Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Queensland

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Queensland te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.


Welk weer te verwachten in Queensland

Queensland maakt deel uit van Australië. Het klimaat van Australië varieert sterk, omdat het land erg groot is. Het grootste deel van Australië is droog tot half droog, gematigd in het zuiden en oosten, tropisch in het noorden. Het noordelijke deel van Australië heeft een tropisch klimaat met tropische regenwouden, graslanden en woestijnen. De winter in Australië is meestal mild, er zijn niet zo grote contrasten tussen zomer- en wintertemperaturen als op het noordelijk halfrond. Maar op sommige plaatsen kunnen de temperaturen in de winter onder nul dalen.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Airlie Beach, Atherton Tablelands, Ayr, Beerwah, Birdsville, Blackall, Boodjamulla National Park, Boonah, Bowen, Brisbane, Bundaberg, Bunya Mountains National Park, Burketown, Cairns, Caloundra, Cardwell, Carnarvon National Park, Central Queensland, Charleville, Charters Towers, Childers, Chinchilla, Cloncurry, Cooktown, Cooladdi, Coolum, Croydon, Cunnamulla, Currawinya National Park, Daintree National Park, Darling Downs, Eulo, Far North Queensland, Fitzroy Island, Flaxton, Fraser Island, Gin Gin, Gladstone, Glass House Mountains National Park, Gold Coast, Goondiwindi, Great Barrier Reef, Green Island, Gympie, Hamilton Island, Heron Island, Hervey Bay, Hinchinbrook Island, Hook island, Horn Island, Hungerford, Innisfail, Ipswich, Karumba, Kilkivan, Killarney, Kingaroy, Kuranda, Lady Elliot Island, Landsborough, Lizard Island, Logan City, Longreach, Mackay, Magnetic Island, Maleny, Mapleton, Maroochydore, Maryborough, Mission Beach, Montville, Mooloolaba, Moreton Island, Mount Isa, Nambour, Noosa, Normanton, North Stradbroke Island, Numinbah Valley, Outback Queensland, Palm Cove, Paluma, Port Douglas, Proserpine, Rainbow Beach, Redcliffe, Rockhampton, Roma, Samford valley, South East Queensland, Southern Reef Islands, St George, Stanthorpe, Stradbroke Island, Tamborine Mountain, Thargomindah, Thuringowa, Thursday Island, Toowoomba, Torres Strait Islands, Town of 1770, Townsville, Tully, Undara Volcanic National Park, Weipa, Whitsunday Islands, Winton, Yandina, Yeppoon, Yorkeys Knob, Yowah.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Brisbane en in veel andere steden. De warmste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30.1 ℃ (86.18 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 22.1 ℃ (71.78 ℉). De koudste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 21.5 ℃ (70.7 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 10.5 ℃ (50.9 ℉). De meest regenachtige maand hier is februari, het gemiddelde aantal regendagen is 10.1. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 3.3.

Wanneer u rond Queensland reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Australië Mount Kosciuszko (2228 m) en het laagste punt is Lake Eyre (-15 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Queensland te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december


januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Queensland in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Queensland in januari is 30.1 ℃ (86.18 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.1 ℃ (71.78 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.6 ℃ (85.28 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 8.8. De gemiddelde regenval is 156.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:50 (uren en minuten), in midden in de maand 13:40 en aan het einde van de maand 13:24.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Queensland in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Queensland in februari is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 21 ℃ (69.8 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 10.1. De gemiddelde regenval is 140.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:24 (uren en minuten), in midden in de maand 13:02 en aan het einde van de maand 12:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Queensland in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Queensland in maart is 29.3 ℃ (84.74 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.7 ℃ (67.46 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.55 ℃ (85.19 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.35 ℃ (83.03 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 8.9. De gemiddelde regenval is 106.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:39 (uren en minuten), in midden in de maand 12:14 en aan het einde van de maand 11:49.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Queensland in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Queensland in april is 27.4 ℃ (81.32 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.5 ℃ (63.5 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.35 ℃ (83.03 ℉). Op de eind april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26 ℃ (78.8 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 7.2. De gemiddelde regenval is 71 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:49 (uren en minuten), in midden in de maand 11:26 en aan het einde van de maand 11:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Queensland in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Queensland in mei is 24.6 ℃ (76.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14 ℃ (57.2 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26 ℃ (78.8 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.15 ℃ (73.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 5.8. De gemiddelde regenval is 71 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:04 (uren en minuten), in midden in de maand 10:45 en aan het einde van de maand 10:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Queensland in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Queensland in juni is 21.7 ℃ (71.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.8 ℃ (53.24 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.15 ℃ (73.67 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.6 ℃ (70.88 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 6.5. De gemiddelde regenval is 56.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:32 (uren en minuten), in midden in de maand 10:24 en aan het einde van de maand 10:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Queensland in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Queensland in juli is 21.5 ℃ (70.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.5 ℃ (50.9 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.6 ℃ (70.88 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.65 ℃ (72.77 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 3.3. De gemiddelde regenval is 23.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:25 (uren en minuten), in midden in de maand 10:32 en aan het einde van de maand 10:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Queensland in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Queensland in augustus is 23.8 ℃ (74.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.9 ℃ (51.62 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.65 ℃ (72.77 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.9 ℃ (76.82 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 3.8. De gemiddelde regenval is 42.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:46 (uren en minuten), in midden in de maand 11:05 en aan het einde van de maand 11:27.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Queensland in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Queensland in september is 26 ℃ (78.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.1 ℃ (57.38 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.9 ℃ (76.82 ℉). Op de eind september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.6 ℃ (79.88 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 3.8. De gemiddelde regenval is 30.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:27 (uren en minuten), in midden in de maand 11:50 en aan het einde van de maand 12:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Queensland in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Queensland in oktober is 27.2 ℃ (80.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 16.9 ℃ (62.42 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.6 ℃ (79.88 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.8 ℃ (82.04 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 6.2. De gemiddelde regenval is 72.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:14 (uren en minuten), in midden in de maand 12:38 en aan het einde van de maand 13:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Queensland in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Queensland in november is 28.4 ℃ (83.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 18.8 ℃ (65.84 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.8 ℃ (82.04 ℉). Op de eind november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.75 ℃ (83.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 8.2. De gemiddelde regenval is 106.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:02 (uren en minuten), in midden in de maand 13:23 en aan het einde van de maand 13:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Queensland in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Queensland in december is 29.1 ℃ (84.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.1 ℃ (68.18 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.75 ℃ (83.75 ℉). Op de eind december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.6 ℃ (85.28 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 9. De gemiddelde regenval is 134.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:40 (uren en minuten), in midden in de maand 13:50 en aan het einde van de maand 13:52.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Queensland kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Cairnstemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.1 ℃ (89.78 ℉)laagste temperatuur: 23.7 ℃ (74.66 ℉)regenval: 179.3mmregenachtige dagen: 14.4
Brisbanetemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.1 ℃ (84.38 ℉)laagste temperatuur: 20.1 ℃ (68.18 ℉)regenval: 134.8mmregenachtige dagen: 9
Townsvilletemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.3 ℃ (90.14 ℉)laagste temperatuur: 24.6 ℃ (76.28 ℉)regenval: 140mmregenachtige dagen: 10.5
Bowentemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.9 ℃ (87.62 ℉)laagste temperatuur: 24.3 ℃ (75.74 ℉)regenval: 153.8mmregenachtige dagen: 9.6
Bundabergtemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.5 ℃ (85.1 ℉)laagste temperatuur: 21.6 ℃ (70.88 ℉)regenval: 121mmregenachtige dagen: 10.2
Charlevilletemperatuur: - hoogste temperatuur: 34.2 ℃ (93.56 ℉)laagste temperatuur: 21.3 ℃ (70.34 ℉)regenval: 55.3mmregenachtige dagen: 7
Charters Towerstemperatuur: - hoogste temperatuur: 34.3 ℃ (93.74 ℉)laagste temperatuur: 21.8 ℃ (71.24 ℉)regenval: 83.5mmregenachtige dagen: 8
Gold Coasttemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.1 ℃ (80.78 ℉)laagste temperatuur: 20.3 ℃ (68.54 ℉)regenval: 169.3mmregenachtige dagen: 13.7
Goondiwinditemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.6 ℃ (90.68 ℉)laagste temperatuur: 19.2 ℃ (66.56 ℉)regenval: 81.7mmregenachtige dagen: 8.1
Gympietemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.8 ℃ (87.44 ℉)laagste temperatuur: 18.7 ℃ (65.66 ℉)regenval: 170.2mmregenachtige dagen: 12.4
Hervey Baytemperatuur: - hoogste temperatuur: 29.8 ℃ (85.64 ℉)laagste temperatuur: 21.4 ℃ (70.52 ℉)regenval: - regenachtige dagen: -
Innisfailtemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.5 ℃ (86.9 ℉)laagste temperatuur: 23.6 ℃ (74.48 ℉)regenval: 294.4mmregenachtige dagen: 15
Ipswichtemperatuur: - hoogste temperatuur: 31.1 ℃ (87.98 ℉)laagste temperatuur: 18.2 ℃ (64.76 ℉)regenval: 124.5mmregenachtige dagen: 11.6
Kingaroytemperatuur: - hoogste temperatuur: 30.5 ℃ (86.9 ℉)laagste temperatuur: 16.4 ℃ (61.52 ℉)regenval: 110.8mmregenachtige dagen: 9.3
Longreachtemperatuur: - hoogste temperatuur: 37.7 ℃ (99.86 ℉)laagste temperatuur: 23 ℃ (73.4 ℉)regenval: 54.8mmregenachtige dagen: 6.6
Mackaytemperatuur: - hoogste temperatuur: 31 ℃ (87.8 ℉)laagste temperatuur: 23.4 ℃ (74.12 ℉)regenval: 185.3mmregenachtige dagen: 11.9
Rockhamptontemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.1 ℃ (89.78 ℉)laagste temperatuur: 22.2 ℃ (71.96 ℉)regenval: 116.3mmregenachtige dagen: 9.3
Romatemperatuur: - hoogste temperatuur: 32.7 ℃ (90.86 ℉)laagste temperatuur: 19.8 ℃ (67.64 ℉)regenval: 70.3mmregenachtige dagen: 6.8
Toowoombatemperatuur: - hoogste temperatuur: 27.1 ℃ (80.78 ℉)laagste temperatuur: 17 ℃ (62.6 ℉)regenval: - regenachtige dagen: -
Wintontemperatuur: - hoogste temperatuur: 37.8 ℃ (100.04 ℉)laagste temperatuur: 24.3 ℃ (75.74 ℉)regenval: 50.5mmregenachtige dagen: 6.1
Yeppoontemperatuur: - hoogste temperatuur: 29 ℃ (84.2 ℉)laagste temperatuur: 22.7 ℃ (72.86 ℉)regenval: - regenachtige dagen: -
Mount Isatemperatuur: - hoogste temperatuur: 36.6 ℃ (97.88 ℉)laagste temperatuur: 23.3 ℃ (73.94 ℉)regenval: 77.8mmregenachtige dagen: 7.8
Ousetemperatuur: - hoogste temperatuur: 23.1 ℃ (73.58 ℉)laagste temperatuur: 8.9 ℃ (48.02 ℉)regenval: - regenachtige dagen: -
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.


©2018-2021 UsualWeather.com, belangrijkste gegevensbronnen: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Uitgever: Bispiral, s.r.o. | Over ons | Regels van de UsualWeather.com website en bescherming van de privacy
Facebook Twitter Pinterest