Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Papoea-Nieuw-Guinea

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Papoea-Nieuw-Guinea te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Australië & Oceanië - Papoea-Nieuw-Guinea

Welk weer te verwachten in Papoea-Nieuw-Guinea

Het klimaat van Papoea-Nieuw-Guinea is tropisch. Van december tot maart is er noordwestenmoesson en van mei tot oktober zuidoost moesson. Er is slechts een lichte seizoensvariatie van de temperaturen.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Alotau, Bougainville, Bulolo, Daru, Goroka, Highlands, Kavieng, Kerema, Kimbe, Kiunga, Lae, Lorengau, Louisiade Archipelago, Madang, Madang Morobe, Manus, Mendi, Milne Bay, Mount Hagen, Namatanai, New Britain, New Ireland, New Ireland and Manus, Port Moresby, Rabaul, Sepik, Southern Papua New Guinea, Tari Basin, Trobriand Islands, Tufi, Ukarumpa, Vanimo, Wau, Western Papua New Guinea, Wewak.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is november, de gemiddelde maximumtemperatuur is 33.4 ℃ (92.12 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 24.2 ℃ (75.56 ℉). De koudste maand hier is juni, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30 ℃ (86 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23.7 ℃ (74.66 ℉). De meest regenachtige maand hier is maart, het gemiddelde aantal regendagen is 18.2. De minst regenachtige maand is hier augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 3.9.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Papoea-Nieuw-Guinea reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mount Wilhelm (4509 m) en het laagste punt is Pacific Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Papoea-Nieuw-Guinea te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Papoea-Nieuw-Guinea in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Papoea-Nieuw-Guinea in januari is 32.2 ℃ (89.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24 ℃ (75.2 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32 ℃ (89.6 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.1 ℃ (89.78 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 18.1. De gemiddelde regenval is 193 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:40 (uren en minuten), in midden in de maand 12:36 en aan het einde van de maand 12:31.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Papoea-Nieuw-Guinea in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Papoea-Nieuw-Guinea in februari is 32 ℃ (89.6 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.9 ℃ (75.02 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.1 ℃ (89.78 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.05 ℃ (89.69 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 16.2. De gemiddelde regenval is 140.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:31 (uren en minuten), in midden in de maand 12:24 en aan het einde van de maand 12:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Papoea-Nieuw-Guinea in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Papoea-Nieuw-Guinea in maart is 32.1 ℃ (89.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.2 ℃ (73.76 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.05 ℃ (89.69 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.8 ℃ (89.24 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 18.2. De gemiddelde regenval is 191.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:16 (uren en minuten), in midden in de maand 12:08 en aan het einde van de maand 12:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Papoea-Nieuw-Guinea in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Papoea-Nieuw-Guinea in april is 31.5 ℃ (88.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.2 ℃ (75.56 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.8 ℃ (89.24 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.1 ℃ (87.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 11.1. De gemiddelde regenval is 106.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:01 (uren en minuten), in midden in de maand 11:53 en aan het einde van de maand 11:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Papoea-Nieuw-Guinea in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Papoea-Nieuw-Guinea in mei is 30.7 ℃ (87.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.3 ℃ (73.94 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.1 ℃ (87.98 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.35 ℃ (86.63 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 9. De gemiddelde regenval is 56.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:46 (uren en minuten), in midden in de maand 11:40 en aan het einde van de maand 11:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Papoea-Nieuw-Guinea in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Papoea-Nieuw-Guinea in juni is 30 ℃ (86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.7 ℃ (74.66 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.35 ℃ (86.63 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.4 ℃ (86.72 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 6. De gemiddelde regenval is 21.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:36 (uren en minuten), in midden in de maand 11:34 en aan het einde van de maand 11:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Papoea-Nieuw-Guinea in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Papoea-Nieuw-Guinea in juli is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.7 ℃ (72.86 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.4 ℃ (86.72 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.7 ℃ (87.26 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 4. De gemiddelde regenval is 14.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:34 (uren en minuten), in midden in de maand 11:36 en aan het einde van de maand 11:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Papoea-Nieuw-Guinea in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Papoea-Nieuw-Guinea in augustus is 30.6 ℃ (87.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.2 ℃ (73.76 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.7 ℃ (87.26 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.75 ℃ (87.35 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 3.9. De gemiddelde regenval is 11.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:41 (uren en minuten), in midden in de maand 11:47 en aan het einde van de maand 11:53.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Papoea-Nieuw-Guinea in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Papoea-Nieuw-Guinea in september is 30.9 ℃ (87.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.7 ℃ (74.66 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.75 ℃ (87.35 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.2 ℃ (88.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 5. De gemiddelde regenval is 14.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:53 (uren en minuten), in midden in de maand 12:01 en aan het einde van de maand 12:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Papoea-Nieuw-Guinea in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Papoea-Nieuw-Guinea in oktober is 31.5 ℃ (88.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.2 ℃ (75.56 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.2 ℃ (88.16 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.45 ℃ (90.41 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 5. De gemiddelde regenval is 15.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:09 (uren en minuten), in midden in de maand 12:16 en aan het einde van de maand 12:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Papoea-Nieuw-Guinea in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Papoea-Nieuw-Guinea in november is 33.4 ℃ (92.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.2 ℃ (75.56 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.45 ℃ (90.41 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.6 ℃ (90.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 6.1. De gemiddelde regenval is 39.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:24 (uren en minuten), in midden in de maand 12:31 en aan het einde van de maand 12:36.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Papoea-Nieuw-Guinea in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Papoea-Nieuw-Guinea in december is 31.8 ℃ (89.24 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 24.3 ℃ (75.74 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32.6 ℃ (90.68 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 32 ℃ (89.6 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 11.8. De gemiddelde regenval is 96.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:36 (uren en minuten), in midden in de maand 12:39 en aan het einde van de maand 12:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Papoea-Nieuw-Guinea kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Port Moresbytemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.8 ℃ (89.24 ℉)laagste temperatuur: 24.3 ℃ (75.74 ℉)regenval: 96.1mmregenachtige dagen: 11.8
Darutemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.5 ℃ (90.5 ℉)laagste temperatuur: 25.3 ℃ (77.54 ℉)regenval: 207.2mmregenachtige dagen: 17.3
Gorokatemperatuur: - hoogste temperatuur: 28.3 ℃ (82.94 ℉)laagste temperatuur: 16.2 ℃ (61.16 ℉)regenval: 162.2mmregenachtige dagen: 17.4
Kaviengtemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.2 ℃ (88.16 ℉)laagste temperatuur: 23.8 ℃ (74.84 ℉)regenval: 259.8mmregenachtige dagen: 22.3
Lae Citytemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.1 ℃ (89.78 ℉)laagste temperatuur: 23.6 ℃ (74.48 ℉)regenval: 343.9mmregenachtige dagen: 18.7
Madangtemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.8 ℃ (87.44 ℉)laagste temperatuur: 24.3 ℃ (75.74 ℉)regenval: 379.9mmregenachtige dagen: 23.2
Rabaultemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.7 ℃ (87.26 ℉)laagste temperatuur: 23.8 ℃ (74.84 ℉)regenval: 263.7mmregenachtige dagen: 20.6
Vanimotemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.7 ℃ (89.06 ℉)laagste temperatuur: 24.3 ℃ (75.74 ℉)regenval: 210.1mmregenachtige dagen: 20.4
Wewaktemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laagste temperatuur: 24 ℃ (75.2 ℉)regenval: 161mmregenachtige dagen: 16.3
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.