Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Peru

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Peru te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Welk weer te verwachten in Peru

Het klimaat van Peru is gevarieerd. U kunt tropisch weer verwachten in het oosten en droog woestijnweer in het westen. In Andes is het weer gematigd of koud. De oostelijke laaglanden hebben een equatoriaal klimaat met warm weer en regen gedurende het hele jaar.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Abancay, Aguas Calientes, Aguaytía, Altiplano, Andagua, Andahuaylas, Andahuaylillas, Arequipa, Atalaya, Ayacucho, Ballestas Islands, Barranca, Caballococha, Cachora, Cajabamba, Cajamarca, Callao, Camaná, Caral, Caraz, Casma, Celendín, Central Coast, Central Sierra, Chachapoyas, Chahuay, Chavín de Huántar, Chicama, Chiclayo, Chimbote, Chinchero, Choquequirao, Chota, Chucuito, Churin, Colca Canyon, Cordillera Blanca, Cutimbo, Cuzco, Gocta, Huacachina, Huancavelica, Huancayo, Huanchaco, Huaraz, Huascarán National Park, Huánuco, Ica, Iquitos, Isla Amantani, Isla Taquile, Jaén, Juanjuí, Juliaca, Kiteni, Kuelap, La Merced, La Rinconada, Leimebamba, Lima, Los Organos, Machu Picchu, Madre de Dios, Manú National Park, Maras, Mollepata, Moyobamba, Máncora, Nazca, Northern Coast, Northern Sierra, Ollantaytambo, Oxapampa, Pantoja, Paracas, Patacancha, Paucartambo, Peruvian Amazon, Pichanaki, Pisac, Pisco, Piura, Pozuzo, Pucallpa, Puerto Maldonado, Puerto Ocopa, Puno, Quillabamba, Rio Abiseo National Park, Sacred Valley of the Incas, San Martín, Santa Rosa Island, Santa Teresa, Satipo, Sauce, Sechin, Sepahua, Sillustani, Southern Coast, Southern Sierra, Tacna, Tarapoto, Tarma, Tipón, Tocache, Trujillo, Tumbes, Uro Islands, Urubamba, Villa Rica, Yucay, Yurimaguas, Zorritos.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is februari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 26.5 ℃ (79.7 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 20 ℃ (68 ℉). De koudste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 18.7 ℃ (65.66 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 14.7 ℃ (58.46 ℉).

Wanneer u naar sommige plaatsen in Peru reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Nevado Huascaran (6746 m) en het laagste punt is Pacific Ocean (0 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Peru te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Peru in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Peru in januari is 26.4 ℃ (79.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.2 ℃ (66.56 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.45 ℃ (77.81 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.45 ℃ (79.61 ℉). De gemiddelde regenval is 0.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:49 (uren en minuten), in midden in de maand 12:44 en aan het einde van de maand 12:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Peru in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Peru in februari is 26.5 ℃ (79.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20 ℃ (68 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.45 ℃ (79.61 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.1 ℃ (78.98 ℉). De gemiddelde regenval is 0.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:38 (uren en minuten), in midden in de maand 12:29 en aan het einde van de maand 12:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Peru in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Peru in maart is 25.7 ℃ (78.26 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.2 ℃ (66.56 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.1 ℃ (78.98 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.05 ℃ (77.09 ℉). De gemiddelde regenval is 4.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:19 (uren en minuten), in midden in de maand 12:09 en aan het einde van de maand 11:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Peru in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Peru in april is 24.4 ℃ (75.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18 ℃ (64.4 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.05 ℃ (77.09 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.9 ℃ (73.22 ℉). De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:59 (uren en minuten), in midden in de maand 11:50 en aan het einde van de maand 11:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Peru in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Peru in mei is 21.4 ℃ (70.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.2 ℃ (61.16 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.9 ℃ (73.22 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.85 ℃ (69.53 ℉). De gemiddelde regenval is 0.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:41 (uren en minuten), in midden in de maand 11:33 en aan het einde van de maand 11:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Peru in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Peru in juni is 20.3 ℃ (68.54 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.5 ℃ (59.9 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.85 ℃ (69.53 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.55 ℃ (67.19 ℉). De gemiddelde regenval is 0.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:28 (uren en minuten), in midden in de maand 11:25 en aan het einde van de maand 11:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Peru in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Peru in juli is 18.8 ℃ (65.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15 ℃ (59 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.55 ℃ (67.19 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.75 ℃ (65.75 ℉). De gemiddelde regenval is 0.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:25 (uren en minuten), in midden in de maand 11:28 en aan het einde van de maand 11:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Peru in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Peru in augustus is 18.7 ℃ (65.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.7 ℃ (58.46 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.75 ℃ (65.75 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.8 ℃ (65.84 ℉). De gemiddelde regenval is 0.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:34 (uren en minuten), in midden in de maand 11:41 en aan het einde van de maand 11:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Peru in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Peru in september is 18.9 ℃ (66.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.1 ℃ (59.18 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.8 ℃ (65.84 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.65 ℃ (67.37 ℉). De gemiddelde regenval is 5.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:50 (uren en minuten), in midden in de maand 11:59 en aan het einde van de maand 12:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Peru in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Peru in oktober is 20.4 ℃ (68.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.4 ℃ (59.72 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.65 ℃ (67.37 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.05 ℃ (69.89 ℉). De gemiddelde regenval is 0.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:09 (uren en minuten), in midden in de maand 12:19 en aan het einde van de maand 12:29.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Peru in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Peru in november is 21.7 ℃ (71.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.2 ℃ (61.16 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.05 ℃ (69.89 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.1 ℃ (73.58 ℉). De gemiddelde regenval is 0 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:29 (uren en minuten), in midden in de maand 12:37 en aan het einde van de maand 12:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Peru in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Peru in december is 24.5 ℃ (76.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.8 ℃ (64.04 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.1 ℃ (73.58 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.45 ℃ (77.81 ℉). De gemiddelde regenval is 0.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:44 (uren en minuten), in midden in de maand 12:48 en aan het einde van de maand 12:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Peru kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Piuratemperatuur: - hoogste temperatuur: 32 ℃ (89.6 ℉)laagste temperatuur: 18 ℃ (64.4 ℉)regenval: 0.6mmregenachtige dagen: -
Cajamarcatemperatuur: - hoogste temperatuur: 22 ℃ (71.6 ℉)laagste temperatuur: 6.1 ℃ (42.98 ℉)regenval: 70.9mmregenachtige dagen: 0
Limatemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.5 ℃ (76.1 ℉)laagste temperatuur: 17.8 ℃ (64.04 ℉)regenval: 0.3mmregenachtige dagen: -
Arequipatemperatuur: - hoogste temperatuur: 22 ℃ (71.6 ℉)laagste temperatuur: 7.7 ℃ (45.86 ℉)regenval: 4.3mmregenachtige dagen: -
Cuzcotemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.7 ℃ (67.46 ℉)laagste temperatuur: 6.8 ℃ (44.24 ℉)regenval: 123.6mmregenachtige dagen: -
Iquitostemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laagste temperatuur: 22.8 ℃ (73.04 ℉)regenval: 304.8mmregenachtige dagen: -
Trujillotemperatuur: - hoogste temperatuur: 24.1 ℃ (75.38 ℉)laagste temperatuur: 16.2 ℃ (61.16 ℉)regenval: 0.1mmregenachtige dagen: 0
Tacnatemperatuur: - hoogste temperatuur: 25.8 ℃ (78.44 ℉)laagste temperatuur: 15.2 ℃ (59.36 ℉)regenval: 0.7mmregenachtige dagen: 0
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.