Hjem
Europa
Asia
Australia & Oseania
Afrika
Nord-Amerika
Mellom-Amerika
Sør-Amerika

Vanlig vær i Slovakia

Trenger du å vite, når er den beste tiden å gå til Slovakia? Da bør du ta en titt her, hvilket vær du kan forvente der i løpet av året.

Hjem - Europa - Slovakia

Hvilket vær kan du forvente i Slovakia

Klimaet i Slovakia er temperert. Du kan forvente varme somre og kalde, ofte skyet og fuktige vintre. Det er varmere i sør og vanligvis mye kaldere i fjellene i nord. Det er fire sesonger: vår, sommer, høst og vinter.

Når du snakker om det vanlige været i dette landet, er informasjonen relevant for eksempel for disse populære stedene: Abov, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Belianske Tatry, Bojnice, Bratislava, Centrálny Liptov, Centrálne Slovensko, Choč hory, Dolny Kubin, Dunajská Streda, Východné Slovensko, Gemer, Velká Fatra, Vysoke Tatry, Hont, Horehronie, Horné Považie, Humenné, Kežmarok, Košice, Kremnica, Kysuce, Levice, Levoča, Liptov, Liptovský Hrádok, Liptovský Mikuláš, Malá Fatra, Nizke Tatry, Dolný Zemplín, Lučenec, Martin, Michalovce, Muranska planina, Myjava, Nitra, Novohrad, Nová Baňa, Nové Mesto nad Váhom, Orava, Papradno, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Podpoľanie, Podunajsko, Poloniny, Poprad, Považie, Prešov, Pukanec, Púchov, Rajecké Teplice, Rožňava, Ruzomberok, Skalica, Slovenský Kras Národný Park, Slovenský Raj Národný Park, Slovak Tokaj vineyards, Small Carpathians Wine Region, South Western Liptov, Spiš, Spišská Nová Ves, Spišské Podhradie, Spišský Štvrtok, Stara Lubovna, Tatra National Park, Tekov, Terchová, Topoľčany, Trenčianske Bohuslavice, Trenčín, Trnava, Turiec, Tvrdošín, Upper Zemplín, Western Slovakia, Zvolen, Záhorie, Čičmany, Šariš.

La oss se nå hvilket vær du kan forvente i området rundt hovedstaden og i mange andre byer. Den varmeste måneden her er Juli, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 27.3 ℃ (81.14 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er 14.8 ℃ (58.64 ℉). Den kaldeste måneden her er Januar, gjennomsnittlig maksimal temperatur er 2.6 ℃ (36.68 ℉). Den gjennomsnittlige minimumstemperaturen i denne måneden er -3.3 ℃ (26.06 ℉). Den mest regnfulle måneden her er Desember, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 14.8. Den minste regnfulle måneden her er September, den gjennomsnittlig antall regnfulle dager er 9.8.

Når du reiser til noen steder i Slovakia, må du alltid vurdere høyden på stedet også. Det høyeste punktet her er Gerlachovsky Stit (2655 m) og det laveste punktet er Bodrok River (94 m). Så det er ganske store forskjeller i høyder i dette landet, så du kan forvente at været også skal være forskjellig i forskjellige høyder. Husk at temperaturen vanligvis avtar med 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m, avhengig av de andre forholdene. (Og vi må legge til at i den spesielle tilstanden termisk inversjon, selv temperaturen kan være høyere i høyere høyder.)

Vær oppmerksom på at dette ikke er en værvarsel, men informasjonen om det vanlige været (gjennomsnittlig). Dette skal hjelpe deg med å bestemme, når er den beste tiden å gå til Slovakia. Les mer om det typiske været der i alle individuelle måneder under:

Januar - Februar - Mars - April - Mai - Juni - Juli - August - September - Oktober - November - Desember


Januar

Typisk (vanlig) vær i Slovakia i Januar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Slovakia i Januar er 2.6 ℃ (36.68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -3.3 ℃ (26.06 ℉). På begynnelsen Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 3.15 ℃ (37.67 ℉). På slutten Januar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 3.9 ℃ (39.02 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Januar er 13.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 42.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:25 (timer og minutter), i midten av måneden 8:47 og i slutten av måneden 9:25.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Februar

Typisk (vanlig) vær i Slovakia i Februar er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Slovakia i Februar er 5.2 ℃ (41.36 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -2 ℃ (28.4 ℉). På begynnelsen Februar du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 3.9 ℃ (39.02 ℉). På slutten Februar du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8 ℃ (46.4 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Februar er 11.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 37.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 9:25 (timer og minutter), i midten av måneden 10:11 og i slutten av måneden 11:02.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mars

Typisk (vanlig) vær i Slovakia i Mars er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Slovakia i Mars er 10.8 ℃ (51.44 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.5 ℃ (34.7 ℉). På begynnelsen Mars du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 8 ℃ (46.4 ℉). På slutten Mars du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.4 ℃ (56.12 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mars er 12.7. Den gjennomsnittlige nedbøren er 36.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:02 (timer og minutter), i midten av måneden 11:55 og i slutten av måneden 12:47.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

April

Typisk (vanlig) vær i Slovakia i April er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Slovakia i April er 16 ℃ (60.8 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.1 ℃ (41.18 ℉). På begynnelsen April du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 13.4 ℃ (56.12 ℉). På slutten April du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.75 ℃ (65.75 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i April er 10.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 37.3 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 12:47 (timer og minutter), i midten av måneden 13:39 og i slutten av måneden 14:28.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Mai

Typisk (vanlig) vær i Slovakia i Mai er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Slovakia i Mai er 21.5 ℃ (70.7 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 9.8 ℃ (49.64 ℉). På begynnelsen Mai du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 18.75 ℃ (65.75 ℉). På slutten Mai du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.95 ℃ (73.31 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Mai er 11.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 53.6 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 14:28 (timer og minutter), i midten av måneden 15:11 og i slutten av måneden 15:44.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juni

Typisk (vanlig) vær i Slovakia i Juni er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Slovakia i Juni er 24.4 ℃ (75.92 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 13.1 ℃ (55.58 ℉). På begynnelsen Juni du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 22.95 ℃ (73.31 ℉). På slutten Juni du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.85 ℃ (78.53 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juni er 11.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 61.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:44 (timer og minutter), i midten av måneden 16:02 og i slutten av måneden 16:01.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Juli

Typisk (vanlig) vær i Slovakia i Juli er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Slovakia i Juli er 27.3 ℃ (81.14 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.8 ℃ (58.64 ℉). På begynnelsen Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 25.85 ℃ (78.53 ℉). På slutten Juli du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.25 ℃ (81.05 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Juli er 10.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 51.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 16:01 (timer og minutter), i midten av måneden 15:42 og i slutten av måneden 15:09.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

August

Typisk (vanlig) vær i Slovakia i August er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Slovakia i August er 27.2 ℃ (80.96 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 14.5 ℃ (58.1 ℉). På begynnelsen August du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 27.25 ℃ (81.05 ℉). På slutten August du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.65 ℃ (76.37 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i August er 10.9. Den gjennomsnittlige nedbøren er 52.4 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 15:09 (timer og minutter), i midten av måneden 14:26 og i slutten av måneden 13:37.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

September

Typisk (vanlig) vær i Slovakia i September er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Slovakia i September er 22.1 ℃ (71.78 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 10.6 ℃ (51.08 ℉). På begynnelsen September du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 24.65 ℃ (76.37 ℉). På slutten September du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19 ℃ (66.2 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i September er 9.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 49.1 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 13:37 (timer og minutter), i midten av måneden 12:46 og i slutten av måneden 11:54.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Oktober

Typisk (vanlig) vær i Slovakia i Oktober er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Slovakia i Oktober er 15.9 ℃ (60.62 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 5.8 ℃ (42.44 ℉). På begynnelsen Oktober du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 19 ℃ (66.2 ℉). På slutten Oktober du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.75 ℃ (53.15 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Oktober er 10.1. Den gjennomsnittlige nedbøren er 37.2 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 11:54 (timer og minutter), i midten av måneden 11:02 og i slutten av måneden 10:12.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

November

Typisk (vanlig) vær i Slovakia i November er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Slovakia i November er 7.6 ℃ (45.68 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er 1.6 ℃ (34.88 ℉). På begynnelsen November du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 11.75 ℃ (53.15 ℉). På slutten November du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.65 ℃ (42.17 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i November er 14.2. Den gjennomsnittlige nedbøren er 50.8 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 10:12 (timer og minutter), i midten av måneden 9:26 og i slutten av måneden 8:48.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Desember

Typisk (vanlig) vær i Slovakia i Desember er dette: Den gjennomsnittlig høyeste temperaturen i Slovakia i Desember er 3.7 ℃ (38.66 ℉). Den gjennomsnittlig laveste temperaturen er -1.3 ℃ (29.66 ℉). På begynnelsen Desember du kan forvente høyere temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 5.65 ℃ (42.17 ℉). På slutten Desember du kan forvente nedre temperaturer, er den gjennomsnittlige høyeste temperaturen rundt 3.15 ℃ (37.67 ℉). Gjennomsnittlig antall regnværsdager i Desember er 14.8. Den gjennomsnittlige nedbøren er 48.9 mm (ser her, hva dette tallet betyr). Når du planlegger reisen, vær så snill og husk at det faktiske været kan avvike fra disse gjennomsnittsverdiene. Lengden på dagen i begynnelsen av denne måneden er omtrent 8:48 (timer og minutter), i midten av måneden 8:25 og i slutten av måneden 8:21.Disse tallene ovenfor gjelder hovedsakelig for hovedstaden og området rundt det. Det er viktig å si at været kan avvike vesentlig i forskjellige høyder, spesielt i fjell.

Nedenfor er gjennomsnittlige verdier, slik at du kan vurdere de typiske været i Slovakia på disse stedene. Tegnet '-' betyr at vi ikke har nok data for dette elementet.

Bratislavatemperatur: - høyeste temperatur: 3.7 ℃ (38.66 ℉)laveste temperatur: -1.3 ℃ (29.66 ℉)nedbør: 48.9mmregnfulle dager: 14.8
Zilinatemperatur: - høyeste temperatur: 2.1 ℃ (35.78 ℉)laveste temperatur: -3.5 ℃ (25.7 ℉)nedbør: 54.6mmregnfulle dager: 15.6
Hurbanovotemperatur: - høyeste temperatur: 3.8 ℃ (38.84 ℉)laveste temperatur: -1.6 ℃ (29.12 ℉)nedbør: 39.5mmregnfulle dager: 11.9
Sliactemperatur: - høyeste temperatur: 2.1 ℃ (35.78 ℉)laveste temperatur: -4.4 ℃ (24.08 ℉)nedbør: 52.8mmregnfulle dager: 14.3
Lucenectemperatur: - høyeste temperatur: 2.3 ℃ (36.14 ℉)laveste temperatur: -3.7 ℃ (25.34 ℉)nedbør: 33.3mmregnfulle dager: 10.9
Popradtemperatur: - høyeste temperatur: 1.2 ℃ (34.16 ℉)laveste temperatur: -6.3 ℃ (20.66 ℉)nedbør: 27.6mmregnfulle dager: 14
Kosicetemperatur: - høyeste temperatur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)laveste temperatur: -3.7 ℃ (25.34 ℉)nedbør: 32.2mmregnfulle dager: 14.1
Tisinectemperatur: - høyeste temperatur: 1.1 ℃ (33.98 ℉)laveste temperatur: -4 ℃ (24.8 ℉)nedbør: 40.8mmregnfulle dager: 16.3
Når du leser om antall mm nedbør, bør du vite dette: Lett regn er når nedbørshastigheten er mindre enn 2,5 mm pr. Time. For moderat regn er dette tallet mellom 2,5 mm og 10 mm, for kraftig regn er det 10 mm - 50 mm. Meget sterkt regn har dette tallet høyere enn 50 mm i timen.


©2018-2020 UsualWeather.com, hoveddatakilder: MWDI, WikiVoyage, Wikipedia, CIA, WMO
Utgiver: Bispiral, s.r.o. | Om oss | Regler for UsualWeather.com nettstedet og personvern
Facebook Twitter Pinterest