Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Roemenië

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Roemenië te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Roemenië

Welk weer te verwachten in Roemenië

Het klimaat in Roemenië is gematigd. Er zijn meestal koude en vrij bewolkte winters met vrij frequente sneeuw en mist, maar je kunt zonnige zomers verwachten. In de zomer zijn er vrij veel buien en onweersbuien. In het zuidoosten is er zeeklimaat.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Aiud, Alba County, Alba Iulia, Alexandria, Anina, Apuseni Mountains, Arad, Arieșeni, Azuga, Bacău, Baia Mare, Banat, Bessarabia, Bicaz, Biertan, Bistrița, Bistrița Năsăud County, Blaj, Bocşa, Borsec, Borșa, Botoșani, Brad, Bran, Brașov, Brașov County, Breaza, Breb, Brăila, Bucharest, Buziaș, Buzău, Bușteni, Băile Govora, Băile Herculane, Băile Tuşnad, Calafat, Caransebeș, Carei, Cavnic, Cheile Nerei Beușnița National Park, Ciacova, Ciucea, Cluj Napoca, Cluj County, Constanța, Corund, Costinești, Covasna County, Craiova, Crișana, Curtea de Argeș, Câlnic, Câmpulung, Câmpulung Moldovenesc, Călan, Călimănești, Călărași, Danube Delta, Deta, Deva, Drobeta Turnu Severin, Dumbrăveni, Dârjiu, Eftimie Murgu, Făget, Făgăraș, Geoagiu, Giurgiu, Gura Humorului, Gătaia, Harghita, Hațeg, Horezu, Huedin, Hunedoara, Hunedoara County, Ialomița Valley, Iași, Ieud, Iron Gates Natural Park, Jimbolia, Lugoj, Lunca Ilvei, Lupeni, Mamaia, Mangalia, Maramureș, Mediaș, Miercurea Ciuc, Mogoșoaia, Moldavia, Mountainous North, Muntenia, Mureș County, Măcin Mountains National Park, Northern Dobruja, Ocna Sibiului, Oltenia, Oneşti, Oradea, Oravița, Orăștie, Orșova, Petroșani, Piatra Craiului National Park, Piatra Neamț, Pitești, Ploiești, Poiana Brașov, Predeal, Prejmer, Păltiniș, Recaș, Retezat National Park, Reșița, Roșia Montană, Rupea, Râmnicu Vâlcea, Râu de Mori, Râșnov, Rădăuți, Sasca Montană, Saschiz, Satu Mare, Saturn, Semenic Cheile Carașului National Park, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Sibiu County, Sighetu Marmației, Sighișoara, Simeria, Sinaia, Slobozia, Slănic, Slănic Moldova, Snagov, Southern Bukovina, Sovata, Suceava, Sulina, Szeklerland, Sângeorz Băi, Sânnicolau Mare, Săcele, Săpânța, Timișoara, Transylvania, Tulcea, Turda, Tuzla, Târgoviște, Târgu Mureș, Târgu Jiu, Târgu Neamţ, Târgu Ocna, Târnăveni, Uricani, Vama Veche, Viscri, Vișeu de Sus, Vâlsan Valley, Vălenii de Munte, Wallachian Plain, Zalău.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 15.8 ℃ (60.44 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 3 ℃ (37.4 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -4.6 ℃ (23.72 ℉). De meest regenachtige maand hier is juni, het gemiddelde aantal regendagen is 12.2. De minst regenachtige maand is hier september, het gemiddelde aantal regendagen is 7.3.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Roemenië reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Moldoveanu (2544 m) en het laagste punt is Black Sea (0 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Roemenië te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Roemenië in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Roemenië in januari is 3 ℃ (37.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -4.6 ℃ (23.72 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.45 ℃ (38.21 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.3 ℃ (39.74 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 9.5. De gemiddelde regenval is 33.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:53 (uren en minuten), in midden in de maand 9:12 en aan het einde van de maand 9:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Roemenië in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Roemenië in februari is 5.6 ℃ (42.08 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3.8 ℃ (25.16 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 4.3 ℃ (39.74 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.6 ℃ (47.48 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 8.2. De gemiddelde regenval is 34.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:44 (uren en minuten), in midden in de maand 10:25 en aan het einde van de maand 11:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Roemenië in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Roemenië in maart is 11.6 ℃ (52.88 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.3 ℃ (32.54 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8.6 ℃ (47.48 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.9 ℃ (58.82 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 10. De gemiddelde regenval is 38.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:09 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 12:42.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Roemenië in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Roemenië in april is 18.2 ℃ (64.76 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5 ℃ (41 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 14.9 ℃ (58.82 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.1 ℃ (69.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 10.5. De gemiddelde regenval is 48.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:42 (uren en minuten), in midden in de maand 13:28 en aan het einde van de maand 14:10.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Roemenië in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Roemenië in mei is 24 ℃ (75.2 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.9 ℃ (49.82 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.1 ℃ (69.98 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.8 ℃ (78.44 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 11.3. De gemiddelde regenval is 56 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:10 (uren en minuten), in midden in de maand 14:47 en aan het einde van de maand 15:16.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Roemenië in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Roemenië in juni is 27.6 ℃ (81.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.8 ℃ (56.84 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.8 ℃ (78.44 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.2 ℃ (84.56 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 12.2. De gemiddelde regenval is 80.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:16 (uren en minuten), in midden in de maand 15:31 en aan het einde van de maand 15:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Roemenië in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Roemenië in juli is 30.8 ℃ (87.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.8 ℃ (60.44 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 29.2 ℃ (84.56 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.1 ℃ (86.18 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 9.7. De gemiddelde regenval is 62.7 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:30 (uren en minuten), in midden in de maand 15:14 en aan het einde van de maand 14:46.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Roemenië in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Roemenië in augustus is 29.4 ℃ (84.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.9 ℃ (58.82 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 30.1 ℃ (86.18 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.95 ℃ (80.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 7.7. De gemiddelde regenval is 50.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:46 (uren en minuten), in midden in de maand 14:08 en aan het einde van de maand 13:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Roemenië in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Roemenië in september is 24.5 ℃ (76.1 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.5 ℃ (50.9 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 26.95 ℃ (80.51 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.1 ℃ (69.98 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 7.3. De gemiddelde regenval is 52.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:26 (uren en minuten), in midden in de maand 12:41 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Roemenië in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Roemenië in oktober is 17.7 ℃ (63.86 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.6 ℃ (42.08 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.1 ℃ (69.98 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.95 ℃ (57.11 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 7.7. De gemiddelde regenval is 48.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:10 en aan het einde van de maand 10:26.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Roemenië in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Roemenië in november is 10.2 ℃ (50.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 0.8 ℃ (33.44 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.95 ℃ (57.11 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.05 ℃ (44.69 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 8.7. De gemiddelde regenval is 44.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:26 (uren en minuten), in midden in de maand 9:46 en aan het einde van de maand 9:13.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Roemenië in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Roemenië in december is 3.9 ℃ (39.02 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3.2 ℃ (26.24 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.05 ℃ (44.69 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.45 ℃ (38.21 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 10.4. De gemiddelde regenval is 43.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:13 (uren en minuten), in midden in de maand 8:53 en aan het einde van de maand 8:50.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Roemenië kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Bucharesttemperatuur: - hoogste temperatuur: 3.9 ℃ (39.02 ℉)laagste temperatuur: -3.2 ℃ (26.24 ℉)regenval: 43.4mmregenachtige dagen: 10.4
Aradtemperatuur: - hoogste temperatuur: 4.4 ℃ (39.92 ℉)laagste temperatuur: -2 ℃ (28.4 ℉)regenval: 49.1mmregenachtige dagen: 13.5
Botosanitemperatuur: - hoogste temperatuur: 2.7 ℃ (36.86 ℉)laagste temperatuur: -4 ℃ (24.8 ℉)regenval: 26mmregenachtige dagen: 12.2
Cluj Napocatemperatuur: - hoogste temperatuur: 1.8 ℃ (35.24 ℉)laagste temperatuur: -3.9 ℃ (24.98 ℉)regenval: 36.3mmregenachtige dagen: 13.8
Constantatemperatuur: - hoogste temperatuur: 6.4 ℃ (43.52 ℉)laagste temperatuur: 0.5 ℃ (32.9 ℉)regenval: 37.8mmregenachtige dagen: 10.5
Craiovatemperatuur: - hoogste temperatuur: 3.6 ℃ (38.48 ℉)laagste temperatuur: -2.6 ℃ (27.32 ℉)regenval: 53.3mmregenachtige dagen: 11.9
Iasitemperatuur: - hoogste temperatuur: 2.5 ℃ (36.5 ℉)laagste temperatuur: -3.5 ℃ (25.7 ℉)regenval: 32.3mmregenachtige dagen: 12.9
Rm. Valceatemperatuur: - hoogste temperatuur: 4.7 ℃ (40.46 ℉)laagste temperatuur: -2.3 ℃ (27.86 ℉)regenval: 52.4mmregenachtige dagen: 11.3
Sibiutemperatuur: - hoogste temperatuur: 3.3 ℃ (37.94 ℉)laagste temperatuur: -5.2 ℃ (22.64 ℉)regenval: 31.5mmregenachtige dagen: 11.8
Sulinatemperatuur: - hoogste temperatuur: 5.6 ℃ (42.08 ℉)laagste temperatuur: 0.8 ℃ (33.44 ℉)regenval: 19.7mmregenachtige dagen: 8.5
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.