Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Republikken Makedonia

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Republikken Makedonia? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Europa - Republikken Makedonia

Hvilket vær kan du forvente i Republikken Makedonia

Klimatet i Makedonia er varmt, det er tørre somre og høstår, men relativt kalde vintre med tungt snøfall. Middelhavsklimaet er kombinert med Svartehavets innflytelse her, men nord ligger nærmere kontinentalt klima. Det er fire sesonger: vår, sommer, høst og vinter. Vardarfloden

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Berovo, Bitola, Bogdanci, Bosilovo, Brajčino, Brvenica, Debar, Debarca, Demir Hisar, Demir Kapija, Dojran, Eastern Macedonia, Elšani, Galičica National Park, Gevgelija, Gostivar, Kavadarci, Kičevo, Kočani, Kratovo, Kriva Palanka, Kruševo, Kumanovo, Makedonski Brod, Mavrovo National Park, Novo Selo, Ohrid, Pelister National Park, Polog, Povardarie, Prespa, Prilep, Radoviš, Resen, Skopje, Stobi, Struga, Strumica, Tetovo, Veles, Vevčani, Western Macedonia, Čaška, Štip.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 30.4 ℃ (86.72 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 14.6 ℃ (58.28 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 4.1 ℃ (39.38 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -3.4 ℃ (25.88 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Desember, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 10.8. Den minste regnfulle måneden her er August, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 6.1.

Når du reiser til noen steder i Republikken Makedonia, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Golem Korab (Maja e Korabit) (2764 m) og det laveste punktet er Vardar River (50 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Republikken Makedonia. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Republikken Makedonia i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Makedonia i Januar er 4.1 ℃ (39.38 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -3.4 ℃ (25.88 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 4.8 ℃ (40.64 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.25 ℃ (43.25 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 10.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 36.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:10 (timer og minutter), i midten av måneden 9:27 og i slutten av måneden 9:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Republikken Makedonia i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Makedonia i Februar er 8.4 ℃ (47.12 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -1.1 ℃ (30.02 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 6.25 ℃ (43.25 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.1 ℃ (51.98 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 8.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 36.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:56 (timer og minutter), i midten av måneden 10:33 og i slutten av måneden 11:14.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Republikken Makedonia i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Makedonia i Mars er 13.8 ℃ (56.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 2.1 ℃ (35.78 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.1 ℃ (51.98 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.3 ℃ (61.34 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 10. Den gjennomsnittlige nedbøren er 40.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:14 (timer og minutter), i midten av måneden 11:56 og i slutten av måneden 12:39.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Republikken Makedonia i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Makedonia i April er 18.8 ℃ (65.84 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.7 ℃ (42.26 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.3 ℃ (61.34 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.5 ℃ (70.7 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 10.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 39.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:39 (timer og minutter), i midten av måneden 13:21 og i slutten av måneden 13:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Republikken Makedonia i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Makedonia i Mai er 24.2 ℃ (75.56 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10 ℃ (50 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.5 ℃ (70.7 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.05 ℃ (78.89 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 10.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 60.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:59 (timer og minutter), i midten av måneden 14:33 og i slutten av måneden 14:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Republikken Makedonia i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Makedonia i Juni er 27.9 ℃ (82.22 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.5 ℃ (56.3 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 26.05 ℃ (78.89 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.7 ℃ (83.66 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 9.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 45.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:59 (timer og minutter), i midten av måneden 15:13 og i slutten av måneden 15:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Republikken Makedonia i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Makedonia i Juli er 29.5 ℃ (85.1 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.3 ℃ (59.54 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.7 ℃ (83.66 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 34.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:12 (timer og minutter), i midten av måneden 14:58 og i slutten av måneden 14:32.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Republikken Makedonia i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Makedonia i August er 30.4 ℃ (86.72 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.6 ℃ (58.28 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 29.95 ℃ (85.91 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.55 ℃ (83.39 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 6.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 27.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:32 (timer og minutter), i midten av måneden 13:58 og i slutten av måneden 13:19.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Republikken Makedonia i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Makedonia i September er 26.7 ℃ (80.06 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11.4 ℃ (52.52 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 28.55 ℃ (83.39 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.15 ℃ (73.67 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 6.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 36.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:19 (timer og minutter), i midten av måneden 12:38 og i slutten av måneden 11:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Republikken Makedonia i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Makedonia i Oktober er 19.6 ℃ (67.28 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.6 ℃ (43.88 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 23.15 ℃ (73.67 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.5 ℃ (59.9 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 6.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 42.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:56 (timer og minutter), i midten av måneden 11:14 og i slutten av måneden 10:34.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Republikken Makedonia i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Makedonia i November er 11.4 ℃ (52.52 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.6 ℃ (34.88 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.5 ℃ (59.9 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.45 ℃ (47.21 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 9.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 54.7 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:34 (timer og minutter), i midten av måneden 9:58 og i slutten av måneden 9:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Republikken Makedonia i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Republikken Makedonia i Desember er 5.5 ℃ (41.9 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -2 ℃ (28.4 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8.45 ℃ (47.21 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 4.8 ℃ (40.64 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 10.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 50.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:28 (timer og minutter), i midten av måneden 9:10 og i slutten av måneden 9:07.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Republikken Makedonia på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Skopjetemperatur: - høyeste temperatur: 5.5 ℃ (41.9 ℉)laveste temperatur: -2 ℃ (28.4 ℉)nedbør: 50.5mmregnfulle dager: 10.8
Ohridtemperatur: - høyeste temperatur: 7.6 ℃ (45.68 ℉)laveste temperatur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)nedbør: 70.1mmregnfulle dager: 13.3
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.