Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Provence-Alpes-Côte d'Azur

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Provence-Alpes-Côte d'Azur? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Europa - Frankrike - Provence-Alpes-Côte d'Azur

Hvilket vær kan du forvente i Provence-Alpes-Côte d'Azur

Provence-Alpes-Côte d'Azur er en del av Frankrike. Frankrike er ganske stort land, så klimaet er mangfoldig her. De fleste av de lavtliggende områdene i Frankrike befinner seg i havets klimasone, slik at du generelt kan forvente kjølige vintre og milde somre. Men det er milde vintre og varme somre langs Middelhavet. I de fleste oversjøiske regioner i Frankrike kan du forvente et tropisk klima.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Aix en Provence, Alpes Maritimes, Alpes de Haute Provence, Annot, Antibes, Arles, Avignon, Bandol, Bormes les Mimosas, Bouches du Rhône, Briançon, Cagnes sur Mer, Camargue, Cannes, Carpentras, Cassis, Castillon, Cavaillon, Cavalaire sur Mer, Cotignac, Fayence, French Riviera, Fréjus, Grasse, Hautes Alpes, L'Isle sur la Sorgue, La Ciotat, La Trinité, Le Lavandou, Les Baux de Provence, Loup Valley, Lourmarin, Luberon, Manosque, Marseille, Menton, Mont Ventoux, Mougins, Moustiers Sainte Marie, Nice, Néoules, Orange, Oze, Peillon, Porquerolles, Port Cros, Puyloubier, Queyras, Rians, Risoul, Roquebrune sur Argens, Saint Jean Cap Ferrat, Saint Martin de Crau, Saint Paul de Vence, Saint Raphaël, Saint Rémy de Provence, Saint Tropez, Saintes Maries de la Mer, Salon de Provence, Sanary sur Mer, Seillans, Serre Chevalier, Sisteron, Sospel, Toulon, Tourrettes sur Loup, Vaison la Romaine, Valbonne and Biot, Var, Vaucluse, Vence, Verdon Gorge, Veynes, Villefranche sur Mer, Èze, Île du Levant, Îles d'Hyères.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Marseille Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 29.9 ℃ (85.82 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 19.1 ℃ (66.38 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 11.5 ℃ (52.7 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 3.2 ℃ (37.76 ℉). Den mest regnfulle måneden her er April, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 6.2. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 1.4.

Når du reiser rundt Provence-Alpes-Côte d'Azur, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Frankrike er Mont Blanc (4810 m) og det laveste punktet er Rhone River delta (-2 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Provence-Alpes-Côte d'Azur. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Provence-Alpes-Côte d'Azur i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Provence-Alpes-Côte d'Azur i Januar er 11.5 ℃ (52.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.2 ℃ (37.76 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.95 ℃ (53.51 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12 ℃ (53.6 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 53.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:01 (timer og minutter), i midten av måneden 9:20 og i slutten av måneden 9:50.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Provence-Alpes-Côte d'Azur i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Provence-Alpes-Côte d'Azur i Februar er 12.5 ℃ (54.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.1 ℃ (39.38 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12 ℃ (53.6 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.95 ℃ (57.11 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 43.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:50 (timer og minutter), i midten av måneden 10:29 og i slutten av måneden 11:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Provence-Alpes-Côte d'Azur i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Provence-Alpes-Côte d'Azur i Mars er 15.4 ℃ (59.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6 ℃ (42.8 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.95 ℃ (57.11 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.55 ℃ (61.79 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 4.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 41.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:12 (timer og minutter), i midten av måneden 11:56 og i slutten av måneden 12:41.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Provence-Alpes-Côte d'Azur i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Provence-Alpes-Côte d'Azur i April er 17.7 ℃ (63.86 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.9 ℃ (48.02 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.55 ℃ (61.79 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.3 ℃ (68.54 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 6.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 57.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:41 (timer og minutter), i midten av måneden 13:24 og i slutten av måneden 14:05.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Provence-Alpes-Côte d'Azur i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Provence-Alpes-Côte d'Azur i Mai er 22.9 ℃ (73.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.5 ℃ (54.5 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.3 ℃ (68.54 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.65 ℃ (76.37 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 4.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 41.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:05 (timer og minutter), i midten av måneden 14:41 og i slutten av måneden 15:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Provence-Alpes-Côte d'Azur i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Provence-Alpes-Côte d'Azur i Juni er 26.4 ℃ (79.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16 ℃ (60.8 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.65 ℃ (76.37 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.15 ℃ (82.67 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 3.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 25.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:07 (timer og minutter), i midten av måneden 15:22 og i slutten av måneden 15:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Provence-Alpes-Côte d'Azur i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Provence-Alpes-Côte d'Azur i Juli er 29.9 ℃ (85.82 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.1 ℃ (66.38 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.15 ℃ (82.67 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.55 ℃ (85.19 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 1.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 12.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:21 (timer og minutter), i midten av måneden 15:06 og i slutten av måneden 14:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Provence-Alpes-Côte d'Azur i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Provence-Alpes-Côte d'Azur i August er 29.2 ℃ (84.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.6 ℃ (65.48 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.55 ℃ (85.19 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.6 ℃ (81.68 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 3.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 30.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:39 (timer og minutter), i midten av måneden 14:03 og i slutten av måneden 13:23.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Provence-Alpes-Côte d'Azur i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Provence-Alpes-Côte d'Azur i September er 26 ℃ (78.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.5 ℃ (59.9 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.6 ℃ (81.68 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.05 ℃ (73.49 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 4.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 60.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:23 (timer og minutter), i midten av måneden 12:40 og i slutten av måneden 11:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Provence-Alpes-Côte d'Azur i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Provence-Alpes-Côte d'Azur i Oktober er 20.1 ℃ (68.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.1 ℃ (53.78 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.05 ℃ (73.49 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.35 ℃ (63.23 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 6.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 85.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:56 (timer og minutter), i midten av måneden 11:12 og i slutten av måneden 10:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Provence-Alpes-Côte d'Azur i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Provence-Alpes-Côte d'Azur i November er 14.6 ℃ (58.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.8 ℃ (44.24 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.35 ℃ (63.23 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.5 ℃ (56.3 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 5.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 50.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:30 (timer og minutter), i midten av måneden 9:51 og i slutten av måneden 9:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Provence-Alpes-Côte d'Azur i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Provence-Alpes-Côte d'Azur i Desember er 12.4 ℃ (54.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 4.4 ℃ (39.92 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.5 ℃ (56.3 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.95 ℃ (53.51 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 5.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 52.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:21 (timer og minutter), i midten av måneden 9:01 og i slutten av måneden 8:58.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Provence-Alpes-Côte d'Azur på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Nicetemperatur: - høyeste temperatur: 14 ℃ (57.2 ℉)laveste temperatur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)nedbør: 89.6mmregnfulle dager: 5.9
Marseilletemperatur: - høyeste temperatur: 12.4 ℃ (54.32 ℉)laveste temperatur: 4.4 ℃ (39.92 ℉)nedbør: 52.2mmregnfulle dager: 5.6
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2021 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest