Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Cyprus

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Cyprus te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Cyprus

Welk weer te verwachten in Cyprus

Het klimaat van Cyprus is gematigd, mediterraan. Je kunt hete, droge zomers verwachten, en koele winters, die warmer zijn aan de kust. Het regent soms in de winter. Soms is er sneeuw in de winter, maar alleen in het Troodos-gebergte in het centrale deel van het eiland.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Agros, Akrotiri and Dhekelia, Ayia Napa, Deryneia, Famagusta district, Kapparis, Larnaca, Larnaca district, Lefkara, Limassol, Limassol district, Mazotos, Nicosia, Nicosia district, Pachna, Paphos, Paphos district, Paralimni, Platres, Protaras, Tala Village, Troodos Square.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 37.8 ℃ (100.04 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 23.5 ℃ (74.3 ℉). De koudste maand hier is februari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 16.1 ℃ (60.98 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 6.1 ℃ (42.98 ℉). De meest regenachtige maand hier is januari, het gemiddelde aantal regendagen is 11. De minst regenachtige maand is hier juli, het gemiddelde aantal regendagen is 0.5.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Cyprus reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Mount Olympus (1951 m) en het laagste punt is Mediterranean Sea (0 m). Dus de hoogteverschillen in dit land zijn niet verwaarloosbaar en je zou verwachten dat het weer anders is op plaatsen in verschillende hoogtes. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Cyprus te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Cyprus in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Cyprus in januari is 16.3 ℃ (61.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.1 ℃ (42.98 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.15 ℃ (62.87 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.2 ℃ (61.16 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 11. De gemiddelde regenval is 63.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:49 (uren en minuten), in midden in de maand 10:02 en aan het einde van de maand 10:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Cyprus in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Cyprus in februari is 16.1 ℃ (60.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.1 ℃ (42.98 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.2 ℃ (61.16 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.25 ℃ (64.85 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 9.7. De gemiddelde regenval is 49.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:25 (uren en minuten), in midden in de maand 10:53 en aan het einde van de maand 11:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Cyprus in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Cyprus in maart is 20.4 ℃ (68.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 8.1 ℃ (46.58 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.25 ℃ (64.85 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.5 ℃ (72.5 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 6.9. De gemiddelde regenval is 27.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:25 (uren en minuten), in midden in de maand 11:58 en aan het einde van de maand 12:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Cyprus in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Cyprus in april is 24.6 ℃ (76.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.3 ℃ (52.34 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.5 ℃ (72.5 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.2 ℃ (80.96 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 6.1. De gemiddelde regenval is 22.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:32 (uren en minuten), in midden in de maand 13:04 en aan het einde van de maand 13:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Cyprus in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Cyprus in mei is 29.8 ℃ (85.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.2 ℃ (59.36 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.2 ℃ (80.96 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.95 ℃ (89.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 4.1. De gemiddelde regenval is 37.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:34 (uren en minuten), in midden in de maand 14:00 en aan het einde van de maand 14:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Cyprus in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Cyprus in juni is 34.1 ℃ (93.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 20.7 ℃ (69.26 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.95 ℃ (89.51 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.65 ℃ (96.17 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 1.1. De gemiddelde regenval is 15.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:20 (uren en minuten), in midden in de maand 14:30 en aan het einde van de maand 14:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Cyprus in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Cyprus in juli is 37.2 ℃ (98.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 22.5 ℃ (72.5 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.65 ℃ (96.17 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.5 ℃ (99.5 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 0.5. De gemiddelde regenval is 3.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:30 (uren en minuten), in midden in de maand 14:19 en aan het einde van de maand 13:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Cyprus in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Cyprus in augustus is 37.8 ℃ (100.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 23.5 ℃ (74.3 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 37.5 ℃ (99.5 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.95 ℃ (96.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 0.6. De gemiddelde regenval is 0.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:59 (uren en minuten), in midden in de maand 13:33 en aan het einde van de maand 13:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Cyprus in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Cyprus in september is 34.1 ℃ (93.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 19.7 ℃ (67.46 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 35.95 ℃ (96.71 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.65 ℃ (88.97 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 1.5. De gemiddelde regenval is 15.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:03 (uren en minuten), in midden in de maand 12:31 en aan het einde van de maand 11:58.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Cyprus in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Cyprus in oktober is 29.2 ℃ (84.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.7 ℃ (60.26 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 31.65 ℃ (88.97 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.1 ℃ (78.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 4. De gemiddelde regenval is 26.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:58 (uren en minuten), in midden in de maand 11:25 en aan het einde van de maand 10:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Cyprus in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Cyprus in november is 23 ℃ (73.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.9 ℃ (51.62 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.1 ℃ (78.98 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.5 ℃ (68.9 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 4.5. De gemiddelde regenval is 22.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:54 (uren en minuten), in midden in de maand 10:26 en aan het einde van de maand 10:03.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Cyprus in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Cyprus in december is 18 ℃ (64.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 7.4 ℃ (45.32 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 20.5 ℃ (68.9 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 17.15 ℃ (62.87 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 9. De gemiddelde regenval is 54.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:03 (uren en minuten), in midden in de maand 9:49 en aan het einde van de maand 9:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Cyprus kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Larnaca Airporttemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.4 ℃ (66.92 ℉)laagste temperatuur: 9.8 ℃ (49.64 ℉)regenval: 81.3mmregenachtige dagen: 10.2
Nicosiatemperatuur: - hoogste temperatuur: 18 ℃ (64.4 ℉)laagste temperatuur: 7.4 ℃ (45.32 ℉)regenval: 54.3mmregenachtige dagen: 9
Paphos Airporttemperatuur: - hoogste temperatuur: 19.4 ℃ (66.92 ℉)laagste temperatuur: 11.3 ℃ (52.34 ℉)regenval: 85mmregenachtige dagen: 10.7
Paralimnitemperatuur: - hoogste temperatuur: 17.8 ℃ (64.04 ℉)laagste temperatuur: 9.6 ℃ (49.28 ℉)regenval: 68.5mmregenachtige dagen: 7
Polis Chrysochoustemperatuur: - hoogste temperatuur: 18.2 ℃ (64.76 ℉)laagste temperatuur: 9.8 ℃ (49.64 ℉)regenval: 147.5mmregenachtige dagen: 10.8
Prodromostemperatuur: - hoogste temperatuur: 9.5 ℃ (49.1 ℉)laagste temperatuur: 3.5 ℃ (38.3 ℉)regenval: 150.3mmregenachtige dagen: 11.3
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.