Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Peru

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Peru? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hvilket vær kan du forvente i Peru

Klimaet i Peru er variert. Du kan forvente tropisk vær i øst og tørr ørkenvær i vest. I Andes været er temperert eller frigid. De østlige lavlandet har et ekvatorialt klima med varmt vær og regn gjennom hele året.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Abancay, Aguas Calientes, Aguaytía, Altiplano, Andagua, Andahuaylas, Andahuaylillas, Arequipa, Atalaya, Ayacucho, Ballestas Islands, Barranca, Caballococha, Cachora, Cajabamba, Cajamarca, Callao, Camaná, Caral, Caraz, Casma, Celendín, Central Coast, Central Sierra, Chachapoyas, Chahuay, Chavín de Huántar, Chicama, Chiclayo, Chimbote, Chinchero, Choquequirao, Chota, Chucuito, Churin, Colca Canyon, Cordillera Blanca, Cutimbo, Cuzco, Gocta, Huacachina, Huancavelica, Huancayo, Huanchaco, Huaraz, Huascarán National Park, Huánuco, Ica, Iquitos, Isla Amantani, Isla Taquile, Jaén, Juanjuí, Juliaca, Kiteni, Kuelap, La Merced, La Rinconada, Leimebamba, Lima, Los Organos, Machu Picchu, Madre de Dios, Manú National Park, Maras, Mollepata, Moyobamba, Máncora, Nazca, Northern Coast, Northern Sierra, Ollantaytambo, Oxapampa, Pantoja, Paracas, Patacancha, Paucartambo, Peruvian Amazon, Pichanaki, Pisac, Pisco, Piura, Pozuzo, Pucallpa, Puerto Maldonado, Puerto Ocopa, Puno, Quillabamba, Rio Abiseo National Park, Sacred Valley of the Incas, San Martín, Santa Rosa Island, Santa Teresa, Satipo, Sauce, Sechin, Sepahua, Sillustani, Southern Coast, Southern Sierra, Tacna, Tarapoto, Tarma, Tipón, Tocache, Trujillo, Tumbes, Uro Islands, Urubamba, Villa Rica, Yucay, Yurimaguas, Zorritos.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Februar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 26.5 ℃ (79.7 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 20 ℃ (68 ℉). Den kaldeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 18.7 ℃ (65.66 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 14.7 ℃ (58.46 ℉).

Når du reiser til noen steder i Peru, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Nevado Huascaran (6746 m) og det laveste punktet er Pacific Ocean (0 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Peru. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Peru i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Peru i Januar er 26.4 ℃ (79.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.2 ℃ (66.56 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.45 ℃ (77.81 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.45 ℃ (79.61 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:49 (timer og minutter), i midten av måneden 12:44 og i slutten av måneden 12:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Peru i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Peru i Februar er 26.5 ℃ (79.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20 ℃ (68 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.45 ℃ (79.61 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.1 ℃ (78.98 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:38 (timer og minutter), i midten av måneden 12:29 og i slutten av måneden 12:19.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Peru i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Peru i Mars er 25.7 ℃ (78.26 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.2 ℃ (66.56 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.1 ℃ (78.98 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.05 ℃ (77.09 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 4.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:19 (timer og minutter), i midten av måneden 12:09 og i slutten av måneden 11:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Peru i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Peru i April er 24.4 ℃ (75.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18 ℃ (64.4 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.05 ℃ (77.09 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.9 ℃ (73.22 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:59 (timer og minutter), i midten av måneden 11:50 og i slutten av måneden 11:41.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Peru i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Peru i Mai er 21.4 ℃ (70.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.2 ℃ (61.16 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.9 ℃ (73.22 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.85 ℃ (69.53 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:41 (timer og minutter), i midten av måneden 11:33 og i slutten av måneden 11:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Peru i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Peru i Juni er 20.3 ℃ (68.54 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.5 ℃ (59.9 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.85 ℃ (69.53 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.55 ℃ (67.19 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:28 (timer og minutter), i midten av måneden 11:25 og i slutten av måneden 11:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Peru i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Peru i Juli er 18.8 ℃ (65.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15 ℃ (59 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.55 ℃ (67.19 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.75 ℃ (65.75 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:25 (timer og minutter), i midten av måneden 11:28 og i slutten av måneden 11:34.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Peru i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Peru i August er 18.7 ℃ (65.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.7 ℃ (58.46 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.75 ℃ (65.75 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.8 ℃ (65.84 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:34 (timer og minutter), i midten av måneden 11:41 og i slutten av måneden 11:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Peru i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Peru i September er 18.9 ℃ (66.02 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.1 ℃ (59.18 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.8 ℃ (65.84 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.65 ℃ (67.37 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 5.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:50 (timer og minutter), i midten av måneden 11:59 og i slutten av måneden 12:09.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Peru i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Peru i Oktober er 20.4 ℃ (68.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.4 ℃ (59.72 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.65 ℃ (67.37 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.05 ℃ (69.89 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:09 (timer og minutter), i midten av måneden 12:19 og i slutten av måneden 12:29.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Peru i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Peru i November er 21.7 ℃ (71.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.2 ℃ (61.16 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.05 ℃ (69.89 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.1 ℃ (73.58 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 0 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:29 (timer og minutter), i midten av måneden 12:37 og i slutten av måneden 12:44.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Peru i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Peru i Desember er 24.5 ℃ (76.1 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.8 ℃ (64.04 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.1 ℃ (73.58 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.45 ℃ (77.81 ℉). Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:44 (timer og minutter), i midten av måneden 12:48 og i slutten av måneden 12:49.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Peru på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Piuratemperatur: - høyeste temperatur: 32 ℃ (89.6 ℉)laveste temperatur: 18 ℃ (64.4 ℉)nedbør: 0.6mmregnfulle dager: -
Cajamarcatemperatur: - høyeste temperatur: 22 ℃ (71.6 ℉)laveste temperatur: 6.1 ℃ (42.98 ℉)nedbør: 70.9mmregnfulle dager: 0
Limatemperatur: - høyeste temperatur: 24.5 ℃ (76.1 ℉)laveste temperatur: 17.8 ℃ (64.04 ℉)nedbør: 0.3mmregnfulle dager: -
Arequipatemperatur: - høyeste temperatur: 22 ℃ (71.6 ℉)laveste temperatur: 7.7 ℃ (45.86 ℉)nedbør: 4.3mmregnfulle dager: -
Cuzcotemperatur: - høyeste temperatur: 19.7 ℃ (67.46 ℉)laveste temperatur: 6.8 ℃ (44.24 ℉)nedbør: 123.6mmregnfulle dager: -
Iquitostemperatur: - høyeste temperatur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laveste temperatur: 22.8 ℃ (73.04 ℉)nedbør: 304.8mmregnfulle dager: -
Trujillotemperatur: - høyeste temperatur: 24.1 ℃ (75.38 ℉)laveste temperatur: 16.2 ℃ (61.16 ℉)nedbør: 0.1mmregnfulle dager: 0
Tacnatemperatur: - høyeste temperatur: 25.8 ℃ (78.44 ℉)laveste temperatur: 15.2 ℃ (59.36 ℉)nedbør: 0.7mmregnfulle dager: 0
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.