Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Australia

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Australia? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hvilket vær kan du forvente i Australia

Klimaet i Australia varierer mye, da landet er veldig stort. Den største delen av Australia er tørket til halvtørr, temperert i sør og øst, tropisk i nord. Den nordlige delen av Australia har et tropisk klima med tropiske regnskoger, gressletter og ørkener. Vinteren i Australia er vanligvis mild, det er ikke så store kontraster mellom sommer og vinter temperaturer som på den nordlige halvkule. Men på enkelte steder kan temperaturen gå ned under null om vinteren.

Siden Australia har et veldig stort område, er informasjonen nedenfor hovedsakelig bare relatert til området rundt hovedstaden i dette landet. For å se informasjon om andre steder, vennligst velg ett av disse områdene: New South Wales, Northern Territory, Queensland, South Australia, Tasmania, Victoria, Western Australia.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 28.3 ℃ (82.94 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 12.9 ℃ (55.22 ℉). Den kaldeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 11.2 ℃ (52.16 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 0 ℃ (32 ℉). Den mest regnfulle måneden her er August, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 10.9. Den minste regnfulle måneden her er Februar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 6.6.

Når du reiser til noen steder i Australia, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Mount Kosciuszko (2228 m) og det laveste punktet er Lake Eyre (-15 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Australia. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Australia i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Australia i Januar er 28.3 ℃ (82.94 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.9 ℃ (55.22 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.15 ℃ (80.87 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.6 ℃ (81.68 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 7.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 60.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:29 (timer og minutter), i midten av måneden 14:15 og i slutten av måneden 13:52.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Australia i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Australia i Februar er 26.9 ℃ (80.42 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.8 ℃ (55.04 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.6 ℃ (81.68 ℉). På slutten Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26 ℃ (78.8 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 6.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 54.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:52 (timer og minutter), i midten av måneden 13:23 og i slutten av måneden 12:51.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Australia i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Australia i Mars er 25.1 ℃ (77.18 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.9 ℃ (51.62 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26 ℃ (78.8 ℉). På slutten Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.4 ℃ (72.32 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 7.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 52 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:51 (timer og minutter), i midten av måneden 12:17 og i slutten av måneden 11:44.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Australia i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Australia i April er 19.7 ℃ (67.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.7 ℃ (44.06 ℉). På begynnelsen April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.4 ℃ (72.32 ℉). På slutten April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.65 ℃ (63.77 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 7.4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 48.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:44 (timer og minutter), i midten av måneden 11:11 og i slutten av måneden 10:42.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Australia i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Australia i Mai er 15.6 ℃ (60.08 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.3 ℃ (37.94 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.65 ℃ (63.77 ℉). På slutten Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.05 ℃ (57.29 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 8.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 47.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:42 (timer og minutter), i midten av måneden 10:16 og i slutten av måneden 9:57.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Australia i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Australia i Juni er 12.5 ℃ (54.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.1 ℃ (33.98 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.05 ℃ (57.29 ℉). På slutten Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.85 ℃ (53.33 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 9.3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 38.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:57 (timer og minutter), i midten av måneden 9:47 og i slutten av måneden 9:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Australia i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Australia i Juli er 11.2 ℃ (52.16 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 0 ℃ (32 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.85 ℃ (53.33 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.2 ℃ (53.96 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 9.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 41.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:47 (timer og minutter), i midten av måneden 9:58 og i slutten av måneden 10:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Australia i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Australia i August er 13.2 ℃ (55.76 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.2 ℃ (34.16 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.2 ℃ (53.96 ℉). På slutten August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.7 ℃ (58.46 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 10.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 47.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:17 (timer og minutter), i midten av måneden 10:43 og i slutten av måneden 11:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Australia i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Australia i September er 16.2 ℃ (61.16 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 3.2 ℃ (37.76 ℉). På begynnelsen September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 14.7 ℃ (58.46 ℉). På slutten September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.75 ℃ (63.95 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 10. Den gjennomsnittlige nedbøren er 51.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:12 (timer og minutter), i midten av måneden 11:44 og i slutten av måneden 12:17.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Australia i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Australia i Oktober er 19.3 ℃ (66.74 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.1 ℃ (42.98 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.75 ℃ (63.95 ℉). På slutten Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.85 ℃ (69.53 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 10.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 63.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:17 (timer og minutter), i midten av måneden 12:50 og i slutten av måneden 13:22.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Australia i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Australia i November er 22.4 ℃ (72.32 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.9 ℃ (48.02 ℉). På begynnelsen November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.85 ℃ (69.53 ℉). På slutten November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.2 ℃ (75.56 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 9.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 64.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:22 (timer og minutter), i midten av måneden 13:51 og i slutten av måneden 14:15.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Australia i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Australia i Desember er 26 ℃ (78.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.3 ℃ (52.34 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.2 ℃ (75.56 ℉). På slutten Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.15 ℃ (80.87 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 7.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 51.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:15 (timer og minutter), i midten av måneden 14:29 og i slutten av måneden 14:31.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.