Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Russian Far East

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Russian Far East? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Asia - Russland - Russian Far East

Hvilket vær kan du forvente i Russian Far East

Russian Far East er en del av Russland. Klimaet i Russland er svært variert. Den spenner fra stepper i sør gjennom fuktig kontinentale i mye av det europeiske Russland, og klimaet er subarktisk i Sibir og det er tundra klima i polar nord. Vintrene er kule langs Svartehavskysten, men frigid i Sibir - og noe mellom disse to i de mer sentrale delene av Russland. Sumrene varierer fra varme i steppene for å kjøle seg langs den arktiske kysten.

Når du snakker om det vanlige været i dette området, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Alexandrovsk Sakhalinsky, Amur Oblast, Anadyr, Artyom, Belogorsk, Bennett Island, Big Diomede, Bilibino, Birobidzhan, Blagoveshchensk, Chukotka, Dzhugdzhursky Nature Reserve, Esso, Jewish Autonomous Oblast, Kadykchan, Kamchatka, Khabarovsk, Khabarovsk Krai, Khasan, Khekhtsirsky Nature Reserve, Kholmsk, Komsomolsk on Amur, Korsakov, Kuldur, Kunashir, Kuril Islands, Kyubyume, Lena Pillars Nature Park, Magadan, Magadan Oblast, Nakhodka, Nalychevo Nature Park, Neryungri, New Siberian Islands, Nikolaevsk on Amur, Nogliki, Obluchye, Okha, Okhotsk, Ola, Petropavlovsk Kamchatsky, Pevek, Pole of Cold, Primorsky Krai, Provideniya, Sakhalin, Sakhalin Oblast, Sikachi Alyan, Sikhote Alin, Skovorodino, Sovetskaya Gavan, Susuman, Terney, Tynda, Ussuriysk, Ust Nera, Vanino, Vladivostok, Wrangel Island, Yagodnoye, Yakutia, Yakutsk, Yelizovo, Yuzhno Kurilsk, Yuzhno Sakhalinsk.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt Vladivostok Og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er August, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 22.8 ℃ (73.04 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 17.5 ℃ (63.5 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er -8.7 ℃ (16.34 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -15.8 ℃ (3.56 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Juni, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 11.2. Den minste regnfulle måneden her er Januar, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 3.

Når du reiser rundt Russian Far East, bør du alltid vurdere høyden på stedet også. Vi må minne deg om at høyeste punktet i Russland er Gora El'brus (5642 m) og det laveste punktet er Caspian Sea (-28 m). Så det er store forskjeller i høyder i dette landet og været er derfor veldig forskjellig i dem. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Russian Far East. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember

Januar

Typisk (vanlig) vær i Russian Far East i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Russian Far East i Januar er -8.7 ℃ (16.34 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -15.8 ℃ (3.56 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -7 ℃ (19.4 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -7.15 ℃ (19.13 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 15 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:02 (timer og minutter), i midten av måneden 9:21 og i slutten av måneden 9:51.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Russian Far East i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Russian Far East i Februar er -5.6 ℃ (21.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -13.6 ℃ (7.52 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -7.15 ℃ (19.13 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -1.85 ℃ (28.67 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 19 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:51 (timer og minutter), i midten av måneden 10:30 og i slutten av måneden 11:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Russian Far East i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Russian Far East i Mars er 1.9 ℃ (35.42 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -5.4 ℃ (22.28 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -1.85 ℃ (28.67 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.65 ℃ (42.17 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 25.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:12 (timer og minutter), i midten av måneden 11:56 og i slutten av måneden 12:40.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Russian Far East i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Russian Far East i April er 9.4 ℃ (48.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.5 ℃ (34.7 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.65 ℃ (42.17 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.1 ℃ (53.78 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 52.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:40 (timer og minutter), i midten av måneden 13:24 og i slutten av måneden 14:04.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Russian Far East i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Russian Far East i Mai er 14.8 ℃ (58.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 6.5 ℃ (43.7 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 12.1 ℃ (53.78 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.95 ℃ (60.71 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 7.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 59.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:04 (timer og minutter), i midten av måneden 14:39 og i slutten av måneden 15:06.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Russian Far East i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Russian Far East i Juni er 17.1 ℃ (62.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 11 ℃ (51.8 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 15.95 ℃ (60.71 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.1 ℃ (66.38 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 11.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 101.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:06 (timer og minutter), i midten av måneden 15:21 og i slutten av måneden 15:20.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Russian Far East i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Russian Far East i Juli er 21.1 ℃ (69.98 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 15.4 ℃ (59.72 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19.1 ℃ (66.38 ℉). På slutten Juli du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.95 ℃ (71.51 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 10.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 123.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:20 (timer og minutter), i midten av måneden 15:05 og i slutten av måneden 14:38.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Russian Far East i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Russian Far East i August er 22.8 ℃ (73.04 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 17.5 ℃ (63.5 ℉). På begynnelsen August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.95 ℃ (71.51 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.3 ℃ (70.34 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 9.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 153.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:38 (timer og minutter), i midten av måneden 14:02 og i slutten av måneden 13:22.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Russian Far East i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Russian Far East i September er 19.8 ℃ (67.64 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 12.9 ℃ (55.22 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 21.3 ℃ (70.34 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.15 ℃ (61.07 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 123.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:22 (timer og minutter), i midten av måneden 12:40 og i slutten av måneden 11:56.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Russian Far East i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Russian Far East i Oktober er 12.5 ℃ (54.5 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.4 ℃ (41.72 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 16.15 ℃ (61.07 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.75 ℃ (45.95 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 6.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 64.5 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:56 (timer og minutter), i midten av måneden 11:12 og i slutten av måneden 10:30.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Russian Far East i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Russian Far East i November er 3 ℃ (37.4 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -3.9 ℃ (24.98 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 7.75 ℃ (45.95 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -1.15 ℃ (29.93 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 4. Den gjennomsnittlige nedbøren er 37.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:30 (timer og minutter), i midten av måneden 9:52 og i slutten av måneden 9:22.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Russian Far East i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Russian Far East i Desember er -5.3 ℃ (22.46 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -12.5 ℃ (9.5 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -1.15 ℃ (29.93 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt -7 ℃ (19.4 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 3. Den gjennomsnittlige nedbøren er 18.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:22 (timer og minutter), i midten av måneden 9:03 og i slutten av måneden 8:59.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Russian Far East på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Vladivostoktemperatur: -9.3 ℃ (15.26 ℉)høyeste temperatur: -5.3 ℃ (22.46 ℉)laveste temperatur: -12.5 ℃ (9.5 ℉)nedbør: 18.2mmregnfulle dager: 3
Magadantemperatur: -14.7 ℃ (5.54 ℉)høyeste temperatur: -12.6 ℃ (9.32 ℉)laveste temperatur: -17.6 ℃ (0.32 ℉)nedbør: 27.3mmregnfulle dager: 5
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.