Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Russian Far East

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Russian Far East te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Azië - Rusland - Russian Far East

Welk weer te verwachten in Russian Far East

Russian Far East maakt deel uit van Rusland. Het klimaat in Rusland is zeer gevarieerd. Het varieert van steppes in het zuiden tot vochtige continentale gebieden in een groot deel van het Europese Rusland, en het klimaat is subarctisch in Siberië en er is een toendraklimaat in het polaire noorden. De winters zijn koel langs de kust van de Zwarte Zee, maar ijskoud in Siberië - en iets tussen deze twee in de meer centrale delen van Rusland. De zomers variëren van warm in de steppen tot afkoeling langs de Arctische kust.

Wanneer u spreekt over het gebruikelijke weer in dit gebied, is de informatie bijvoorbeeld relevant voor deze populaire plaatsen: Alexandrovsk Sakhalinsky, Amur Oblast, Anadyr, Artyom, Belogorsk, Bennett Island, Big Diomede, Bilibino, Birobidzhan, Blagoveshchensk, Chukotka, Dzhugdzhursky Nature Reserve, Esso, Jewish Autonomous Oblast, Kadykchan, Kamchatka, Khabarovsk, Khabarovsk Krai, Khasan, Khekhtsirsky Nature Reserve, Kholmsk, Komsomolsk on Amur, Korsakov, Kuldur, Kunashir, Kuril Islands, Kyubyume, Lena Pillars Nature Park, Magadan, Magadan Oblast, Nakhodka, Nalychevo Nature Park, Neryungri, New Siberian Islands, Nikolaevsk on Amur, Nogliki, Obluchye, Okha, Okhotsk, Ola, Petropavlovsk Kamchatsky, Pevek, Pole of Cold, Primorsky Krai, Provideniya, Sakhalin, Sakhalin Oblast, Sikachi Alyan, Sikhote Alin, Skovorodino, Sovetskaya Gavan, Susuman, Terney, Tynda, Ussuriysk, Ust Nera, Vanino, Vladivostok, Wrangel Island, Yagodnoye, Yakutia, Yakutsk, Yelizovo, Yuzhno Kurilsk, Yuzhno Sakhalinsk.

Laten we nu kijken wat voor weer u kunt verwachten in het gebied rondom Vladivostok en in veel andere steden. De warmste maand hier is augustus, de gemiddelde maximumtemperatuur is 22.8 ℃ (73.04 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 17.5 ℃ (63.5 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is -8.7 ℃ (16.34 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -15.8 ℃ (3.56 ℉). De meest regenachtige maand hier is juni, het gemiddelde aantal regendagen is 11.2. De minst regenachtige maand is hier januari, het gemiddelde aantal regendagen is 3.

Wanneer u rond Russian Far East reist, moet u altijd overwegen de hoogte van de plaats ook. We willen u eraan herinneren dat het hoogste punt in Rusland Gora El'brus (5642 m) en het laagste punt is Caspian Sea (-28 m). Er zijn dus enorme hoogteverschillen in dit land en daarom is het weer heel anders. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Russian Far East te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Russian Far East in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Russian Far East in januari is -8.7 ℃ (16.34 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -15.8 ℃ (3.56 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -7 ℃ (19.4 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -7.15 ℃ (19.13 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 3. De gemiddelde regenval is 15 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:02 (uren en minuten), in midden in de maand 9:21 en aan het einde van de maand 9:51.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Russian Far East in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Russian Far East in februari is -5.6 ℃ (21.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -13.6 ℃ (7.52 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -7.15 ℃ (19.13 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.85 ℃ (28.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 3. De gemiddelde regenval is 19 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:51 (uren en minuten), in midden in de maand 10:30 en aan het einde van de maand 11:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Russian Far East in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Russian Far East in maart is 1.9 ℃ (35.42 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -5.4 ℃ (22.28 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.85 ℃ (28.67 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.65 ℃ (42.17 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 4. De gemiddelde regenval is 25.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:12 (uren en minuten), in midden in de maand 11:56 en aan het einde van de maand 12:40.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Russian Far East in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Russian Far East in april is 9.4 ℃ (48.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.5 ℃ (34.7 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.65 ℃ (42.17 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.1 ℃ (53.78 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 7. De gemiddelde regenval is 52.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:40 (uren en minuten), in midden in de maand 13:24 en aan het einde van de maand 14:04.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Russian Far East in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Russian Far East in mei is 14.8 ℃ (58.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 6.5 ℃ (43.7 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 12.1 ℃ (53.78 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.95 ℃ (60.71 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 7.8. De gemiddelde regenval is 59.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:04 (uren en minuten), in midden in de maand 14:39 en aan het einde van de maand 15:06.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Russian Far East in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Russian Far East in juni is 17.1 ℃ (62.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 11 ℃ (51.8 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 15.95 ℃ (60.71 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.1 ℃ (66.38 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 11.2. De gemiddelde regenval is 101.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:06 (uren en minuten), in midden in de maand 15:21 en aan het einde van de maand 15:20.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Russian Far East in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Russian Far East in juli is 21.1 ℃ (69.98 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 15.4 ℃ (59.72 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19.1 ℃ (66.38 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.95 ℃ (71.51 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 10.7. De gemiddelde regenval is 123.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:20 (uren en minuten), in midden in de maand 15:05 en aan het einde van de maand 14:38.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Russian Far East in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Russian Far East in augustus is 22.8 ℃ (73.04 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 17.5 ℃ (63.5 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.95 ℃ (71.51 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.3 ℃ (70.34 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 9.9. De gemiddelde regenval is 153.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:38 (uren en minuten), in midden in de maand 14:02 en aan het einde van de maand 13:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Russian Far East in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Russian Far East in september is 19.8 ℃ (67.64 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 12.9 ℃ (55.22 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 21.3 ℃ (70.34 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.15 ℃ (61.07 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 7. De gemiddelde regenval is 123.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:22 (uren en minuten), in midden in de maand 12:40 en aan het einde van de maand 11:56.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Russian Far East in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Russian Far East in oktober is 12.5 ℃ (54.5 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.4 ℃ (41.72 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 16.15 ℃ (61.07 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.75 ℃ (45.95 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 6.1. De gemiddelde regenval is 64.5 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:56 (uren en minuten), in midden in de maand 11:12 en aan het einde van de maand 10:30.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Russian Far East in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Russian Far East in november is 3 ℃ (37.4 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3.9 ℃ (24.98 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 7.75 ℃ (45.95 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.15 ℃ (29.93 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 4. De gemiddelde regenval is 37.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:30 (uren en minuten), in midden in de maand 9:52 en aan het einde van de maand 9:22.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Russian Far East in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Russian Far East in december is -5.3 ℃ (22.46 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -12.5 ℃ (9.5 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -1.15 ℃ (29.93 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de -7 ℃ (19.4 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 3. De gemiddelde regenval is 18.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:22 (uren en minuten), in midden in de maand 9:03 en aan het einde van de maand 8:59.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Russian Far East kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Vladivostoktemperatuur: -9.3 ℃ (15.26 ℉)hoogste temperatuur: -5.3 ℃ (22.46 ℉)laagste temperatuur: -12.5 ℃ (9.5 ℉)regenval: 18.2mmregenachtige dagen: 3
Magadantemperatuur: -14.7 ℃ (5.54 ℉)hoogste temperatuur: -12.6 ℃ (9.32 ℉)laagste temperatuur: -17.6 ℃ (0.32 ℉)regenval: 27.3mmregenachtige dagen: 5
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.