Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Provence-Alpes-Côte d'Azur

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Provence-Alpes-Côte d'Azur te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Frankrijk - Provence-Alpes-Côte d'Azur

Welk weer te verwachten in Provence-Alpes-Côte d'Azur

Provence-Alpes-Côte d'Azur maakt deel uit van Frankrijk. Frankrijk is een vrij groot land, dus het klimaat is hier divers. De meeste laaggelegen gebieden van Frankrijk liggen in de oceanische klimaatzone, dus u kunt over het algemeen koele winters en milde zomers verwachten. Maar er zijn milde winters en hete zomers langs de Middellandse Zee. In de meeste overzeese gebieden van Frankrijk kunt u een tropisch klimaat verwachten.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Aix en Provence, Alpes Maritimes, Alpes de Haute Provence, Annot, Antibes, Arles, Avignon, Bandol, Bormes les Mimosas, Bouches du Rhône, Briançon, Cagnes sur Mer, Camargue, Cannes, Carpentras, Cassis, Castillon, Cavaillon, Cavalaire sur Mer, Cotignac, Fayence, French Riviera, Fréjus, Grasse, Hautes Alpes, L'Isle sur la Sorgue, La Ciotat, La Trinité, Le Lavandou, Les Baux de Provence, Loup Valley, Lourmarin, Luberon, Manosque, Marseille, Menton, Mont Ventoux, Mougins, Moustiers Sainte Marie, Nice, Néoules, Orange, Oze, Peillon, Porquerolles, Port Cros, Puyloubier, Queyras, Rians, Risoul, Roquebrune sur Argens, Saint Jean Cap Ferrat, Saint Martin de Crau, Saint Paul de Vence, Saint Raphaël, Saint Rémy de Provence, Saint Tropez, Saintes Maries de la Mer, Salon de Provence, Sanary sur Mer, Seillans, Serre Chevalier, Sisteron, Sospel, Toulon, Tourrettes sur Loup, Vaison la Romaine, Valbonne and Biot, Var, Vaucluse, Vence, Verdon Gorge, Veynes, Villefranche sur Mer, Èze, Île du Levant, Îles d'Hyères.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Marseille en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 29.9 ℃ (85.82 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 19.1 ℃ (66.38 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 11.5 ℃ (52.7 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 3.2 ℃ (37.76 ℉). De meest regenachtige maand hier is april, het gemiddelde aantal regendagen is 6.2. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 1.4.

Wanneer u rond Provence-Alpes-Côte d'Azur reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Frankrijk Mont Blanc (4810 m) en het laagste punt is Rhone River delta (-2 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Provence-Alpes-Côte d'Azur te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Provence-Alpes-Côte d'Azur in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Provence-Alpes-Côte d'Azur in januari is 11.5 ℃ (52.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 3.2 ℃ (37.76 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.95 ℃ (53.51 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12 ℃ (53.6 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 6. De gemiddelde regenval is 53.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:01 (uren en minuten), in midden in de maand 9:20 en aan het einde van de maand 9:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Provence-Alpes-Côte d'Azur in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Provence-Alpes-Côte d'Azur in februari is 12.5 ℃ (54.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.1 ℃ (39.38 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12 ℃ (53.6 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.95 ℃ (57.11 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 5. De gemiddelde regenval is 43.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:50 (uren en minuten), in midden in de maand 10:29 en aan het einde van de maand 11:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Provence-Alpes-Côte d'Azur in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Provence-Alpes-Côte d'Azur in maart is 15.4 ℃ (59.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6 ℃ (42.8 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.95 ℃ (57.11 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.55 ℃ (61.79 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 4.8. De gemiddelde regenval is 41.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:12 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 12:41.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Provence-Alpes-Côte d'Azur in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Provence-Alpes-Côte d'Azur in april is 17.7 ℃ (63.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.9 ℃ (48.02 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.55 ℃ (61.79 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.3 ℃ (68.54 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 6.2. De gemiddelde regenval is 57.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:41 (uren en minuten), in midden in de maand 13:24 en aan het einde van de maand 14:05.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Provence-Alpes-Côte d'Azur in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Provence-Alpes-Côte d'Azur in mei is 22.9 ℃ (73.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.5 ℃ (54.5 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.3 ℃ (68.54 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.65 ℃ (76.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 4.9. De gemiddelde regenval is 41.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:05 (uren en minuten), in midden in de maand 14:41 en aan het einde van de maand 15:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Provence-Alpes-Côte d'Azur in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Provence-Alpes-Côte d'Azur in juni is 26.4 ℃ (79.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16 ℃ (60.8 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.65 ℃ (76.37 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.15 ℃ (82.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 3.5. De gemiddelde regenval is 25.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:07 (uren en minuten), in midden in de maand 15:22 en aan het einde van de maand 15:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Provence-Alpes-Côte d'Azur in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Provence-Alpes-Côte d'Azur in juli is 29.9 ℃ (85.82 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.1 ℃ (66.38 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.15 ℃ (82.67 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 1.4. De gemiddelde regenval is 12.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:21 (uren en minuten), in midden in de maand 15:06 en aan het einde van de maand 14:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Provence-Alpes-Côte d'Azur in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Provence-Alpes-Côte d'Azur in augustus is 29.2 ℃ (84.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.6 ℃ (65.48 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.6 ℃ (81.68 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 3.1. De gemiddelde regenval is 30.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:39 (uren en minuten), in midden in de maand 14:03 en aan het einde van de maand 13:23.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Provence-Alpes-Côte d'Azur in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Provence-Alpes-Côte d'Azur in september is 26 ℃ (78.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.5 ℃ (59.9 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.6 ℃ (81.68 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.05 ℃ (73.49 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 4.1. De gemiddelde regenval is 60.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:23 (uren en minuten), in midden in de maand 12:40 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Provence-Alpes-Côte d'Azur in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Provence-Alpes-Côte d'Azur in oktober is 20.1 ℃ (68.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.1 ℃ (53.78 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.05 ℃ (73.49 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.35 ℃ (63.23 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 6.2. De gemiddelde regenval is 85.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:12 en aan het einde van de maand 10:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Provence-Alpes-Côte d'Azur in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Provence-Alpes-Côte d'Azur in november is 14.6 ℃ (58.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.8 ℃ (44.24 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.35 ℃ (63.23 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.5 ℃ (56.3 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 5.3. De gemiddelde regenval is 50.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:30 (uren en minuten), in midden in de maand 9:51 en aan het einde van de maand 9:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Provence-Alpes-Côte d'Azur in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Provence-Alpes-Côte d'Azur in december is 12.4 ℃ (54.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 4.4 ℃ (39.92 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.5 ℃ (56.3 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.95 ℃ (53.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 5.6. De gemiddelde regenval is 52.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:21 (uren en minuten), in midden in de maand 9:01 en aan het einde van de maand 8:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Provence-Alpes-Côte d'Azur kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Nicetemperatuur: - hoogste temperatuur: 14 ℃ (57.2 ℉)laagste temperatuur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)regenval: 89.6mmregenachtige dagen: 5.9
Marseilletemperatuur: - hoogste temperatuur: 12.4 ℃ (54.32 ℉)laagste temperatuur: 4.4 ℃ (39.92 ℉)regenval: 52.2mmregenachtige dagen: 5.6
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.