.2 ℃ (73.76 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.05 ℃ (89.69 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.8 ℃ (89.24 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 18.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 191.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:16 (timer og minutter), i midten av måneden 12:08 og i slutten av måneden 12:01.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Papua Ny-Guinea i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Papua Ny-Guinea i April er 31.5 ℃ (88.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.2 ℃ (75.56 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.8 ℃ (89.24 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.1 ℃ (87.98 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 11.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 106.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:01 (timer og minutter), i midten av måneden 11:53 og i slutten av måneden 11:46.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Papua Ny-Guinea i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Papua Ny-Guinea i Mai er 30.7 ℃ (87.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.3 ℃ (73.94 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.1 ℃ (87.98 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.35 ℃ (86.63 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 56.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:46 (timer og minutter), i midten av måneden 11:40 og i slutten av måneden 11:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Papua Ny-Guinea i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Papua Ny-Guinea i Juni er 30 ℃ (86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.7 ℃ (74.66 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.35 ℃ (86.63 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.4 ℃ (86.72 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 21.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:36 (timer og minutter), i midten av måneden 11:34 og i slutten av måneden 11:34.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Papua Ny-Guinea i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Papua Ny-Guinea i Juli er 30.8 ℃ (87.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.7 ℃ (72.86 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.4 ℃ (86.72 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.7 ℃ (87.26 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 14.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:34 (timer og minutter), i midten av måneden 11:36 og i slutten av måneden 11:41.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Papua Ny-Guinea i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Papua Ny-Guinea i August er 30.6 ℃ (87.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.2 ℃ (73.76 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.7 ℃ (87.26 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.75 ℃ (87.35 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 3.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 11.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:41 (timer og minutter), i midten av måneden 11:47 og i slutten av måneden 11:53.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Papua Ny-Guinea i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Papua Ny-Guinea i September er 30.9 ℃ (87.62 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.7 ℃ (74.66 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 30.75 ℃ (87.35 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.2 ℃ (88.16 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 14.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:53 (timer og minutter), i midten av måneden 12:01 og i slutten av måneden 12:09.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Papua Ny-Guinea i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Papua Ny-Guinea i Oktober er 31.5 ℃ (88.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.2 ℃ (75.56 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.2 ℃ (88.16 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.45 ℃ (90.41 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 15.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:09 (timer og minutter), i midten av måneden 12:16 og i slutten av måneden 12:24.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Papua Ny-Guinea i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Papua Ny-Guinea i November er 33.4 ℃ (92.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.2 ℃ (75.56 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.45 ℃ (90.41 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.6 ℃ (90.68 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 6.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 39.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:24 (timer og minutter), i midten av måneden 12:31 og i slutten av måneden 12:36.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Papua Ny-Guinea i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Papua Ny-Guinea i Desember er 31.8 ℃ (89.24 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 24.3 ℃ (75.74 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32.6 ℃ (90.68 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 32 ℃ (89.6 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 11.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 96.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:36 (timer og minutter), i midten av måneden 12:39 og i slutten av måneden 12:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Papua Ny-Guinea på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Port Moresbytemperatur: - høyeste temperatur: 31.8 ℃ (89.24 ℉)laveste temperatur: 24.3 ℃ (75.74 ℉)nedbør: 96.1mmregnfulle dager: 11.8
Darutemperatur: - høyeste temperatur: 32.5 ℃ (90.5 ℉)laveste temperatur: 25.3 ℃ (77.54 ℉)nedbør: 207.2mmregnfulle dager: 17.3
Gorokatemperatur: - høyeste temperatur: 28.3 ℃ (82.94 ℉)laveste temperatur: 16.2 ℃ (61.16 ℉)nedbør: 162.2mmregnfulle dager: 17.4
Kaviengtemperatur: - høyeste temperatur: 31.2 ℃ (88.16 ℉)laveste temperatur: 23.8 ℃ (74.84 ℉)nedbør: 259.8mmregnfulle dager: 22.3
Lae Citytemperatur: - høyeste temperatur: 32.1 ℃ (89.78 ℉)laveste temperatur: 23.6 ℃ (74.48 ℉)nedbør: 343.9mmregnfulle dager: 18.7
Madangtemperatur: - høyeste temperatur: 30.8 ℃ (87.44 ℉)laveste temperatur: 24.3 ℃ (75.74 ℉)nedbør: 379.9mmregnfulle dager: 23.2
Rabaultemperatur: - høyeste temperatur: 30.7 ℃ (87.26 ℉)laveste temperatur: 23.8 ℃ (74.84 ℉)nedbør: 263.7mmregnfulle dager: 20.6
Vanimotemperatur: - høyeste temperatur: 31.7 ℃ (89.06 ℉)laveste temperatur: 24.3 ℃ (75.74 ℉)nedbør: 210.1mmregnfulle dager: 20.4
Wewaktemperatur: - høyeste temperatur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laveste temperatur: 24 ℃ (75.2 ℉)nedbør: 161mmregnfulle dager: 16.3
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.