Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Macedonië

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Macedonië te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Macedonië

Welk weer te verwachten in Macedonië

Het klimaat in Macedonië is warm, er zijn droge zomers en herfst, maar relatief koude winters met hevige sneeuwval. Het mediterrane klimaat wordt hier gecombineerd met de invloed van de Zwarte Zee, maar het noorden ligt dichter bij het landklimaat. Er zijn vier seizoenen: lente, zomer, herfst en winter.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Berovo, Bitola, Bogdanci, Bosilovo, Brajčino, Brvenica, Debar, Debarca, Demir Hisar, Demir Kapija, Dojran, Eastern Macedonia, Elšani, Galičica National Park, Gevgelija, Gostivar, Kavadarci, Kičevo, Kočani, Kratovo, Kriva Palanka, Kruševo, Kumanovo, Makedonski Brod, Mavrovo National Park, Novo Selo, Ohrid, Pelister National Park, Polog, Povardarie, Prespa, Prilep, Radoviš, Resen, Skopje, Stobi, Struga, Strumica, Tetovo, Veles, Vevčani, Western Macedonia, Čaška, Štip.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 14.6 ℃ (58.28 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 4.1 ℃ (39.38 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -3.4 ℃ (25.88 ℉). De meest regenachtige maand hier is december, het gemiddelde aantal regendagen is 10.8. De minst regenachtige maand is hier augustus, het gemiddelde aantal regendagen is 6.1.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Macedonië reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Golem Korab (Maja e Korabit) (2764 m) en het laagste punt is Vardar River (50 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Macedonië te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Macedonië in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Macedonië in januari is 4.1 ℃ (39.38 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3.4 ℃ (25.88 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.8 ℃ (40.64 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.25 ℃ (43.25 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 10.2. De gemiddelde regenval is 36.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:10 (uren en minuten), in midden in de maand 9:27 en aan het einde van de maand 9:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Macedonië in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Macedonië in februari is 8.4 ℃ (47.12 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.1 ℃ (30.02 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 6.25 ℃ (43.25 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.1 ℃ (51.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 8.8. De gemiddelde regenval is 36.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:56 (uren en minuten), in midden in de maand 10:33 en aan het einde van de maand 11:14.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Macedonië in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Macedonië in maart is 13.8 ℃ (56.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 2.1 ℃ (35.78 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.1 ℃ (51.98 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.3 ℃ (61.34 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 10. De gemiddelde regenval is 40.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:14 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 12:39.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Macedonië in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Macedonië in april is 18.8 ℃ (65.84 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.7 ℃ (42.26 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.3 ℃ (61.34 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.5 ℃ (70.7 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 10.2. De gemiddelde regenval is 39.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:39 (uren en minuten), in midden in de maand 13:21 en aan het einde van de maand 13:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Macedonië in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Macedonië in mei is 24.2 ℃ (75.56 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10 ℃ (50 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.5 ℃ (70.7 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.05 ℃ (78.89 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 10.7. De gemiddelde regenval is 60.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:59 (uren en minuten), in midden in de maand 14:33 en aan het einde van de maand 14:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Macedonië in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Macedonië in juni is 27.9 ℃ (82.22 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.5 ℃ (56.3 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.05 ℃ (78.89 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.7 ℃ (83.66 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 9.9. De gemiddelde regenval is 45.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:59 (uren en minuten), in midden in de maand 15:13 en aan het einde van de maand 15:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Macedonië in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Macedonië in juli is 29.5 ℃ (85.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.3 ℃ (59.54 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.7 ℃ (83.66 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 7. De gemiddelde regenval is 34.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:12 (uren en minuten), in midden in de maand 14:58 en aan het einde van de maand 14:32.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Macedonië in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Macedonië in augustus is 30.4 ℃ (86.72 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.6 ℃ (58.28 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.95 ℃ (85.91 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.55 ℃ (83.39 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 6.1. De gemiddelde regenval is 27.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:32 (uren en minuten), in midden in de maand 13:58 en aan het einde van de maand 13:19.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Macedonië in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Macedonië in september is 26.7 ℃ (80.06 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11.4 ℃ (52.52 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 28.55 ℃ (83.39 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.15 ℃ (73.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 6.1. De gemiddelde regenval is 36.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:19 (uren en minuten), in midden in de maand 12:38 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Macedonië in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Macedonië in oktober is 19.6 ℃ (67.28 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.6 ℃ (43.88 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 23.15 ℃ (73.67 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.5 ℃ (59.9 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 6.8. De gemiddelde regenval is 42.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:14 en aan het einde van de maand 10:34.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Macedonië in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Macedonië in november is 11.4 ℃ (52.52 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.6 ℃ (34.88 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.5 ℃ (59.9 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.45 ℃ (47.21 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 9.1. De gemiddelde regenval is 54.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:34 (uren en minuten), in midden in de maand 9:58 en aan het einde van de maand 9:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Macedonië in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Macedonië in december is 5.5 ℃ (41.9 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2 ℃ (28.4 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.45 ℃ (47.21 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.8 ℃ (40.64 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 10.8. De gemiddelde regenval is 50.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:28 (uren en minuten), in midden in de maand 9:10 en aan het einde van de maand 9:07.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Macedonië kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Skopjetemperatuur: - hoogste temperatuur: 5.5 ℃ (41.9 ℉)laagste temperatuur: -2 ℃ (28.4 ℉)regenval: 50.5mmregenachtige dagen: 10.8
Ohridtemperatuur: - hoogste temperatuur: 7.6 ℃ (45.68 ℉)laagste temperatuur: 0.2 ℃ (32.36 ℉)regenval: 70.1mmregenachtige dagen: 13.3
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.