Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Queensland

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Queensland? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hvilket vær kan du forvente i Queensland

Queensland er en del av Australia. Klimaet i Australia varierer mye, da landet er veldig stort. Den største delen av Australia er tørket til halvtørr, temperert i sør og øst, tropisk i nord. Den nordlige delen av Australia har et tropisk klima med tropiske regnskoger, gressletter og ørkener. Vinteren i Australia er vanligvis mild, det er ikke så store kontraster mellom sommer og vinter temperaturer som på den nordlige halvkule. Men på enkelte steder kan temperaturen gå ned under null om vinteren.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Airlie Beach, Atherton Tablelands, Ayr, Beerwah, Birdsville, Blackall, Boodjamulla National Park, Boonah, Bowen, Brisbane, Bundaberg, Bunya Mountains National Park, Burketown, Cairns, Caloundra, Cardwell, Carnarvon National Park, Central Queensland, Charleville, Charters Towers, Childers, Chinchilla, Cloncurry, Cooktown, Cooladdi, Coolum, Croydon, Cunnamulla, Currawinya National Park, Daintree National Park, Darling Downs, Eulo, Far North Queensland, Fitzroy Island, Flaxton, Fraser Island, Gin Gin, Gladstone, Glass House Mountains National Park, Gold Coast, Goondiwindi, Great Barrier Reef, Green Island, Gympie, Hamilton Island, Heron Island, Hervey Bay, Hinchinbrook Island, Hook island, Horn Island, Hungerford, Innisfail, Ipswich, Karumba, Kilkivan, Killarney, Kingaroy, Kuranda, Lady Elliot Island, Landsborough, Lizard Island, Logan City, Longreach, Mackay, Magnetic Island, Maleny, Mapleton, Maroochydore, Maryborough, Mission Beach, Montville, Mooloolaba, Moreton Island, Mount Isa, Nambour, Noosa, Normanton, North Stradbroke Island, Numinbah Valley, Outback Queensland, Palm Cove, Paluma, Port Douglas, Proserpine, Rainbow Beach, Redcliffe, Rockhampton, Roma, Samford valley, South East Queensland, Southern Reef Islands, St George, Stanthorpe, Stradbroke Island, Tamborine Mountain, Thargomindah, Thuringowa, Thursday Island, Toowoomba, Torres Strait Islands, Town of 1770, Townsville, Tully, Undara Volcanic National Park, Weipa, Whitsunday Islands, Winton, Yandina, Yeppoon, Yorkeys Knob, Yowah.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Brisbane Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 30.1 ℃ (86.18 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 22.1 ℃ (71.78 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 21.5 ℃ (70.7 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 10.5 ℃ (50.9 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Februar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 10.1. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 3.3.

Når du reiser rundt Queensland, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Australia er Mount Kosciuszko (2228 m) og det laveste punktet er Lake Eyre (-15 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Queensland. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Queensland i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Queensland i Januar er 30.1 ℃ (86.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.1 ℃ (71.78 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.6 ℃ (85.28 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 8.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 156.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:50 (timer og minutter), i midten av måneden 13:40 og i slutten av måneden 13:24.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Queensland i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Queensland i Februar er 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 21 ℃ (69.8 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.55 ℃ (85.19 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 10.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 140.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:24 (timer og minutter), i midten av måneden 13:02 og i slutten av måneden 12:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Queensland i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Queensland i Mars er 29.3 ℃ (84.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.7 ℃ (67.46 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.55 ℃ (85.19 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.35 ℃ (83.03 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 8.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 106.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:39 (timer og minutter), i midten av måneden 12:14 og i slutten av måneden 11:49.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Queensland i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Queensland i April er 27.4 ℃ (81.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.5 ℃ (63.5 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.35 ℃ (83.03 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26 ℃ (78.8 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 7.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 71 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:49 (timer og minutter), i midten av måneden 11:26 og i slutten av måneden 11:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Queensland i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Queensland i Mai er 24.6 ℃ (76.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14 ℃ (57.2 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26 ℃ (78.8 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.15 ℃ (73.67 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 5.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 71 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:04 (timer og minutter), i midten av måneden 10:45 og i slutten av måneden 10:32.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Queensland i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Queensland i Juni er 21.7 ℃ (71.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.8 ℃ (53.24 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.15 ℃ (73.67 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.6 ℃ (70.88 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 6.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 56.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:32 (timer og minutter), i midten av måneden 10:24 og i slutten av måneden 10:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Queensland i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Queensland i Juli er 21.5 ℃ (70.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.5 ℃ (50.9 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.6 ℃ (70.88 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.65 ℃ (72.77 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 3.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 23.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:25 (timer og minutter), i midten av måneden 10:32 og i slutten av måneden 10:46.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Queensland i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Queensland i August er 23.8 ℃ (74.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.9 ℃ (51.62 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.65 ℃ (72.77 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.9 ℃ (76.82 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 3.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 42.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:46 (timer og minutter), i midten av måneden 11:05 og i slutten av måneden 11:27.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Queensland i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Queensland i September er 26 ℃ (78.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.1 ℃ (57.38 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.9 ℃ (76.82 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.6 ℃ (79.88 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 3.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 30.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:27 (timer og minutter), i midten av måneden 11:50 og i slutten av måneden 12:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Queensland i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Queensland i Oktober er 27.2 ℃ (80.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 16.9 ℃ (62.42 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.6 ℃ (79.88 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.8 ℃ (82.04 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 6.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 72.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:14 (timer og minutter), i midten av måneden 12:38 og i slutten av måneden 13:02.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Queensland i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Queensland i November er 28.4 ℃ (83.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 18.8 ℃ (65.84 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.8 ℃ (82.04 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.75 ℃ (83.75 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 8.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 106.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:02 (timer og minutter), i midten av måneden 13:23 og i slutten av måneden 13:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Queensland i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Queensland i Desember er 29.1 ℃ (84.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.1 ℃ (68.18 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.75 ℃ (83.75 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.6 ℃ (85.28 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 134.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:40 (timer og minutter), i midten av måneden 13:50 og i slutten av måneden 13:52.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Queensland på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Cairnstemperatur: - høyeste temperatur: 32.1 ℃ (89.78 ℉)laveste temperatur: 23.7 ℃ (74.66 ℉)nedbør: 179.3mmregnfulle dager: 14.4
Brisbanetemperatur: - høyeste temperatur: 29.1 ℃ (84.38 ℉)laveste temperatur: 20.1 ℃ (68.18 ℉)nedbør: 134.8mmregnfulle dager: 9
Townsvilletemperatur: - høyeste temperatur: 32.3 ℃ (90.14 ℉)laveste temperatur: 24.6 ℃ (76.28 ℉)nedbør: 140mmregnfulle dager: 10.5
Bowentemperatur: - høyeste temperatur: 30.9 ℃ (87.62 ℉)laveste temperatur: 24.3 ℃ (75.74 ℉)nedbør: 153.8mmregnfulle dager: 9.6
Bundabergtemperatur: - høyeste temperatur: 29.5 ℃ (85.1 ℉)laveste temperatur: 21.6 ℃ (70.88 ℉)nedbør: 121mmregnfulle dager: 10.2
Charlevilletemperatur: - høyeste temperatur: 34.2 ℃ (93.56 ℉)laveste temperatur: 21.3 ℃ (70.34 ℉)nedbør: 55.3mmregnfulle dager: 7
Charters Towerstemperatur: - høyeste temperatur: 34.3 ℃ (93.74 ℉)laveste temperatur: 21.8 ℃ (71.24 ℉)nedbør: 83.5mmregnfulle dager: 8
Gold Coasttemperatur: - høyeste temperatur: 27.1 ℃ (80.78 ℉)laveste temperatur: 20.3 ℃ (68.54 ℉)nedbør: 169.3mmregnfulle dager: 13.7
Goondiwinditemperatur: - høyeste temperatur: 32.6 ℃ (90.68 ℉)laveste temperatur: 19.2 ℃ (66.56 ℉)nedbør: 81.7mmregnfulle dager: 8.1
Gympietemperatur: - høyeste temperatur: 30.8 ℃ (87.44 ℉)laveste temperatur: 18.7 ℃ (65.66 ℉)nedbør: 170.2mmregnfulle dager: 12.4
Hervey Baytemperatur: - høyeste temperatur: 29.8 ℃ (85.64 ℉)laveste temperatur: 21.4 ℃ (70.52 ℉)nedbør: - regnfulle dager: -
Innisfailtemperatur: - høyeste temperatur: 30.5 ℃ (86.9 ℉)laveste temperatur: 23.6 ℃ (74.48 ℉)nedbør: 294.4mmregnfulle dager: 15
Ipswichtemperatur: - høyeste temperatur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laveste temperatur: 18.2 ℃ (64.76 ℉)nedbør: 124.5mmregnfulle dager: 11.6
Kingaroytemperatur: - høyeste temperatur: 30.5 ℃ (86.9 ℉)laveste temperatur: 16.4 ℃ (61.52 ℉)nedbør: 110.8mmregnfulle dager: 9.3
Longreachtemperatur: - høyeste temperatur: 37.7 ℃ (99.86 ℉)laveste temperatur: 23 ℃ (73.4 ℉)nedbør: 54.8mmregnfulle dager: 6.6
Mackaytemperatur: - høyeste temperatur: 31 ℃ (87.8 ℉)laveste temperatur: 23.4 ℃ (74.12 ℉)nedbør: 185.3mmregnfulle dager: 11.9
Rockhamptontemperatur: - høyeste temperatur: 32.1 ℃ (89.78 ℉)laveste temperatur: 22.2 ℃ (71.96 ℉)nedbør: 116.3mmregnfulle dager: 9.3
Romatemperatur: - høyeste temperatur: 32.7 ℃ (90.86 ℉)laveste temperatur: 19.8 ℃ (67.64 ℉)nedbør: 70.3mmregnfulle dager: 6.8
Toowoombatemperatur: - høyeste temperatur: 27.1 ℃ (80.78 ℉)laveste temperatur: 17 ℃ (62.6 ℉)nedbør: - regnfulle dager: -
Wintontemperatur: - høyeste temperatur: 37.8 ℃ (100.04 ℉)laveste temperatur: 24.3 ℃ (75.74 ℉)nedbør: 50.5mmregnfulle dager: 6.1
Yeppoontemperatur: - høyeste temperatur: 29 ℃ (84.2 ℉)laveste temperatur: 22.7 ℃ (72.86 ℉)nedbør: - regnfulle dager: -
Mount Isatemperatur: - høyeste temperatur: 36.6 ℃ (97.88 ℉)laveste temperatur: 23.3 ℃ (73.94 ℉)nedbør: 77.8mmregnfulle dager: 7.8
Ousetemperatur: - høyeste temperatur: 23.1 ℃ (73.58 ℉)laveste temperatur: 8.9 ℃ (48.02 ℉)nedbør: - regnfulle dager: -
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.