Start
Europa
Azië
Australië & Oceanië
Afrika
Noord-Amerika
Centraal-Amerika
Zuid-Amerika

Gebruikelijk weer in de Slowakije

Moet u weten wanneer de beste tijd is om naar Slowakije te gaan? Dan moet je hier eens kijken, welk weer je daar in de loop van het jaar kunt verwachten.

Start - Europa - Slowakije

Welk weer te verwachten in Slowakije

Het klimaat in Slowakije is gematigd. Je kunt warme zomers en koude, vaak troebele en vochtige winters verwachten. Het is warmer in het zuiden en meestal veel kouder in de bergen in het noorden. Er zijn vier seizoenen: lente, zomer, herfst en winter.

Wanneer we het hebben over het gebruikelijke weer in deze staat, is de informatie relevant voor bijvoorbeeld deze populaire plaatsen: Abov, Banská Bystrica, Banská Štiavnica, Bardejov, Belianske Tatry, Bojnice, Bratislava, Centrálny Liptov, Centrálne Slovensko, Choč hory, Dolny Kubin, Dunajská Streda, Východné Slovensko, Gemer, Velká Fatra, Vysoke Tatry, Hont, Horehronie, Horné Považie, Humenné, Kežmarok, Košice, Kremnica, Kysuce, Levice, Levoča, Liptov, Liptovský Hrádok, Liptovský Mikuláš, Malá Fatra, Nizke Tatry, Dolný Zemplín, Lučenec, Martin, Michalovce, Muranska planina, Myjava, Nitra, Novohrad, Nová Baňa, Nové Mesto nad Váhom, Orava, Papradno, Partizánske, Pezinok, Piešťany, Podpoľanie, Podunajsko, Poloniny, Poprad, Považie, Prešov, Pukanec, Púchov, Rajecké Teplice, Rožňava, Ruzomberok, Skalica, Slovenský Kras Národný Park, Slovenský Raj Národný Park, Slovak Tokaj vineyards, Small Carpathians Wine Region, South Western Liptov, Spiš, Spišská Nová Ves, Spišské Podhradie, Spišský Štvrtok, Stara Lubovna, Tatra National Park, Tekov, Terchová, Topoľčany, Trenčianske Bohuslavice, Trenčín, Trnava, Turiec, Tvrdošín, Upper Zemplín, Western Slovakia, Zvolen, Záhorie, Čičmany, Šariš.

Laten we nu eens kijken welk weer u kunt verwachten in het gebied rond de hoofdstad en in veel andere steden. De warmste maand hier is juli, de gemiddelde maximumtemperatuur is 27.3 ℃ (81.14 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is 14.8 ℃ (58.64 ℉). De koudste maand hier is januari, de gemiddelde maximumtemperatuur is 2.6 ℃ (36.68 ℉). De gemiddelde minimumtemperatuur in deze maand is -3.3 ℃ (26.06 ℉). De meest regenachtige maand hier is december, het gemiddelde aantal regendagen is 14.8. De minst regenachtige maand is hier september, het gemiddelde aantal regendagen is 9.8.

Wanneer u naar sommige plaatsen in Slowakije reist, moet u altijd rekening houden met de hoogte van de plaats. Het hoogste punt is hier Gerlachovsky Stit (2655 m) en het laagste punt is Bodrok River (94 m). Er zijn dus vrij grote hoogteverschillen in dit land, dus je kunt verwachten dat het weer ook op verschillende hoogten verschillend is. Houd er rekening mee dat de temperatuur gewoonlijk met 1.2 - 1.9 ℃ (2.2 - 3.5 ℉) per 200 m (656 ft) afneemt, afhankelijk van de overige omstandigheden. (En we moeten hieraan toevoegen dat zelfs in de zeer speciale situatie met de naam thermische inversie, de temperatuur op hogere hoogtes hoger kan zijn.)

Houd er alstublieft rekening mee dat dit geen weersvoorspelling is, maar informatie over het gebruikelijke weer (gemiddeld). Dit zou u moeten helpen beslissen, wanneer de beste tijd is om naar Slowakije te gaan. Lees hieronder meer over het typische weer in alle afzonderlijke maanden hieronder:

januari - februari - maart - april - mei - juni - juli - augustus - september - oktober - november - december

januari

Typisch (gebruikelijk) weer in Slowakije in januari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slowakije in januari is 2.6 ℃ (36.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -3.3 ℃ (26.06 ℉). Op de beginnen januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.15 ℃ (37.67 ℉). Op de eind januari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.9 ℃ (39.02 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in januari is 13.8. De gemiddelde regenval is 42.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:25 (uren en minuten), in midden in de maand 8:47 en aan het einde van de maand 9:25.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

februari

Typisch (gebruikelijk) weer in Slowakije in februari is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slowakije in februari is 5.2 ℃ (41.36 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -2 ℃ (28.4 ℉). Op de beginnen februari u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.9 ℃ (39.02 ℉). Op de eind februari u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8 ℃ (46.4 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in februari is 11.8. De gemiddelde regenval is 37.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 9:25 (uren en minuten), in midden in de maand 10:11 en aan het einde van de maand 11:02.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

maart

Typisch (gebruikelijk) weer in Slowakije in maart is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slowakije in maart is 10.8 ℃ (51.44 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.5 ℃ (34.7 ℉). Op de beginnen maart u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 8 ℃ (46.4 ℉). Op de eind maart u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.4 ℃ (56.12 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in maart is 12.7. De gemiddelde regenval is 36.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:02 (uren en minuten), in midden in de maand 11:55 en aan het einde van de maand 12:47.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

april

Typisch (gebruikelijk) weer in Slowakije in april is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slowakije in april is 16 ℃ (60.8 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.1 ℃ (41.18 ℉). Op de beginnen april u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 13.4 ℃ (56.12 ℉). Op de eind april u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.75 ℃ (65.75 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in april is 10.9. De gemiddelde regenval is 37.3 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 12:47 (uren en minuten), in midden in de maand 13:39 en aan het einde van de maand 14:28.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

mei

Typisch (gebruikelijk) weer in Slowakije in mei is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slowakije in mei is 21.5 ℃ (70.7 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 9.8 ℃ (49.64 ℉). Op de beginnen mei u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 18.75 ℃ (65.75 ℉). Op de eind mei u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.95 ℃ (73.31 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in mei is 11.2. De gemiddelde regenval is 53.6 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 14:28 (uren en minuten), in midden in de maand 15:11 en aan het einde van de maand 15:44.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juni

Typisch (gebruikelijk) weer in Slowakije in juni is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slowakije in juni is 24.4 ℃ (75.92 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 13.1 ℃ (55.58 ℉). Op de beginnen juni u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 22.95 ℃ (73.31 ℉). Op de eind juni u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.85 ℃ (78.53 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juni is 11.8. De gemiddelde regenval is 61.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:44 (uren en minuten), in midden in de maand 16:02 en aan het einde van de maand 16:01.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

juli

Typisch (gebruikelijk) weer in Slowakije in juli is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slowakije in juli is 27.3 ℃ (81.14 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.8 ℃ (58.64 ℉). Op de beginnen juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 25.85 ℃ (78.53 ℉). Op de eind juli u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.25 ℃ (81.05 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in juli is 10.8. De gemiddelde regenval is 51.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 16:01 (uren en minuten), in midden in de maand 15:42 en aan het einde van de maand 15:09.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

augustus

Typisch (gebruikelijk) weer in Slowakije in augustus is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slowakije in augustus is 27.2 ℃ (80.96 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 14.5 ℃ (58.1 ℉). Op de beginnen augustus u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 27.25 ℃ (81.05 ℉). Op de eind augustus u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.65 ℃ (76.37 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in augustus is 10.9. De gemiddelde regenval is 52.4 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 15:09 (uren en minuten), in midden in de maand 14:26 en aan het einde van de maand 13:37.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

september

Typisch (gebruikelijk) weer in Slowakije in september is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slowakije in september is 22.1 ℃ (71.78 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 10.6 ℃ (51.08 ℉). Op de beginnen september u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 24.65 ℃ (76.37 ℉). Op de eind september u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19 ℃ (66.2 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in september is 9.8. De gemiddelde regenval is 49.1 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 13:37 (uren en minuten), in midden in de maand 12:46 en aan het einde van de maand 11:54.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

oktober

Typisch (gebruikelijk) weer in Slowakije in oktober is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slowakije in oktober is 15.9 ℃ (60.62 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 5.8 ℃ (42.44 ℉). Op de beginnen oktober u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 19 ℃ (66.2 ℉). Op de eind oktober u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.75 ℃ (53.15 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in oktober is 10.1. De gemiddelde regenval is 37.2 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 11:54 (uren en minuten), in midden in de maand 11:02 en aan het einde van de maand 10:12.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

november

Typisch (gebruikelijk) weer in Slowakije in november is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slowakije in november is 7.6 ℃ (45.68 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is 1.6 ℃ (34.88 ℉). Op de beginnen november u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 11.75 ℃ (53.15 ℉). Op de eind november u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.65 ℃ (42.17 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in november is 14.2. De gemiddelde regenval is 50.8 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 10:12 (uren en minuten), in midden in de maand 9:26 en aan het einde van de maand 8:48.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

december

Typisch (gebruikelijk) weer in Slowakije in december is dit: De gemiddelde hoogste temperatuur in Slowakije in december is 3.7 ℃ (38.66 ℉). De gemiddelde laagste temperatuur is -1.3 ℃ (29.66 ℉). Op de beginnen december u kunt verwachten hoger temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 5.65 ℃ (42.17 ℉). Op de eind december u kunt verwachten onderste temperaturen, de gemiddelde hoogste temperatuur ligt rond de 3.15 ℃ (37.67 ℉). Het gemiddelde aantal regenachtige dagen in december is 14.8. De gemiddelde regenval is 48.9 mm (kijk hier, wat dit nummer betekent). Houd bij het plannen van uw reis rekening met het feit dat het werkelijke weer kan afwijken van deze gemiddelde waarden. de lengte van de dag aan het begin van deze maand is ongeveer 8:48 (uren en minuten), in midden in de maand 8:25 en aan het einde van de maand 8:21.Deze cijfers hierboven zijn voornamelijk geldig voor de hoofdstad en het gebied eromheen. Het is belangrijk om te zeggen dat het weer op verschillende hoogtes aanzienlijk kan verschillen, vooral in de bergen.

Hieronder staan ​​gemiddelde waarden, zodat u ze op deze plaatsen als typisch weer in Slowakije kunt beschouwen. Het teken '-' betekent dat we niet genoeg gegevens voor dit item hebben.

Bratislavatemperatuur: - hoogste temperatuur: 3.7 ℃ (38.66 ℉)laagste temperatuur: -1.3 ℃ (29.66 ℉)regenval: 48.9mmregenachtige dagen: 14.8
Zilinatemperatuur: - hoogste temperatuur: 2.1 ℃ (35.78 ℉)laagste temperatuur: -3.5 ℃ (25.7 ℉)regenval: 54.6mmregenachtige dagen: 15.6
Hurbanovotemperatuur: - hoogste temperatuur: 3.8 ℃ (38.84 ℉)laagste temperatuur: -1.6 ℃ (29.12 ℉)regenval: 39.5mmregenachtige dagen: 11.9
Sliactemperatuur: - hoogste temperatuur: 2.1 ℃ (35.78 ℉)laagste temperatuur: -4.4 ℃ (24.08 ℉)regenval: 52.8mmregenachtige dagen: 14.3
Lucenectemperatuur: - hoogste temperatuur: 2.3 ℃ (36.14 ℉)laagste temperatuur: -3.7 ℃ (25.34 ℉)regenval: 33.3mmregenachtige dagen: 10.9
Popradtemperatuur: - hoogste temperatuur: 1.2 ℃ (34.16 ℉)laagste temperatuur: -6.3 ℃ (20.66 ℉)regenval: 27.6mmregenachtige dagen: 14
Kosicetemperatuur: - hoogste temperatuur: 1.6 ℃ (34.88 ℉)laagste temperatuur: -3.7 ℃ (25.34 ℉)regenval: 32.2mmregenachtige dagen: 14.1
Tisinectemperatuur: - hoogste temperatuur: 1.1 ℃ (33.98 ℉)laagste temperatuur: -4 ℃ (24.8 ℉)regenval: 40.8mmregenachtige dagen: 16.3
Wanneer u leest over het aantal mm regenval, moet u dit weten: Lichte regenval is wanneer de neerslagsnelheid minder is dan 2,5 mm (0,1 in) per uur. Voor matige regen is dit aantal tussen 2,5 mm en 10 mm (0,4 inch), voor zware regenval is dit 10 mm - 50 mm (2,0 inch). Zeer sterke regen heeft dit aantal hoger dan 50 mm per uur.