Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Republikken Kypros

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Republikken Kypros? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Europa - Republikken Kypros

Hvilket vær kan du forvente i Republikken Kypros

Kypros klima er temperert, Middelhavet. Du kan forvente varme, tørre somre og kjølige vintre, som er varmere på kysten. Det regner noen ganger om vinteren. Noen ganger er det snø om vinteren, men bare i Troodos-fjellene i den sentrale delen av øya.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Agros, Akrotiri and Dhekelia, Ayia Napa, Deryneia, Famagusta district, Kapparis, Larnaca, Larnaca district, Lefkara, Limassol, Limassol district, Mazotos, Nicosia, Nicosia district, Pachna, Paphos, Paphos district, Paralimni, Platres, Protaras, Tala Village, Troodos Square.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 37.8 ℃ (100.04 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 23.5 ℃ (74.3 ℉). Den kaldeste måneden her er Februar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 16.1 ℃ (60.98 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 6.1 ℃ (42.98 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 11. Den minste regnfulle måneden her er Juli, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 0.5.

Når du reiser til noen steder i Republikken Kypros, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Mount Olympus (1951 m) og det laveste punktet er Mediterranean Sea (0 m). Så forskjellene i høyder i dette landet er ikke ubetydelige, og du bør forvente at været skal være forskjellig på steder i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Republikken Kypros. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Republikken Kypros i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Kypros i Januar er 16.3 ℃ (61.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.1 ℃ (42.98 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.15 ℃ (62.87 ℉). På slutten Januar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.2 ℃ (61.16 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 11. Den gjennomsnittlige nedbøren er 63.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:49 (timer og minutter), i midten av måneden 10:02 og i slutten av måneden 10:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Republikken Kypros i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Kypros i Februar er 16.1 ℃ (60.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.1 ℃ (42.98 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.2 ℃ (61.16 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.25 ℃ (64.85 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 9.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 49.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:25 (timer og minutter), i midten av måneden 10:53 og i slutten av måneden 11:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Republikken Kypros i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Kypros i Mars er 20.4 ℃ (68.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 8.1 ℃ (46.58 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.25 ℃ (64.85 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.5 ℃ (72.5 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 6.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 27.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:25 (timer og minutter), i midten av måneden 11:58 og i slutten av måneden 12:32.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Republikken Kypros i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Kypros i April er 24.6 ℃ (76.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.3 ℃ (52.34 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.5 ℃ (72.5 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.2 ℃ (80.96 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 6.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 22.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:32 (timer og minutter), i midten av måneden 13:04 og i slutten av måneden 13:34.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Republikken Kypros i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Kypros i Mai er 29.8 ℃ (85.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.2 ℃ (59.36 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.2 ℃ (80.96 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.95 ℃ (89.51 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 4.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 37.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:34 (timer og minutter), i midten av måneden 14:00 og i slutten av måneden 14:20.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Republikken Kypros i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Kypros i Juni er 34.1 ℃ (93.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 20.7 ℃ (69.26 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.95 ℃ (89.51 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.65 ℃ (96.17 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 1.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 15.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:20 (timer og minutter), i midten av måneden 14:30 og i slutten av måneden 14:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Republikken Kypros i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Kypros i Juli er 37.2 ℃ (98.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 22.5 ℃ (72.5 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.65 ℃ (96.17 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 37.5 ℃ (99.5 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 0.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 3.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:30 (timer og minutter), i midten av måneden 14:19 og i slutten av måneden 13:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Republikken Kypros i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Kypros i August er 37.8 ℃ (100.04 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 23.5 ℃ (74.3 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 37.5 ℃ (99.5 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.95 ℃ (96.71 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 0.6. Den gjennomsnittlige nedbøren er 0.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:59 (timer og minutter), i midten av måneden 13:33 og i slutten av måneden 13:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Republikken Kypros i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Kypros i September er 34.1 ℃ (93.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 19.7 ℃ (67.46 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 35.95 ℃ (96.71 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.65 ℃ (88.97 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 1.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 15.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:03 (timer og minutter), i midten av måneden 12:31 og i slutten av måneden 11:58.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Republikken Kypros i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Kypros i Oktober er 29.2 ℃ (84.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.7 ℃ (60.26 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 31.65 ℃ (88.97 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.1 ℃ (78.98 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 26.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:58 (timer og minutter), i midten av måneden 11:25 og i slutten av måneden 10:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Republikken Kypros i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Kypros i November er 23 ℃ (73.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.9 ℃ (51.62 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.1 ℃ (78.98 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.5 ℃ (68.9 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 4.5. Den gjennomsnittlige nedbøren er 22.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:54 (timer og minutter), i midten av måneden 10:26 og i slutten av måneden 10:03.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Republikken Kypros i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Kypros i Desember er 18 ℃ (64.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 7.4 ℃ (45.32 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 20.5 ℃ (68.9 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 17.15 ℃ (62.87 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 54.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:03 (timer og minutter), i midten av måneden 9:49 og i slutten av måneden 9:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Republikken Kypros på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Larnaca Airporttemperatur: - høyeste temperatur: 19.4 ℃ (66.92 ℉)laveste temperatur: 9.8 ℃ (49.64 ℉)nedbør: 81.3mmregnfulle dager: 10.2
Nicosiatemperatur: - høyeste temperatur: 18 ℃ (64.4 ℉)laveste temperatur: 7.4 ℃ (45.32 ℉)nedbør: 54.3mmregnfulle dager: 9
Paphos Airporttemperatur: - høyeste temperatur: 19.4 ℃ (66.92 ℉)laveste temperatur: 11.3 ℃ (52.34 ℉)nedbør: 85mmregnfulle dager: 10.7
Paralimnitemperatur: - høyeste temperatur: 17.8 ℃ (64.04 ℉)laveste temperatur: 9.6 ℃ (49.28 ℉)nedbør: 68.5mmregnfulle dager: 7
Polis Chrysochoustemperatur: - høyeste temperatur: 18.2 ℃ (64.76 ℉)laveste temperatur: 9.8 ℃ (49.64 ℉)nedbør: 147.5mmregnfulle dager: 10.8
Prodromostemperatur: - høyeste temperatur: 9.5 ℃ (49.1 ℉)laveste temperatur: 3.5 ℃ (38.3 ℉)nedbør: 150.3mmregnfulle dager: 11.3
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.